- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
K0zm0
aktív tag
Egy észrevételem lenne a Live-verzióval kapcsolatban:
Bár minden eset egyedi, lehetséges, hogy az enyém is de amikor én próbáltam ki a notin amire végül rátelepítettem aMintet (ez lett a "főgépem") a Live módban minden komponenst felismert.
Amikor feltelepítettem (tiszta telepítéssel) viszont a wi-fi-t nem ismerte fel. Szerencsére nem kellett mókolni, mivel rám szólt, hogy hagyjam a géphez csatlakoztatva a Live usb-t és indítsam el a Driver Managert, majd magától telepítette a szükséges illesztőprogramot. (Broadcom).
Nem tudom, hogy más gyártó drivereit is tudja-e telepíteni, vannak itt nálam tapasztaltabbak is akik tudnak válaszolni, csak gondoltam leírom mibe futtottam bele a"linuxozás" elején. -
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12489 üzenetére
Egy kicsit off, de ahogy egy kedves ismerősöm - akitől rengeteget tanultam - mondta nekem: "Csak egy rossz kérdés van: amit nem teszel fel!"
Nos ha ez a helyzet akkor nagyban megkönnyíti a dolgomat, csak áthúzom a külső HDD-re aztán jóccakát. Azért tutira megyek és csinálok egy mentést a TS-el is.
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12484 üzenetére
Semmi speciálisabb programot nem futtatok Tricia alatt. (Az egyetlen amit manuálisan adtam a repo-kezelőbe az a Brave browser.) A többi (pl. qBit, Clementine, stb.) az mind a hivatalos repoból van.
Na, akkor valamelyest megnyugodtam.Ha valamit egyszer alaposan felkonfigurálok, a hajam égnek áll ha mégegyszer neki kell ülni valami miatt! (Tudom, szörnyű vagyok, de utálok valamit kétszer megcsinálni, ezért is érdekelt a TS használata.
)
-
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12482 üzenetére
Látom ismét visszaköszön a Timeshift!
Lehet, hogy ez egy hülye kérdés lesz (vagy kettő): mikor lesz "official-release" a Mint 20-ból?
A másik kérdésem (főleg hozzád ubyegon2): ha jól látom tiszta telepítést csináltál a betaból. Az upgrade 19.3-ról milyen formán megy végbe? Esetleg nem próbáltad? Igazából abból a szempontból érdekelne, hogy a beállításokat és egyéb progik opcióit meghagyja-e? Mindenképpen megvárom a hivatalos release-t! -
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12443 üzenetére
Köszönöm!
Igyekszem utánajárni a legtöbb dolognak, amit esetleg nem értek és szerencsére ezen a fórumon segítséget is kapok hozzá! Eddig tetszik a "linuxozás", csak azt sajnálom, hogy nem előbb váltottam. Sajnos az iskolai tanulmányaim és a szakmai képzés egy éve alatt nem igazán ismertettek meg minket a Linuxszal. (Bár az MacOS-t és az Ubuntut érintőlegesen előszedtük, de csak olyan mutatóba, hogy ilyen is van.) -
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12441 üzenetére
Nem kukacoskodásból, de pont ezért néztem előtte körbe, hogy mivel érdemes próbálkozni mielőtt belefutok egy pofonba!
Itt tapasztalatból és "beta-tester"-ből nincs hiány, szóval köszönöm nektek!
Remélem pár év múlva én is hasonlóképpen segíthetek majd a kezdő linuxosoknak! -
K0zm0
aktív tag
válasz
ubyegon2 #12431 üzenetére
Tényleg igazad van, nézd el nekem, ma nem vagyok a topon!
A Timeshiftet ismerem, de végigfutva a vele kapcsolatos fórumokat nem tűnik valami megbízhatónak. (Mások hozzászólása alapján valakinek komplett telenyomta a HHD-jét a képfájlokkal, valaki nem tudott visszaállítani a mentésből, mert a progi nem ext4 fájlrendszert használ,stb. Lehet, hogy nem volt nekik megfelelően felkonfigurálva, nem tudom.)Mindenesetre a Systembacknek illetve a clonezillának utána nézek, köszönöm a javaslataitokat!
-
K0zm0
aktív tag
Hali!
Tudnátok nekem valamilyen rendszertükröző/klónozó programot ajánlani Mint-re? Biztonsági mentést szeretnék csinálni az egész HDD-ről (összesen 80BG adatról lenne szó 2 partíción (rendszer+saját fájlok)). A képfájlt külső HDD-n szeretném tárolni. Ha lehet valami könnyen kezelhetőt keresék elsősorban grafikusat, de ha nem bonyolult akkor jöhet konzolos is!Előre is köszönöm, szép napot mindenkinek!
-
K0zm0
aktív tag
Sziasztok!
Bocs a "noob" kérdésért, csak nem rég váltottam teljesen Linuxra. (És eddig csak pozitívak a tapasztalataim!). Egy ilyen verzióváltás, hogyan zajlik le? Mármint, jelenleg Tricián vagyok (19.3). Amikor hivatalosan elérhetővé válik, akkor a rendszer mintegy automatikusan felkínálja az update-et valamilyen formában, vagy manuális megoldást kíván?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest