- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Te jó ég mire leltem, míg a rajzos dolgokat nézegettem.
Ezen a képregénysorozaton behaltok:
-
Dhampir
félisten
válasz
cappa72 #5822 üzenetére
Ha már Paint, akkor ajánlom a MyPaint és az Inkscape program kipróbálását is.
MyPaint - digitális festőkészlet
Inkscape - vektorgrafika mindenkinek
Hogyan készíts digitális képregényt?
Érdekes cikk:
-
Dhampir
félisten
~ » tar -xf gnome-commander-$VERSION.tar.xz # unpack the sources
~ » cd gnome-commander-$VERSION # change to the toplevel directory
~ » ./configure # run the `configure' script
~ » make # build GNOME Commander
[ Become root if necessary ]
~ » make install # install GNOME CommanderMásik módja a telepítésnek:
~ » git clone git://git.gnome.org/gnome-commander
~ » cd gnome-commander
~ » ./autogen.sh
~ » make
[ Become root if necessary ]
~ » make installrpm-csomagkezelőt alkalmazó rendszeren update-tel, vagy Arch Linux alatt alapból a legfrissebbet kapnád.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mikor várható a 18-as kiadása?
-
Dhampir
félisten
válasz
Lasersailing #5638 üzenetére
Köszönöm az infót.
-
Dhampir
félisten
válasz
Lasersailing #5629 üzenetére
Ettől függetlenül tetszik a Fujitsu?
-
Dhampir
félisten
Régebbi Puppy Linux variánsokba belefaragták a Softmaker Officet is, de én sem találtam jobbnak a LibreOfficenál. Windowsos verzióknál talán még regisztrálni is kellett az ingyenes használathoz.
-
Dhampir
félisten
válasz
Mtbsrác #5100 üzenetére
Nem annyira lényeges itt, csak az egyik korábbi mondatra reagáltam. Egyébként egy nyílt forrású operációs rendszer. Magyarul itt olvasható a Wikipédián.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #4623 üzenetére
Végigpróbáltam Ubuntu és Ubuntu Gnome alatt is, de ezt az Intel Broadwell + Nvidia hardverkonfigurációt "nem szerette" egyik sem, pedig nyáron az ugyanilyen párosítású Haswelles gép ehhez képest még "out of the boxer" működött.
No, de mindegy is, háromnapos Nvidia driveres szenvedés után elvitték a gépet.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Feltenném valakinek a Linux Mint 17.3 Cinnamon kiadását egy Dell Inspiron 5749-re.
A felhasználó Windows XP-t használt korábban, de nyitott az új dolgokra, ugyanakkor semmilyen extra szoftverfuttatási igénye nincsen (szövegszerkesztés, Internetböngészés, filmnézés).
A notebookot már leteszteltem Mint alatt, majdnem minden klappol, egyedül csak a wifi gyorsgomb nem működik, a wifit csak kézzel lehet ki- és bekapcsolni a Mint-tálcán.
Messzire kerül a gép, emiatt nem tudok a felhasználó mellett lenni lenni, ha valamilyen komolyabb problémát kellene megoldani rajta. Szerintetek elengedhetem így a gépet, vajon a Linux Mint 17.3 viszonylag hosszú távon ki fogja szolgálni?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
Apollyon #4480 üzenetére
Van különbség az önkéntes adományozás és a "Vagy ha van esze a sitenak, akkor bevezet egy fizetős funkciót" között.
(#4482) Lathronos
Szuper, csak a "fizessünk, mert túl gazdagok vagyunk-mozgalom" értelmi szerzője nem én vagyok, pusztán továbbgondoltam "ha mán lúd, akkor legyen kövér" alapon.
Ilyenkor jobb hallgatni. "Hallgatni arany", akkor lennénk csak gazdagok.
-
Dhampir
félisten
Beards Club
-
Dhampir
félisten
válasz
Tomi_Sci #4212 üzenetére
Lehet, hogy kikapok emiatt, de ehelyett Ubuntu Mate?
Persze csak akkor, ha nincs jobb ötlet.
-
Dhampir
félisten
válasz
qwertly #4204 üzenetére
Nem tudom hirtelenjében, hogy a Mintben alapból milyen állapotjelző található, de sima Ubuntu alatt a System Load Indicator és a Htop programokat használom (előbbi jól láthatóan beépül az Unity menüben).
Ebben a többiek tanácsa jobb lesz.
(#4208) ubyegon2
A 18-as még számomra is csak misztikum.
-
Dhampir
félisten
válasz
qwertly #4202 üzenetére
Nézd meg, hogy elérhető-e rá Windows 7 téma. Régebben az XFCE kinézetét szinte teljesen át lehetett varázsolni Windows-szerűvé, de a mostani Xfce Start menüje kicsit talán hajaz a Windowsra, vagy ott van még a Cinnamon.
Talán a PDF Editor jó lehet.
A PlayOnLinux az Office 2010-ig képes telepíteni az eredeti Windows Office-t, akkor nem kellene szenvedni a Libre Office alatti Windowsos fájlszerkesztésekkel.
CD-DVD katalogizálásra nem tudok javaslatot, mert nem vagyok benne járatos, de a többiek biztosan segítenek.
-
Dhampir
félisten
válasz
ubyegon2 #4188 üzenetére
A "vándorsághoz" annyit hozzáfűznék, hogy sokszor egy hardveres konfigurációváltás könnyen eredményezhet átvándorlást.
Például Dell Inspiron (Intel + Nvidia) egy-két apróságtól eltekintve (funkciógomb működése) kente-vágta a Mintet és az Ubuntut is.
Ezzel ellentétben a totálisan AMD-s Lenovo kizárólag az Ubuntut "szereti" (működnek a kipróbált funkciógombok is), a Mint alatt pedig hihetetlen, rég nem látott Linuxos grafikai problémák jelentkeztek, nemcsak a Live rendszeren, hanem feltelepítés után is.
Ubuntuval nagyon klasszul futott, egyedül a bejelentkezés utáni teljes fényerővel- és akarattalanul bekapcsolt wifivel indulást kell megoldani. -
Dhampir
félisten
válasz
Ric4m0nd #4158 üzenetére
Meg kellene nézni, hogy milyen wifi adapter van a gépben, gyanítom, hogy a Broadcom valamelyik típusa. Zárt meghajtót felajánl az Illesztőprogram-kezelő?
-
Dhampir
félisten
válasz
Geripapa #4156 üzenetére
Megoldás :
Már sokadszorra, itt is az install fájl átírása hozta meg a megoldást.Nem tudom mi lehet az oka ,de a script elején megadott útvonalakat a rendszer nem ismeri fel. Pl:
SYS_PATH= /opt
INSTALL_PATH= /opt/Join_Air/
RUN_EVINCE=$SYS_PATH/$FILE_NAME/Data/launchFirefox.sh
UPDATE_FILE=/opt/Join_Air/update
APLAY=$SYS_PATH/$FILE_NAME/Data/aplay.sh
Ezeket manuálisan át kellett Írni végig és lás csodát, hiba nélkül telepítette a win szoftvert ! -
Dhampir
félisten
Eszerint elég könnyű cserélni.
Hát igen, majd még töprengek a megoldáson, mert az lenne a legolcsóbb, ha nem "kellene" cserélni.
Az a baj, hogy a gyári Ubuntura anno ráfrissítettem és attól összeomlott, utána kénytelen voltam törölni. Kíváncsi lettem volna rá, hogy az előtelepített, Delles cuccokat tartalmazó Ubuntuval minden támogatva lenne-e.
-
Dhampir
félisten
Valóban azt írták, mert live rendszerről és közvetlenül telepítés után tényleg nem támogatott az alap kernellel, de utólag megjelenik a Driver Managerben és azzal telepíthető.
Ez egy Broadcom BCM43142 802.11 b/g/n kártya.
Vajon ez a kártya jó lenne bele?
-
Dhampir
félisten
Itt írják, hogy érdemesebb lecserélni egy Intel 7260-as kártyára...
-
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen az Equalizerről szóló linket.
A Linux alatti netmegosztást eddig ezzel a módszerrel műveltem. Ralinkes és Inteles kártyákkal nem is volt gondom vele.
Esetleg tudsz rá valami működőképes megoldást? -
Dhampir
félisten
Köszönöm.
Pulse Audió kontroll panelt telepítsek vagy alapból az van rajta?Van még egy másik apróbb gond is. A Broadcom driveres wifivel a laptopon csak akkor tudok Internetet megosztani, ha bedugok egy Ralinkes USB wifi adaptert. Windows alatt tudok hotspotot készíteni, de itt nem tudom az Internet Share megoldást a beépített kártyával.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #3754 üzenetére
Mondjuk amit én "fájlalok" Mint alatt, hogy gyengébb a noti hangzása, mint a Windowsos gyári Dell Maxxaudio driver támogatásával, de még Ubuntu alatt is szebben szól.
Már gondolkodtam azon, hogy a Mint codecs csomagot törlöm és az Ubuntu restricted extras pakkot telepítem, de félek attól, hogy összegabalyítaná a rendszert.
-
Dhampir
félisten
válasz
syler123 #3753 üzenetére
Azt használd, ami a hardvereden a legstabilabban fut, a Windows 7 egy kiforrott rendszer.
Nálam a Windows 8.1 felejtette el néha a beállításokat és lefagyott a levelező kliens, a legújabb "béta" 10-es még a Bluetooth-t sem kezelte.
Kevesebb problémám van Linux Mint alatt, mint általában a Windows-szal.
-
Dhampir
félisten
Az illesztőprogram-kezelő kiírja az nvidia-346-updates (346.82-0ubuntu0.2) verziót is, arra érdemes váltani?
(#3693) Fenyő
Kicsit félek a beletúrástól, bár gondolom, hogy gikszer esetén törölhető a létrehozott állomány.
(#3695) lev258
Aham, hát már csináltam olyat még Ubuntu alatt, akkor nem volt gond, de valóban, az Ubinál Systembacket is használtam.
-
Dhampir
félisten
A kijelző kapcsol ki, váratlanul sötét lesz.
Találtam egy ilyen syslog bejegyzést, idézek belőle:
Aug 31 14:54:38 localhost cinnamon-session[2840]: Gdk-WARNING: cinnamon-session: Fatal IO error 11 (Erőforrás átmenetileg nem érhető el) on X server :0.#012
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/HFPAG
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/HFPHS
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/A2DPSource
Aug 31 14:54:38 localhost bluetoothd[870]: Endpoint unregistered: sender=:1.36 path=/MediaEndpoint/A2DPSink
Aug 31 14:54:38 localhost colord: device removed: xrandr-Chimei Innolux Corporation
Aug 31 14:54:38 localhost colord: Profile removed: icc-cf9b7101c1d95895416202953fcc718c
Aug 31 14:54:38 localhost colord: Profile removed: icc-d7759432525299ebd561a5cbd7238ecd
Aug 31 14:54:38 localhost mdm[1249]: WARNING: mdm_slave_xioerror_handler: Végzetes X hiba - :0 újraindítása
Aug 31 14:54:38 localhost NetworkManager[894]: <warn> error requesting auth for org.freedesktop.NetworkManager.wifi.share.open: (3) GDBus.Errorrg.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: GDBus.Error
rg.freedesktop.DBus.Error.NameHasNoOwner: Could not get UID of name ':1.43': no such name
Aug 31 14:54:39 localhost kernel: [12300.633788] ACPI Warning: \_SB_.PCI0.RP05.PEGP._DSM: Argument #4 type mismatch - Found [Buffer], ACPI requires [Package] (20140424/nsarguments-95)
Aug 31 14:54:39 localhost acpid: client 1265[0:0] has disconnected
Aug 31 14:54:39 localhost nvidia-persistenced: Failed to unlink socket: No such file or directory
Aug 31 14:54:39 localhost nvidia-persistenced: Failed to unlink PID file: No such file or directory -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Már másodjára fordul elő az, hogy normál felhasználás közben kikapcsol a kijelző, de Ctrl+Alt+Backspace gombbal újra be tudok lépni, viszont egyúttal 100%-ra növelt fényerő mellett teszi ezt.
Vajon ez az aktív Nvidia kártya meghajtóprogramjának időszakos anomáliája lehet?
-
Dhampir
félisten
Nem tudom mi lesz a régi gépek támogatásával, akkor többek között az MX Linuxot és az AntiXot is ki fogják nyírni?
Érdekes, hogy login után a Cinnamon indulása gyorsabb 32-biten.
Egyébként megnéztem, hogy egy Wine alatt futtatni kívánt program miként viselkedik 64-bit után 32-biten és körülbelül ugyanazt a problémát írta ki, mint utóbbin is, 64-biten a 32-bites libek telepítve voltak:
-
Dhampir
félisten
A különbségre voltam kíváncsi. Wine esetében ugye máris szívás van, mert "ügyeskedni" kell.
Ami eddig kiderült, igazából átlagfelhasználás esetén nem sok differencia van, habár nekem erről nincsenek bővebb tapasztalataim, mert korábban 32-bites Linuxokat futtattam, ott meg nem volt probléma ezzel.
Az utoljára idézett cikkben konkrétan nem az MS érdekelt, hanem maga a kernelre vonatkozó információ (Linus az egyik szerzője ((?)), ha jól hámoztam ki), egyébként a Phoronixes cikk 10 Linuxos hozzászólóinak egyike idézte azt a linket, úgy találtam rá.
-
Dhampir
félisten
A sebesség feleakkorára csökkenne? A 64-bites rendszer jól hasít.
Találtam egy cikket:
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A 32-bites Linux Mint rögtön PAE-kernellel települ vagy külön be kell azt kapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged