Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz dr_strange #6584 üzenetére

számomra lehangoló volt a kde + compiz együtt(nem)működés. hiába tettem fel az emeraldot, nem csinált semmit. leszedte az ablakdekorációt, 4 helyett egyetlen asztal volt, alig bírtam legyakni.

a másik 2 gépemen gnome van, viszont a fő gépen kde van, és nem is akarom lecserélni, nekem a kde jobban bejön, jobban "egyben van", meg már ezt szoktam meg.

gnome alatt gond nélkül megy (majdnem) minden ebben a témában (thinkpadon a kurzormozgató gombok feletti 2 gombot nem sikerült rávenni, hogy forgassák a kockát, de úgy látom, másnak se 8.04 alatt. érdekes, hogy 7.10 alatt ment...)

mod: úgy látom, másnál is megvan...

• VaZso

senior tag

válasz dr_strange #6584 üzenetére

Későn szóltál. :D

Valójában még tegnap este feltettem, az Emerald-dal együtt (lehet, hogy ez a KDE-s?), csak nem írtam, mert már velem volt tele a fórum... :)

Most, ha elindítom a compiz-manager-t, akkor van minden. Forgatható kocka és egyebek, valamint fejléce is az ablakoknak... Ha a Mandriva vezérlőpultban bekapcsolom a Compiz-t, akkor továbbra is bejelntkezés után kimerevedik a kép (amikor írná, hogy éppen mit tölt be), szóval valami beállításom most nem jó, de maga a Compiz manager megy, szóval korrekten kezeli a hardver-t. Majd beállítom az Nvidia-s gépet, ha elé kerülök, valószínű, ott is lesz majd végre fejléc, köszönöm a segítséget.

Egyébként érdekesség:
    Wlan, gyenge jel.
    XP alatt gyenge (lassú) kapcsolat, Linux alatt pedig tökéletesen működik (gyors), ugyanazon a hardveren (Broadcom)...

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bcm43xx-szel azon a helyen abszolút nem megy, gondolom az interferencia miatt. b43 viszont egyre jobb, sőt.
    ...a legújabb kernelből pedig a bcm43xx már rég hiányzik (eddig is "deprecated" volt).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés