- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Nem értem miért akarsz nagy felbontást a GRUB-ba és a konzolba. Túl aprók lesznek a betűk, majd meglátod. Értem, hogy modernebbül néz ki az apró font, meg a nagy felbontás, de nem lesz olvasható hosszú távon. Pont az lenne a lényeg, hogy a legtöbb ember inkább alacsonyabb felbontásra állítja, csak arra érdemes figyelni, hogy a képarány megmaradjon, esetedben a 16:9, ami 1024×-nél 576p-nek felelne meg.
Nekem már az 1366×786-as szubnotimon is idegesítő, hogy ebben a felbontásban is túl apróak már a default konzol fontok, ezért Terminus fontot telepítettem, és azt is jó nagy méretben, 128b-ként használom, ez már majdnem lóméret, meg vastag betűvonal. De legalább jobban is néz ki, mint a legtöbb disztróban lévő default "lat" ROM font.
GRUB-ban pláne nem számítana, mert ideális esetben a GRUB-ot nem is kéne látnod, használnod, automatán indulnia kéne benne a default rendszernek, és csak valami hiba esetén vagy alternatív bootlehetőség miatt kéne csak ránézned.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Idővel kicsúszik az aljzatból a 12V-2x6 tápkonnektor?
- Xbox Series X|S
- One mobilszolgáltatások
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Projektor topic
- Óra topik
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG be quiet! 500W
- Byintek Love U14 Projektor
- Lenovo Legion 9 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.skill Ares 2400Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon