Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz zodo #7112 üzenetére

Volt egy kevés szenvedés vele, ahogy látom. :)

Kézi telepítésnél egyébként az a lényeg, hogy saját magad hozhatod létre a partíciókat.
    Ami mindenképpen kell neki, egy új partíció csatolási pontnak "/"-t megadva és egy swap partíció ("cserehely"?).
    Szintén létre lehet hozni új partíciókat az egyes könyvtárakanak, pl. a /home-nak ha létrehozol, utána egy esetleges újratelepítésnél megadhatod, hogy ezt hagyja békén és csak a rendszerpartíciót törölje (ezzel megmaradnak a beállításaid).

Viszont 30GB szabad hely nem túl sok a rendszernek + saját fileoknak külön, ezért akár mehetnek egybe is az adatok (vagy akár 15GB "/" és 15 GB "/home" csatolási ponttal.

Én egyébként azért nem tudom, milyen lehetőségeket ajánl még fel a telepítő, mert mindig hülyeségnek tartottam, amit írogat... inkább megadom neki én.
    Bár úgy rémlik, olykor felajánlja a szabad terület használatát is. Lehet, csak akkor, ha partícionálatlan területet talál.

A Windowsos telepítés is jó próbálgatásra, de azt nem ismerem, viszont gyanítom, hogy egy Win összeomlás talán magával ránthatja a Linuxot is emiatt.

Ha indításkor a grub menüje tűnik fel, a múltkoriak alapján (pl. a Grub editorodban) meg tudod változtatni a sorrendet.

Indítottam most egy Ubuntu telepítőt.

Az egyéni telepítés alatt új partíció létrehozásakor nálam egy ilyen ablak jön elő:

Itt be lehet állítani a csatolási pontot és a partíció méretét is.

Ugyanígy létre lehet hozni egy swap partíciót is:

Esetleg az lehetett nálad a gond, hogy volt egy üres, de létrehozott partíciód a Win mellett.
    Ha így van, azt válaszd ki először és menj a partíció törlése menüpontra.

A partíciós tábla módosításait ha valamit rosszul csináltál, még vissza tudod vonni, amíg nem mész át a következő lépésre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés