- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CsengődiGeri #97822 üzenetére
Én Winről jöttem ahol némely szoftver 32GB ramnál is ordítozik hogy kell neki a lapozó.
(igaz W10-en már hálistennek különvették, van swapfile és hiberfile, user dönthet mik az igényei)
Ezokból, meg mivel én sokat hibernálok, mindig ram méretű swap partíciót alkalmazok. Valamint próba disztrókat is sokszor tesztelek és akkor ott a swap partíció, mindegyik ugyanazt használja, nem kell vacakolni swapfájllal.
Ha nem hibernálsz, elég nagy a ram, én véleményem szerint akkor se árt valamenyi swap, ez lehet akár swapfájl is.
Más ezt érthetően máshogy gondolja, mások az igényei, én így csinálom. -
válasz
CsengődiGeri #97822 üzenetére
A Linux Mint, ahogyan az Ubuntu is 17.04 verzió óta, swap file-t készített telepítéskor, ami sok szempontból jobb, mint a swap partició, de annyiban dinamikus csak, hogy változtathatod a méretét, egyébként van dinamikus swap file is, az egy harmadik swap változat. Elméletileg akkor is elkészíti a rendszer a swap file-t, ha van swap partició. A swap lényege röviden annyi, hogy a RAM-ban kezelt éppen nemhasznált fájlokat a rendszer swap-ba rakja, így csinál helyet a következő processzeknek.
A swap sokkal lassabb, mint a RAM, még SSD-re swapolás is nagyságrendekkel lassabb, így a legjobb, ha van elegendő fizikai memória és nem kell swap. Úgy vettem észre, hogy 8GB RAM-ig célszerű a swap, időnként használta a rendszer, de 12GB esetén is használja minimálisan, ha látja, hogy ott van, emiatt célszerű a swappiness default értékét 60-ról levenni mondjuk 10-re.
Egyébként swap helyett használhatunk még zram-ot, főleg ha lassú a swap! [link]
Ebben van két link, ami érdekes lehet, ha valakit jobban érdekel a swap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged