- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tordaitibi #84734 üzenetére
Simán lehet az is, hogy mivel régi a gép, nem teljes (vagy konkrétan hibás) az UEFI implementáció. És jó, hogy felhoztátok a Lenovókat, mert nekem volt olyan pendrive-ra telepített LVM-es Linuxom, ami többféle asztali gépen és laptopon is képes volt bebootolni, kivéve Lenovo Thinkpaden. Mindenesetre így ebben a formában baromi érdekes ez a partíciófelosztás
-
törölt tag
válasz
Anno hasonlóan szívatott a 2010-es Lenovo notim (i3/SandyBridge). Win7 volt rajta, de dualban nem tudtam mellé 64bites linuxokat tenni, mert valami elfuserált kezdetleges uefi implenentáció volt rajta. Akkoriban már a 64bitesek tudtak hibrid módon uefibe is bootolni ha olyan volt a környezete, a 32-esek simán csak mbr-el mentek.
Majd aztán felupgradeltem a 7-est 10-re ssd-re és a W10 nem tudott leállni rendesen.
Biost kellett frissítenem a 7 alól, azóta pöpec minden.
A helyetekben utána néznék annak az Asus-nak van-e frisebb bios-a, mint ami fenn van. Mindegy milyen régi, csak verzióban újabb legyen az aktuálisnál. Azzal vsz. megoldódnak a problémák. -
törölt tag
válasz
Hmmm, ez így elég ufo jelenség... Kiterjesztett partíción létrehoz EFI partíciót, miközben EFI/GPT módban nincs kiterjesztett partíció (persze meg lehet erőszakolni)... Valami nagyon el van kefélve, én első körben GParted Live! alól manuálisan megcsinálnám a partíciót neki, és telepítéskor csak megmutatnám (amúgy is mindig így raktam Linugzot). Ha úgysem, akkor meg sikálnám az egészet...
Az viszont biztos, valamiért az hiszi, hogy EFI boot van, nézz szét azért a beállításokban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Fujifilm X
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ!Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest