- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #12308 üzenetére
De pont most írom, hogy a which nem ad vissza használhatót, a which handbrake azt írja, hogy „which: no handbrake in (/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/local/sbin:/usr/sbin:/sbin)”. De nyugodtan írd le még egyszer a #12300 nyomán, egy olyan gparted-es példával, ami egyébként is kitalálható which nélkül, mert az alkalmazás neve megegyezik az indítófájl nevével.
Ez általában nem gond, mert az alkalmazás neve benne van a bináris nevében. Így nem kell which, egy normális proginál elkezded írni a nevét terminálban, az első 2-3 karakter után megpróbálsz TAB-ot nyomni, már sorolja is a lehetőségeket, ott már látszani fog mivel indul, de ugyanez eljátszható dmenu-ben, fzf-ben is. Azért nem kell which. Vagy full DE-s disztrónál bekerül az indítómenübe, onnan elindítod, és xprop vagy htop vagy valami segítségével megfejted.
De ezt Handbrake-nél nem lehetett eljátszani, mert ahogy elkezdtem volna h-ra, vagy ha-ra TAB-ot nyomni, nem szerepelt a találatok között, mert g-vel kezdődik, dmenu se találja, mert nincs benne a nevében se a hand, se a brake.
A legvégső megoldás az lett volna, hogy valahogy megkerestem volna, hogy hol tárolja az XBPS a letöltött csomagokat, ott a handbrake csomagját kibontottam volna valamivel nagy nehezen, és megnéztem volna, hogy milyen fájlok vannak benne.
Egy másik megoldás lehetett volna, hogy felteszem az mmakert, az frissítette volna az Openbox menüjét, nagy valószínűséggel betette volna a Handbrake-et, onnan el tudtam volna indítani, és htop-pal megfejteni, hogy milyen paranccsal indult.
A Void egyébként nem rossz. Kb. mint az Arch. Épp úgy rolling, épp úgy független disztró (nem alapszik máson). Csak systemd-mentes, meg kisebb, kevesebb csomaggal. Ez-az kicsit fapadosabban van rajta megoldva még az Archhoz képest is, mert kisebb a felhasználói tábora, és még sokkal fiatalabb disztró, nem forrta ki magát annyira, nem volt még hozzá elég idő meg ember. De nem használhatatlan, igaz emiatt nem is ajánlható kezdőknek. Pedig ennek az Archhoz képest van telepítője, de egy kezdő nem sokra fog vele menni, ha a disztró továbbra sem felhasználóbarát. Anno szerintem az Arch első 1-2 évében sem volt felhasználóbarátabb. Legnagyobb hibái a Void-nak jelenleg:
1) nem lehet installer nélkül telepíteni
2) az xpbs csomagkezelő még kicsit fejltetlen
3) nem is az, hogy kevés csomag van a tárolóiban, hanem nincs AUR-ral egyenrangú megoldása, az xbsp-src hasonló, de sokkal primitívebb, és sokkal kevesebb a rá elérhető csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Facebook és Messenger
- Mazda topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ford topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged