Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #11244 üzenetére

Az a gép ezek szerint tudja az EUFI-t. Az ne tévesszen meg senkit, hogy karakteres BIOS-szerű felülete van, és nem grafikus, attól még nem BIOS, hanem UEFI van a gépen. Szerintem UEFI bootlehetőséget azért nem lát, mert CSM/Legacy boot van bekapcsolva, és nem vegyes/UEFI boot.

Meg ez egy Fossiccu, annak nem tudom mennyire szabványos az UEFI implementációja. De a telepítő is lehet trágya. Az Ubuntu-vonal megoldhatná már végre, hogy normálisan kezelje az UEFI bootot, erre a fejlesztők valahogy még nem képesek.

Szerk.: ááá, látom megoldódott. Nem tudom mivel lett kiírva a Mint, mert elvileg annak univerzális lemezképe van, ami képes UEFI/Legacy bootra is. Szerintem csak el lett csesszerintve a lemezkép kiírása. Windows alatt a Rufus ajánlott, Linux alatt a dd parancs, ezek biztosan nem cseszik el a kiírt lemezképet.

• nOvOp

senior tag

válasz ubyegon2 #11244 üzenetére

Megoldva!! Bár nem úgy, ahogyan gondoltam.
    Úgy csináltam a telepítést, ahogy leírtam, hdd ki, ssd partíciók törlése, w10 telepítés alatt partíciók létrehozása+hagyva egy partíciónálatlan területet a linuxnak. W10 fel, gyorsindítás w10-ben kikapcs, jöhet a linux. Ugyanaz a hiba!! :F Aztán azt találtam ki, hogy visszateszem a dvd írót és egy újraírható lemezre kiírom a linuxot, megpróbálom úgy. Bingó! A bootolás során ez volt az első kérdés: UEFI vagy BIOS mód :D Innen már tudtam, hogy jó lesz. Köszi a sok segítséget, bocs a "feltartásért". Igazából a pendrive-ot több módon is kiírtam, több pendrive-ot használva. W10 alól: rufus, unetbootin, illetve még 1, amit ubyegon2 fórumtárs javasolt. Linux alól is unetbootin + a beépített pendrive író. Egyiknél sem jött be ez a választási lehetőség. Most van egy friss w10-em és egy mintem. :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés