- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyílt vga drivereknél (Intelhez nincs is más) önmagában a kernel csere nem sokat ér, sőt gyakran még rosszabb is lesz tőle, ha nem teszed fel a hozzá való X-et és Mesát, Mint ilyen szempontból nem követi az Ubuntu féle point release-eket, ami a 17.2-nél gyakran gondot okoz nyílt vga driverek esetében, mivel a 3.16-os kernel mellett még a 3.13-ashoz való X és Mesa van fönnt, de semmi gond 3.16-hoz feltehetőek az Utpoic-os (14.10/14.04.2), 3.19-hez pedig a Vivid-es (14.04.3) driverek is terminálból (párszor már volt róla szó itt, keress vissza), sőt nemsokára 4.2 is elérhető lesz (14.04.4).
Amúgy nálam 13-as Mint Xfce van még mindig fennt a fő asztali gépemen már vagy bő két éve és teljesen stabil, pedig első Linux telepítésem kábé és rendesen át van szabva (Trusty-s (12.04.5) kernellel (3.13) és X-el (1.15), Mesával (10.1.3) fut és a 4.12-es Xfce-t is megkapta) ezt már csak 16.04/Mint 18 kijövetele környékén fogom lecserélni vmire.
17.x is fut sok általam telepített gépen és 17.2-vel voltak csak gondok nyílt driverekkel (leginkább Intellel szintén) a fentebb említettek végett, de az aktuális kernelhez való driverrel kiküszöbölhetőek voltak a problémák. -
Nem tudom most hol tartasz éppen, de a memória felismerés teljesen rendben van/volt a disztróban?
kernel.log
[ 0.000000] please try 'cgroup_disable=memory' option if you don't want memory cgroups[ 0.621635] [drm] Memory usable by graphics device = 2048M
[ 1.071164] - [ 1.071200] között lévő fifo error-ok sincsenek az én logomban.
ata6: DUMMY- t se értem nagyon
Az a gáz, hogy AMD-m van, így nem nagyon tudom jobban összehasonlítani a xorg.logokat, de fentiek a kernel.logban furák, ha valaki érti, hátha megmondja, gond-e ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Asustor NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vatera, Teszvesz topic
- Hardcore café
- Battlefield 2042
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest