Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

válasz vlevi #74630 üzenetére

Nos, reszben megoldodott.
    A 20-as ubul a bunos.
    Letoltottem egy 18.0.4-t, es azzal mukodik minden.
    Kar, hogy elment vele tobb, mint fel napom :(

• vlevi

nagyúr

Sziasztok!
    Segítséget kérnék, samba megosztás elérésével kapcsolatban.
    A rövid háttértörténet, hogy a második HDD-t kicseréltem a NAS-ban, mert betelt.
    Linux alól az mdadm-el tudom olvasni a NAS által használt HDD-t, és majd vissza másolnám a tartalmát a NAS-ban lévő új, második HDD-re. Az első HDD maradt a NAS-ban.
    Win10 alól, illetve a TV-n futó KODI gond nélkül eléri a NAS tartalmát, de az Ubuntu 20-as az nem. Pendrive-ról futtatom, telepítés nélkül. A NAS-t látja is, de amikor bármelyik megosztást próbálnám megnyitni, ezt a hibaüzenetet kapom :(
    Frissen telepített Ubuntu 20-ról van szó, semmi extrát nem állítottam be, vagy telepítettem még rá.

Mit rontok el?
    Valamikor tavaly már csináltam ilyet, amikor megpusztult a HDD a NAS-ban, akkor is ugyanezzel a módszerrel mentettem át a régi, rossz HDD tartalmát (már amit sikerült elérni rajta) az új vinyóra.
    Most viszont nem tudja az Ubuntu megnyitni a NAS-on lévő megosztott mappákat.

NSA325-v2 típusú NAS-ról van szó, nincs rajta SMBV2, csak a régi SMBV1. Az, amit már a Win10 sem támogat alapból, utólag kell engedélyezni. De itt valami más lehet, mert az Ubuntu file kezelője felkínálja az egyéb helyek között a NAS-t, be is megy, mutatja a megosztásokat, de a megosztásra kattintva jön a fenti hibaüzenet :(

Új hozzászólás Aktív témák