- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Necronom #94302 üzenetére
Hát mentsd le azokat a konfig fájlokat (pl. smb.conf), aztán az új rendszere csak vissza kell másolni! Mondjuk az fstab-ot pont nem, de arra jó a mentés, hogy "emlékezz", hogy a régi rendszeren hova, milyen paraméterekkel voltak felcsatolva a külső/belső lemezek.
Amúgy a samba konfig alap beállítása sem ördöngösség. Igaz Raspbian-hoz készült de mindegyik Linux-on használható az útmutató.
Ha jól tudom Android subsystem for Linux nem létezik, csak emulátor.
ceia
Bocsi! Lehet inkább skamilinux oldalán kellett volna keresni, egy magyar nyelvű kiadást. -
válasz
Necronom #94302 üzenetére
Nagy vonalakban minden ilyen Linux rendszer ugyanúgy épül fel. Van egy asztali környezet (Gnome, KDE, XFCE, Maté, Cinnamon, LXQt, LXDE, stb.), vannak kiszolgáló hang- és kijelzőszerverek, csomagkezelők, bootloader, stb. Na meg a lényeg, egy adott Linux kernel verzió. Én még kezdő vagyok, ennyit látok, hogy lényegében mindegyik Linux ugyanazokat használja, csak az adott disztró fejlesztőin múlik, hogy hogyan és miből legózzák azt össze egy használható (vagy használhatatlan) rendszerré.
Ennyi az egesz, normal felhasznalok vagyunk, sajna nem Linuxon nottunk fel..
Ezt én is átérzem, néha most is van olyan pillanatom, hogy inkább visszamennék Win 10-re... Az OpenMediaVault egyébként ezért jó a J-s procihoz, mert egy egyszerű szervert tudsz vele készíteni, ami böngészőből elérhető (akár mobilról is) és azon keresztül tudod buherálni. Fájlmegosztás, MiniDLNA (tévéről is rácsatlakozhatsz), stb. Jó kis cucc szerintem. Én Tube-os videókból tanulgattam a telepítését.
Kezdőknek szerintem nagyon jó Linux, amihez elég szinte csak grafikus felületet használni (de azért ajánlott a terminál is):
Linux Mint, Fedora, MX Linux, Ubuntu, Kubuntu, Linux Lite, Q4OS.
A KDE asztali környezet szerintem nagyon jó, azt biztosan meg fogjátok szeretni, nem véletlenül annyira népszerű. Én magam Gnome párti vagyok, mert az UW monitoron nagyon adja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Lexus, Toyota topik
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gmail
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged