Aktív témák

• PWR

aktív tag

Hello! gondoltam nem nyitok uj problémámnak uj témát, hátha ellátogatnak ide ujra a segitö szándéku pingvinbarátok :)
    A grub problémán tuljutottam és ahogy az lenni szokott, :) jött egy kövi gond:
    mozilla 1.2.1-et használok (redhat9-en) és szeretném upgradelni 1.6-ra. rpm csomagot töltöttem le. a duplaklikkes inditás (jol bevált windozos modszer :) ) nem jött be, se szo se beszéd kilépett... gondoltam kiprobálom rpm -U -val. a következö dependeciesek jöttek ki:
    -libnss3.so (NSS_3.7)
    -mozilla-nspr
    -mozilla-nss
    és a mi a legdurvább:
    -mozilla = 1.2.1-26 is needed by (installed) mozilla... (3 ilyen már installált dolog)
    Amennyire tudom, ezek az installed-es üzik azért jönnek, mert az Upgrade-nél le akarja szedni a régi mozillát és nem tudja, mert hiányzik neki valami. de uninstallnál miért hiányzik bármi is? a libnss -t keresgetvén a neten láttam egy-két külföldi forumon, hogy másnak is van mozilla upgrade problémája. az egyetlen javaslat, az rpm -Uvh használata nem vált be, az eredmény u.a.
    Még sose sikerült feltelepitenem valamit, ha dependeciesek voltak :O és szeretnék ezen tuljutni! Minden segitséget elöre is köszi!

Aktív témák

Hirdetés