- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
Látom nem volt jó ötlet ide belinkelni, szokás szerint sok negatív kritikát fogok kapni ez miatt.
1. A remaster mint fogalom egy többé-kevésbé módosított disztribúciót jelent. Ez a szoftverkínálattól a komolyabb konfigurációs fájlok módosításáig sok mindenben megmutatkozhat.
2. Remastersys-szel készítettem, nem kell saját scripteket és szoftvert írni
3. A qshutdown azért került bele, mert a gshutdown valamiért nem kapcsolja ki/hibernálja/helyezi készenlétbe. Amúgy pedig a GTK és qt néhány kivételtől eltekintve jól megfér egymás mellett.
4. Ébresztőóra: mp3, wav fájlokat kezelő ébresztő, mely beállítható egyetlen alkalomra, napi, heti, havi, éves ciklusokra is, valamint azt is beállíthatjuk, hogy a hét egyes napjain ébresszen pl. hétköznap, hétvégén pedig kíméljen meg minket e kedves gesztustól.
5. Tűzfal: egyéni szabályokkal konfigurálható tűzfal, egy GUI-s ufw.
5. Azért nem a Deadbeef-et telepíttetem, mert a többség jobban szereti a Clementine-t.
6. Én is tudom, hogy az MTP egy általános médiaeszköz kezelő, mely nem android specifikus, de vannak olyan gyártók, melyek telefonjai enélkül nem hajlandók csatlakozni. Na meg ott vannak az iPhone-ok is, amikhez has jól tudom kell.
7. Cinnamon-ban imbolygó ablakokként fordították.
8. A remastersys használatáról a blogomban írtam már egy kis cikket, de javításra szorul, a javított változat ma vagy holnap lesz elérhető.
-
spammer
veterán
"Esetleg tippeket tudnátok még írni képernyőmentő alkalmazásokhoz, ami tényleg jó, vagy nem csak felér a Kshothoz, hanem akár még többet is tud?"
Ha már úgyis a remastert illetted némi kritikával (erőforrás szempontból is), akkor maradva a unix filozófiánál (és erőforrás szempontoknál), egy képernyőmentőnek egy dolgot kell tudnia: képernyőt menteni (képet készíteni). Arra pedig tökéletesen elég pl. egy scrot is, ahhoz nem kell gui, elég billentyűre rakni. Ha a képet tovább akarod manipulálni, azt megteheted egy arra a célra készült programmal, vagy akár az imagemagick-kel, ami akár a scrot-tal is kombinálható. A screenfetch-nek egyébként köze nincs a GTK-hoz, az egy terminálos system info + screenshot tool.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest