Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lathronos

őstag

válasz Raynes #4939 üzenetére

Látom nem volt jó ötlet ide belinkelni, szokás szerint sok negatív kritikát fogok kapni ez miatt.
    :(

1. A remaster mint fogalom egy többé-kevésbé módosított disztribúciót jelent. Ez a szoftverkínálattól a komolyabb konfigurációs fájlok módosításáig sok mindenben megmutatkozhat.

2. Remastersys-szel készítettem, nem kell saját scripteket és szoftvert írni

3. A qshutdown azért került bele, mert a gshutdown valamiért nem kapcsolja ki/hibernálja/helyezi készenlétbe. Amúgy pedig a GTK és qt néhány kivételtől eltekintve jól megfér egymás mellett.

4. Ébresztőóra: mp3, wav fájlokat kezelő ébresztő, mely beállítható egyetlen alkalomra, napi, heti, havi, éves ciklusokra is, valamint azt is beállíthatjuk, hogy a hét egyes napjain ébresszen pl. hétköznap, hétvégén pedig kíméljen meg minket e kedves gesztustól.

5. Tűzfal: egyéni szabályokkal konfigurálható tűzfal, egy GUI-s ufw.

5. Azért nem a Deadbeef-et telepíttetem, mert a többség jobban szereti a Clementine-t.

6. Én is tudom, hogy az MTP egy általános médiaeszköz kezelő, mely nem android specifikus, de vannak olyan gyártók, melyek telefonjai enélkül nem hajlandók csatlakozni. Na meg ott vannak az iPhone-ok is, amikhez has jól tudom kell.

7. Cinnamon-ban imbolygó ablakokként fordították.

8. A remastersys használatáról a blogomban írtam már egy kis cikket, de javításra szorul, a javított változat ma vagy holnap lesz elérhető.

• spammer

veterán

válasz Raynes #4939 üzenetére

"Esetleg tippeket tudnátok még írni képernyőmentő alkalmazásokhoz, ami tényleg jó, vagy nem csak felér a Kshothoz, hanem akár még többet is tud?"

Ha már úgyis a remastert illetted némi kritikával (erőforrás szempontból is), akkor maradva a unix filozófiánál (és erőforrás szempontoknál), egy képernyőmentőnek egy dolgot kell tudnia: képernyőt menteni (képet készíteni). Arra pedig tökéletesen elég pl. egy scrot is, ahhoz nem kell gui, elég billentyűre rakni. Ha a képet tovább akarod manipulálni, azt megteheted egy arra a célra készült programmal, vagy akár az imagemagick-kel, ami akár a scrot-tal is kombinálható. A screenfetch-nek egyébként köze nincs a GTK-hoz, az egy terminálos system info + screenshot tool.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés