- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
/etc/rc.d alatt a rendszerindítás cuccai vannak, initszintnek szerint csoportosítva (téged főleg a 3 és 5 érint majd), a számozott filenév szerinti sorrendben.
berakod valahova a szkriptet (pl /etc/cpufreq-be, amit előzőleg létrehozol), a megfelelő init.d-k alatt pedig csinálsz rá linket, az elképzelt sorrend szerinti számmal kezdve, azt annyi -
Vladi
nagyúr
"Itt kéne egyet találnom, ahová beillesztem azt a sort?"
Ezt a rendszert nem ismerem, de általában a linux disztróknál van erre egy hely. Pl fedora 17 ami előtt ülök, itt van egy ilyen:
/etc/rc.d/rc.local
Ebben írja:
# This script will be executed *after* all the other init scripts.
# You can put your own initialization stuff in here if you don't
# want to do the full Sys V style init stuff.Tehát ide teheted a rendszer parancsokat, a boot folyamat végén lefuttatja.
A tiédben kellene egy ilyet keresni.Én például ezt tettem be:
echo low > /sys/class/drm/card0/device/power_profile
Ezzel veszem le a gpu órajelet fixen minimumra.
-
Vladi
nagyúr
"áírtam a scaling_governortban ondemandra (mag 0,1), utána az info szerint 1600-on megy csak ahogy kéne, de ez csak egy restartig jó és sehogy sem találtam, hogy hol lehetne még átírni."
Akkor már majdnem kész. Keress valami skriptet, ami lefut induláskor és oda lehet tenni a felhasználói parancsokat.
Aztán csak egy
echo ondemad > /valami/nemtommi/scaling_governor
parancs kell és minden indulásnál beállítja neked.A cpufrequtil pont ezt csinálná neked, de a nélkül is lehet boldogulni.
mod:
xpenology-t nem ismerem, de ilyet találtam neten: /usr/syno/etc/rc.d/ Nézd meg, hogy itt vannak -e az induló dolgok, és van -e amibe enged piszkálni.mod2: link itt kérdezd már meg a népet, hogy hová lehetne tenni, hogy bootnál lefusson.
-
Vladi
nagyúr
Milyen disztró, milyen proci?*
cat /proc/cpuinfo itt látod, hogy mennyin járatja éppen. Elvileg minden disztrón automatikusan kéne mennie, hogy terhelés nélkül leveszi az órajelet. De kézzel is beállíthatod, hogy mennyin tartsa. Anno csináltam, de kevésre emlékszem már.Amire viszont emlékszem, hogy 9.10-es uborka nem bírt el a sima amd procival. fél napot tornáztatott, mire le tudtam venni az órajelet. Fedorát rábootoltam 'oszt csinálta.
*Közben meglett.
cpuinfó mit mond?
-
Nkboy
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest