Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtom
senior tag
Ha USB-s verziót szeretnél, akkor a leggyorsabb egy DSL, 50 Mb, de mivel 2.4-es kernelt használ, nem biztos, hogy minden hw-t felismer. Ha telepítenél, akkor erre a vasra egy könnyebb ablakozó ajánlatos:
[link]
[link]
[link] (Ubuntu az alap, mivel talán ez a legismertebb és a legkönnyebb hozzá segítséget találni) -
ZCoyote
őstag
Itt egy oldal ahol pendrive-ról indítható megoldások vannak. Mindegyiknél ott van hogy mekkora pendrive-ot igényel.
Itt egy program amivel szintén bootolható pendrive-t csinálhatsz. Ez a progi letölti neked és be is állítja. A méret miatt javaslom hogy a Puppy linux-ot válaszd a listáról.
Romani ite domum.
-
zodo
nagyúr
Ubuntu-t ajánlanék.
Miért ?
Egyszerű telepítés, magyar kezelő felület, előre telepített alkalmazások hada.
Szinte csak használni kell, ha szerencséd van.
Esetleg, ha elakadnál és lenne kérdésed itt a topikja, rengeteg segítőkész felhasználóval.Szerk: Szia doc!
Szerk 2: (#9179) sh4d0w
Ezt el is felejtettem, de ezek szerint még mindig az LTS kiadásokat érdemes telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Éppen. De majd ha belejössz, egy kicsit karcsúsítsd azt a renszert, hogy jobban fusson. xfce vagy lxde ablakozót is kipróbálhatod.
Egyébként mzx egy hasonló gépre telepíti mostanában.
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Vladi
nagyúr
-
-
doc
nagyúr
a filekezelore szerintem is mc
esetleg ha grafikus kell, akkor gnome commander, vagy most hallottam errol: Double commander
zenelejatszo: en pl. a karakteres mplayerrel szoktam zenet lejatszani, ha grafikus kell, akkor winamp-klon az xmms illetve az audacious, bar mindegyik (foleg az xmms, a masik talan meg nem) mar regota halott
torrent kliens is van sok, egy transmission szerintem nem eszik sokat[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
"zt hogy lehet, akkor "letorolni"?"
Mi is a varázsige?A csomagkezelő meglett? Szerintem ott tudod leszedni.
De mielőtt leszeded, azért nézd már meg terminálban
transmission
paranccsal indítva mit lép!Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Noddy
senior tag
Szia!
gtf 1024 768 85
paranccsal generálódik egy modeline sor amit az xorg.conf fájlba beillesztve tudni fogja a megfelelő felbontást és frissítést. De ezt csak akkor használd, ha tényleg tudja a monitorod ezt a frissítést.
[link]Annyi még hogy a modeline sort a Section "Monitor" részben az ott található EndSection elé kell beszurni és elmenteni.
[ Szerkesztve ]
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
doc
nagyúr
VALAMI pedig biztos tortent, csak azt kene tudni hogy mi...
de egyebkent felesleges az xorg-ban turkalni, tedd fel a videokartyad driveret (illetve ha nem kell 3D, akkor valoszinuleg mar fent is van ami jo neked), es automatikusan a megfelelo felbontast/frissitest fogja hasznalni
milyen vidkari van a gepben?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest