- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #102048 üzenetére
Ubuntu mondjuk nekem se, de nem csak az az LTS...
Sokat ismerkedtem már én is rollingokkal, sajna csak egyedül tudnának túlélni egy meghajtón, LTS-sel dualbootban suicidum következik be náluk.
Ahogy látom, a Linux Mint kézikönyv mintájára ki lehetne adni EndeavourOS-re is egy kézikönyvet, de elég lenne 5-10 oldalas is, azzal a címmel, hogy Mit ne használj/telepíts, ha holnap is ezt akarod használni
-
válasz
csixy #101584 üzenetére
Csak az endeavour kinőhetné már a kib@cott lila űrkorszakát.
Nekem az is az űrhöz köti, hogy ami fenn volt a gépemen, az UFO-ként tudott viselkedni, egyszercsak eltűnt, utána megkerült...De rákerestem a neve alapján és épp veled diskurálunk a találatok elején!De ami miatt erre az egySSD-s kis csodagépre nem merem felpróbálni, az éppen az, hogy rejtélyes, de nagyon, itt is van pár érdekes momentum a viselkedéséről: [link] [link]
Amúgy csak a Chakra volt az igazi Archklón, igaz az meg nem teljesen volt az, mert half-rolling volt...talán ezért is működött hosszabb ideig is!
-
EndeavourOS annak jó aki nem tud, vagy nem akar pure Arch-ot rakni.
Meg annak, aki nem fog meglepődni Linux Mint Cinnamon használata után.Püré Arch meg tényleg olyan, hogy felrakja a gyerek vagy elszórakozol vele konzolból fél napot, nyilván egy optimálisra installált Arch akár jó is lehet, bár mindig azt olvasom, hogy gyorsabb, mint az apt csomagkezelős rendszerek...ezen mindig el is csodálkozom. Pont volt egy totál minden szempontból jó notim, sajna mostanában nem tudom letesztelni, gyorsabb lenne-e valóban az Arch rajta.
Ilyen tapicskolós dolgokhoz nem tudok szólni, mert olyanom nincs
Ne bánd, én is kb egy hónapja használom, mert az említett Latitude 5520 után kifejezetten szörnyű ezt a kis notit nyúzni! Az 5520 fényévekkel gyorsabb volt, ráadásul ergonomiailag is tök jó volt, baloldalra volt helyezve a tapipadja, jobb oldalt volt numerikus bill, bivalyerős volt, két NVMe SSD mehetett bele, így a PCIe 3.0-ra tudtam telepíteni bármit gond nélkül, nem kavarta össze a dolgokat semmi, mert hát az UEFI kezelés disztrónként igen eltérő tud lenni. Ez a kis noti egyedül abban jó, hogy olyan, mitn egy mobilteló, reggel töltőre rakom kis időre, aztán egész napra eltüntethetem a töltőkábelt, most is még 8,5 óra üzemidőt ír az akkura az app. (kábelimádó törpenyuszi miatt rejteni kell a kábeleket) -
Ugyolyan a Plasma mint más rendszerekben.
Linux Mint-en nincs default, fel lehet könnyen rakni, de pár verzióval ezelőttinél volt csak tökéletes, ahol valóban a plasma-t sikerült integrálni Cinnamon mellé, De KDE nélkül.
Wayland nagyon nem jó még Cinnamon alatt, de írja is a login ablakban, hogy experimental user-nek javasolt a váltás. Nyilván rácuppan az is, aki nem pont experimental, aztán meg jön a nyekergés...
Nemrég átváltottam én is, valóban eltűntek a szükséges karakterek. Gnome-ot tartósan még nem próbáltam, de egy ideje gondolkodom rajta, kíváncsiság hajt kicsit, mert ezt a Dell Latitude 7400 2in1-et kéne rendesen kipróbálnom. Működik a képernyőtapizás Cinnamonon is, de ugye ez nem touch-ra van készítve és a display is kicsi.
No majd meglátjuk...azt tudom, hogy ezeréve Solust használsz, de mástól még nem olvastam, annyira nem elterjedt, mint az EndeavourOS, amit legalább négyen használnak már topikosok, sőt Mint topikban látom, hogy csixykomám is át akar térni arra, majd 2 nap után menekül vissza.
Jól tudom, hogy waylandnál a tapipad kezelése jóval több műveletre ad lehetőséget, mint az X11-nél?
-
válasz
mobilizmo #98740 üzenetére
Lehet, én se értem, mit akar ez jelenteni és főleg csinálni!?
Azért vannak még opciók, itt van például, ami először ugrott be, adnék ennek is esélyt... [link]
Nem zárható ki, hogy a Manjaro nem meghajtóra, hanem particióra tette a GRUB-ot, úgy viszont nem fog más OS-sel foglalkozni. Alapesetben mindig csekkold le, hogy mondjuk sdc legyen a GRUB-nak kijelölt helye és ne sdc1.
Szokott néhány disztró azon is nyekeregni, hogy nem elég a hely neki az adott EFI partición. Ha van az sdc-n(ill ahol a Manjaro települ) EFI partició, akkor azt add meg installkor. Ha ugyanis a GRUB újratelepítése nem jár sikerrel, akkor sokkal egyszerűbb, gyorsabb újratelepíteni a helyes EFI partició és GRUB helyének kijelölésével.
Ha amúgy úgysem használod a Manjarot, tényleg jobb lenne egy Linux Mint 22 Cinnamont feltenned. Azon biztosan van os-prober, Ami a további OS-ek bootfolyamatba való bevonásáról gondoskodik.
Ha viszont a meglévő Manjaroval rakod fel a GRUB-ot, utána mindenképpen ellenőrizd, hogy van-e os-prober. Legegyszerűbb, ha feltelepíted, ha fenn van, úgyis jelzi.
ubyegon@Mint-C-22-Latitude-5520:~$ sudo nala install os-prober
[sudo] ubyegon jelszava:
os-prober is already at the latest version 1.81ubuntu4
Ha semmi nem fog menni, addigra javasolnak valamit fórumtársak is, akik ismerik a Manjarot és az UEFI-t is. De jó eséllyel menni fog ez.
Köszi, remélem sikerül a neki szánt gépet megműködtetni hétvégére... Amúgy egész jól megmaradt pár dolog az emlékeimben az EndeavourOS-ről, engem is meglepett kicsit!
-
válasz
vadkörte #98732 üzenetére
Meg is lepett mennyire "meztelen" Arch...
Ne viccelj! Garuda után minden meztelen szinte!
No de mivel ez tényleg nem egy agyoncsicsázott disztró emlékeim szerint, bár csak max félórát bogarásztam anno, de nem is lesznek benne olyan GUI-s csodák, mint mondjuk a Manjaro-ban.
Max ilyen van: EndeavourOS tools
Bár ahogy látom, kernelmanager, update notifier, mirror selecting, ilyenek vannak... Ezt nézd meg szerintem. -
válasz
IstvánLászló #98689 üzenetére
Igen jók és hasznosak a bejegyzéseid...
Jöhetnél erre sűrűbben is! Amúgy már nem sok hasznosat tudok írni, eljárt felettünk az idő, ezt a hülye UEFI-t is csak kényszerből használom meg igazából nem nagyon foglalkoztat a Linux se, ugyanazt a Mint Cinnamont használom 10 éve, ami sajna leszokat mindenről, annyira eseménymentes vele minden.
Ezt a EndeavourOS-t amúgy előző notebookomra felraktam, nem volt semmi különös vele, de egyszer rá akartam nézni és bemanjarózott ez is, Manjaronál gyakori volt a kernelpanic régebben nálam.
Aztán egyszer rápróbáltam megint és akkor meg működött az EndeavourOS...valahogy nekem az Archklónok mindig fejtörést okoztak! De lehet megnézem Cinnamonnal, mert eddig minden Archklónt KDE-vel próbáltam. Köszi a tippet!
-
válasz
#63718632 #97740 üzenetére
Némelyik disztrónál tényleg nehéz megtalálni a magyar nyelvet, nem betűrendben következik, hanem alulra bedobták a bantu meg urdu nyelvek közé, de azért legalább van.
Most nézem azt a PopOS-t, ez a Cosmic egy új saját fejlesztésű felület lesz, van egy Gnome alapú shell verzió és egy Rust alapú Cosmic-epoch, ami már nem shell, hanem components és libraries.
Endeavour-osok tuti le fognak csapni erre a desktop felületre!
Az oldalán még a 22.04 alapú van a download szekcióban,
pop-os_22.04_amd64_intel_42
Az alfa verzió:
pop-os_24.04_amd64_intel_9.iso
Annak, aki nem ismeri, van nvidia verzió is!
-
válasz
CPT.Pirk #97391 üzenetére
Nem lesz Plasma6 a 24.04-ben...
Ez is azt jelentené akkor, hogy még nem 100-as a plasma6, gondolom. Amúgy kár érte, bár átlaguser tényleg nem vesz észre sok különbséget 5 és 6 között, ha csak rá nem fekszik a Beállítások Effekt szekciójára.
Ez az Endeavour is elmegy egynek, de sose lesz Chakra!
-
Semmi nyűg nincs a rolling rendszerek frissítésével, kivéve ha félévente egyszer teszi az ember.
Igazad lehet, mert szinte ugyanazt írtam én is!
Félig üres pohár/félig tele pohár esete.
"...a rollingokat igen nyűgös frissíteni, ha jó ideje nem tettem"
Köszi a parancssort, lefutott, de úgy látom nem minden OK még mindig:
hiba: endeavouros-keyring: az aláírásnak a "manuel <manuel@endeavouros.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/endeavouros-keyring-20231222-1-any.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
Szeretné törölni? [I/n] i
hiba: arc-gtk-theme-eos: az aláírásnak a "manuel <manuel@endeavouros.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/arc-gtk-theme-eos-20221218-2-any.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
hiba: endeavouros-mirrorlist: az aláírásnak a "manuel <manuel@endeavouros.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/endeavouros-mirrorlist-24.3-1-any.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
hiba: endeavouros-theming: az aláírásnak a "manuel <manuel@endeavouros.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/endeavouros-theming-24.04.1.2-1-any.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
hiba: eos-translations: az aláírásnak a "manuel <manuel@endeavouros.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/eos-translations-24.4.8-1-any.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
Szeretné törölni? [I/n] iMegint abbahagytam. Egyébként kikérem magamnak, nem félévente frissítem!
2023 márciusban raktam fel, azóta nem piszkáltam. De miért ne próbálhattam volna ki, ha egyszer kíváncsi voltam?
Amúgy valami nyűgje volt az általad adott parancssornál is:
...
==> Megbízható kulcsok aláírása helyileg a kulcstartóban...
-> Locally signed 1 keys.
==> Megbízhatósági értékek importálása...
gpg: inserting ownertrust of 4
==> Visszavont kulcsok tiltása a kulcstartóban...
-> Disabled 11 keys.
==> Megbízhatósági adatbázis frissítése...
gpg: marginals needed: 3 completes needed: 1 trust model: pgp
gpg: depth: 0 valid: 1 signed: 12 trust: 0-, 0q, 0n, 0m, 0f, 1u
gpg: depth: 1 valid: 12 signed: 100 trust: 0-, 0q, 0n, 12m, 0f, 0u
gpg: depth: 2 valid: 75 signed: 30 trust: 75-, 0q, 0n, 0m, 0f, 0u
gpg: A bizalmi adatbázis következő ellenőrzése: 2024-06-29.
:: Tranzakció utáni műveletek végrehajtása...
(1/3) Reloading system manager configuration...
(2/3) Arming ConditionNeedsUpdate...
(3/3) Checking which packages need to be rebuilt
hiba: ez a művelet csak rendszergazdaként hajtható végre.Itt a sudo már nem jó?
[ubyegon@endev-hpelitebook8570p ~]$ sudo pacman -Sy --needed archlinux-keyring && pacman -Su
[sudo] ubyegon jelszava:Tényleg érdekel a dolog, kivételesen nem kekeckedek a rollingosokkal.
Valami rolling disztrót szeretnék felrakni Mint mellé az újabb notebookomra, Manjaro nagyon rühellte a HP 8570p-t, főleg az iwlwifi nem csípte az Intel Centrino Ultimate-N 6300-at, bár a Dell Latitudeban majd csak újabb a wifivevő, majd 10 évvel újabb a gép. Persze az újabb gépen se lesz napi használatban a rolling...
-
válasz
Petya XT #96085 üzenetére
A Pix Menüje nagyon megváltozott egy főverzió után, azt nekem is nyűgös volt újra megszoknom, mivel napi melónál alap képszerkesztés/konvertálás azzal ment. Volt pár DE arculatváltás modernebb kinézetre, de a 17.3 Cinnamon után már nem zavart annyira, az volt az a verzió, ami olyan notebookokra is felment, amin semmi nem indult ill volt, amire telepíteni sem lehetett mást. Amikor a szolgáltató NAT-olta a netet, akkor is a 17.3 volt az, amin bejöttek a melóhoz használt weboldalak. Valahogy nekem ezek miatt is a Linux Mint volt mindig az, ami minden esetben működött.
----------------------------------
Ezzek érintőleges kapcsolatban Endeavour-t használóktól kérdezném, mi ilyenkor a teendő? Frissíteni akartam a rendszer a HP 8570p-n és olyan kérdéseket tesz fel, amit nem igazán tudok hová tenni, de amik utána jönnek, talán még ennél is aggasztóbbak...(azt tudtam, hogy a rollingokat igen nyűgös frissíteni, ha jó ideje nem tettem, de ez így húzós, ha a 4,1GB update minden csomagjánál előjön:
(704/704) kulcsok vizsgálata a kulcstartóban [---------------------------] 100%
szükséges kulcsok letöltése...
:: Importálod-e a 244740D17C7FD0EC, "Leonidas Spyropoulos <artafinde@archlinux.org>" GPG kulcsot? [I/n] i
:: Importálod-e a B8AC08600F108CDF, "Jan Alexander Steffens (heftig) <heftig@archlinux.org>" GPG kulcsot? [I/n] i
:: Importálod-e a 001CF4810BE8D911, "Jakub Klinkovský <lahwaacz@archlinux.org>" GPG kulcsot? [I/n] i
:: Importálod-e a F6D84143496F6680, "Campbell Jones <serebit@archlinux.org>" GPG kulcsot? [I/n] i
(704/704) csomagok integritásának ellenőrzése [---------------------------------------------------------------] 100%
hiba: linux-api-headers: az aláírásnak a "Frederik Schwan <frederik.schwan@linux.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/linux-api-headers-6.8-1-x86_64.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
hiba: glibc: az aláírásnak a "Frederik Schwan <frederik.schwan@linux.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/glibc-2.39+r52+gf8e4623421-1-x86_64.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
hiba: gcc-libs: az aláírásnak a "Frederik Schwan <frederik.schwan@linux.com>" -ről ismeretlen a megbízhatósága
:: A /var/cache/pacman/pkg/gcc-libs-14.1.1+r58+gfc9fb69ad62-1-x86_64.pkg.tar.zst fájl sérült (hibás vagy sérült csomag (PGP aláírás)).
.....
....Innen még folytatódott, amíg meg nem szakítottam a frissítést, de szükségtelen több sort bemásolnom.
-
válasz
PCProfessor #95450 üzenetére
CachyOS nem kifejezetten home user célokra való, tekintve milyen célokra default benne az XFS, párhuzamosan a BORE scheduler alkalmazásával. XFS inkább bivalyerős CPU és sok RAM mellett nagy fájlokkal végrehajtott műveleteknél optimális, rengeteg kis fájllal való művelethez EXT4 a jó. Nyilván lehet váltani FS-t, de semmiképp nem javasolt kezdő home usereknek. szerintem
Egyébként megfelelő hardverkörnyezetben a BORE scheduler kifejezetten jó tud lenni, épp a github linkben lévő Demo is mutatja.
Garuda inkább alkalmas home usereknek, bár rettenet bloat így elsőre majdnem az összes felülettel, de legalább érdekes, itt is alapból BTRFS van zstd tömörítéssel az EXT4 helyett, Ennél is a jobb I/O kezelés a cél előbbiekkel, plus alkalmazzák default a ZRAM-ot, az nem rossz megoldás szerintem. De a Garuda azért is szimpi, mert van önkritikája, a Chaotic-AUR ezt jelzi.
Endeavour az jó választás natë fórumtársnak, mivel már használta.
-
válasz
tordaitibi #92750 üzenetére
Found LMDE 6 (faye) on /dev/sda1
Found Ubuntu 22.04.2 LTS (22.04) on /dev/sda10
Found Linux Mint 21.2 Victoria (21.2) on /dev/sda11
Found Ubuntu 23.10 (23.10) on /dev/sda12
Found Linux Mint 21.2 Victoria (21.2) on /dev/sda6
Found Linux Mint 21.3 Virginia (21.3) on /dev/sda7
Found EndeavourOS Linux (rolling) on /dev/sda8
Found Solus (4.4) on /dev/sda9
done
ubyegon@MiWiFi-R3G-srv:~$Akar a ragya UEFI-t emlegetni, csak kollégának írtam, miért tapasztalja azt a nagyfokú zagyvaságot a bootoló disztróknál. Amúgy majdnem megmutattam neked a bootot, de pár napja sd7-en már nem Manjaro volt, de nem is utoljára pakoltam fel, még is bootolt, feleslegesen aggodalmaskodsz!
Nobara-t még sose próbáltam, majd ha nem lesz ennyire hypeos, akkor esetleg. De ha felraknám itt látnád bootképesen azt is. Szerinted én is fennakadok nyulfingnyi akadályon?
-
válasz
CPT.Pirk #91135 üzenetére
Ja, ez OK, mondjuk ettől akár stabilabb is lehetne a Manjaro, bár nekem azon kívül, hogy néha kernelpanic-ot dob apt disztró upgrade-től, csak pár apró nyűgöm volt iwlwifi-vel, de ez a csomag minden achklónnál valami beta verzió ezeréve. De ha jól émlik anno az Antergosnak is voltak saját repoi, a GUI packagemanager is egyedi volt...no de mint tudjuk újra van Antegros is, mióta EndeavourOS néven feléledt. Max az utódban nulla egyediség van...no de akkor mire a nagy hype?
Ha nincs Chakra, akkor marad a Manjaro, a klónsereg meg bakfitty...
-
válasz
tordaitibi #89313 üzenetére
Nem lehetséges, hogy ez is systemd-boot-tal települne? Nekem eddig két ilyen volt, az Endeavour és a PoPOS, és ez a LinuxMind komám által istenített* Nobara is valami game-re kihegyezett furaság.
*jó pár disztró volt már a Zolivagyoksziasztok YT csatornán, ami épp a namostaztánmegtaláltamazigazit disztró volt.
Amúgy a YT csatornán a Nobara videó alatt rákérdezhetsz, mi lehet a gond! Sűrűn váltogatja Zoli az épp legsuperebb disztróit, de korrekt válaszokat szokott adni és segítőkész! (de ne áruld el, hogy innen érkeztél)
-
válasz
-szabi- #89308 üzenetére
Nem működik.
Boot menüből csak EndeavourOS választható.Akkor az systemd-boot install, nem hagyományos GRUB-os, eszerint UEFI-sémában telepítettél.
Lefuttattam amit fentebb írtál:
sudo grub-install /dev/sda && sudo update-grub
Parancs nem található volt a válasz.Nem figyeltél, újra leírom a vonatkozó részt:
Ha valami miatt fenti módszer nem OK, akkor pár perc alatt rakj fel a régi Mint mellé egy újat, utána átbootolsz a régire, kiadod ezt a parancsot és utána törölheted az új telepítést. Nem egy szakszerű megoldás, de gyors és totál biztos:
Ez a módszer akkor lenne jó, ha a régi Mint bootképes lenne, nyilván átbootolni most nem tudsz!
Vagy az első linkemben lévő parancsokat próbálod ki vagy az imént újra leírtak alapján csinálod.
Ugyanezt csináltam pár napja, mivel nulla UEFI install tudásom volt, ez volt a legcélratörőbb.A Linux Mint UEFI-ben is csinált GRUB-ot, de ha lefuttatod a
parancsot, akkor biztosan lesz GRUB... De csak akkor jó a parancs, ha az új telepítésű Mint alatt adod ki! -
-
válasz
ubyegon2 #89140 üzenetére
Előbb csak poen volt, hogy Cinnamon ajánlott, Archklónokhoz inkább Plasma fekszik, mondjuk minap kíváncsiságból épp Cinnamonnal próbáltam meg öreg notebookon...annyira azért nem is rossz a boot ideje.
[ubyegon@endev-hpelitebook8570p ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 2.610s (kernel) + 1.426s (initrd) + 3.756s (userspace) = 7.793s
graphical.target reached after 2.723s in userspace.
[ubyegon@endev-hpelitebook8570p ~]$ inxi -Fxx
System:
Host: endev-hpelitebook8570p Kernel: 6.2.9-zen1-1-zen arch: x86_64 bits: 64
compiler: gcc v: 12.2.1 Desktop: Cinnamon v: 5.6.8 tk: GTK v: 3.24.37
dm: LightDM Distro: EndeavourOS base: Arch Linux
Machine:
Type: Laptop System: Hewlett-Packard product: HP EliteBook 8570p
v: A1029D1102 serial: <superuser required> Chassis: type: 10
serial: <superuser required>
Mobo: Hewlett-Packard model: 17A7 v: KBC Version 42.38
serial: <superuser required> BIOS: Hewlett-Packard v: 68ICF Ver. F.62
date: 04/07/2015
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 35.6 Wh (95.7%) condition: 37.2/37.2 Wh (100.0%)
volts: 12.2 min: 10.8 model: Hewlett-Packard Primary
serial: 33254 2013/03/12 status: not charging
CPU:
Info: dual core model: Intel Core i7-3520M bits: 64 type: MT MCP
arch: Ivy Bridge rev: 9 cache: L1: 128 KiB L2: 512 KiB L3: 4 MiB -
Ha jól tudom, csak az xfce a "témázott".
Nem egészen, de...
Offline telepítés esetén van egy full XFCE, de online már választhatsz a 7 DE és a +1 WM közül.
The offline option installs a fully themed Xfce and the online option provides you with the choice of seven Desktop Environments Xfce, Mate, LXQt, LXDE, Cinnamon, Plasma, Gnome, Budgie, window manager Openbox and tiling window managers i3-WM, BSPWM, Sway, Qtile and Worm.
We already checked the box for the necessary base install in the online installer menu, all you have to do is check the box of your desired DE. [link]
Endeavour-hoz miért a KDE az ajánlott?
Szerintem meg a Cinnamon ajánlott!
-
Jó, hogy írtad ezt az Endeavour OS-t meg fogom nézni, ha purébb megoldás Arch irányba.
Fene tudja, szerintem egykutya a kettő, RebornOS még régebben is indult, mint az Endeavour.
Tegnap amúgy live-ról bootoltam egyet csak kíváncsiságból, mi lehet a sources.list dologgal, de fáradt lehettem, mert jó sokáig keresgéltem az /etc/apt mappát, mire leesett, hogy itt olyan nem lesz.Felrakni nem kezdtem el, de sejtettem, hogy itt is csak valami multiboot-szerű megoldás van a DE-k választásához. Azért köszi az infókat, valahogy ezt a Chnci-t nem szerettem már Antergos-nál sem, mondjuk kb akkorra lett működőképes, mire elszállt a disztró.
Ez az USB-s swájci bicska továbbra is nagyon tetszik!
Kizárt, hogy képes lennék ezen így végigmenni kiújuló arcidegzsába nélkül, de nagyon jó!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest