- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
válasz
dr_strange #6582 üzenetére
Időközben hazaértem már, ezért a másik gépet nem látom, de a Mandriva control centerjében a "Configure 3D Desktop effects" alatt engedélyeztem a Compizt.
Az nem rémlik, hogy a tálcán lett-e új ikon (szerintem nem), legalábbis nem tűnt fel. Nem fusion iconnal indítom, hanem hagytam, hogy az X11 indulásakor töltse be.
(Mondjuk rá is fáztam, amikor engedélyeztem az XGL-t és csak fehér kockát + egérmutatót kaptam... de utána kikapcsoltam.)Az előbb elindítottam itthon a compiz-manager vagy compiz-window-decoratort, ezzel kaptam egy forgatható kockát a fejléc és plusz tálcaikon nélkül... aztán --replace után valamiért induláskor megállt, talán az egyik beállításom nem jó, de most egyelőre örülök, hogy visszatettem az eredetit, még próbálkozom.
Mindenesetre sem Emerald, sem metacity nincs a gépemen, így tuti, hogy a másikon sincs (tehát egyik gépen sem, amivel ilyen gondom van).
Remélem, sikerül majd valamelyiket elindítani, illetve az ezzel kapcsolatos beállításokat fellelni...Köszi az ötletet, még reménykedem.
Vladi: Néha muszáj kiengedni, vannak idegtépő dolgok.
Mindenesetre valóban haladok, mostmár egy ideje tényleg csak Linux megy, különösen, mióta a dhcp problémát is sikerült megoldani. - Ezt még összeszedem egyszer és leírom.Sőt, igyekszem magam Linuxos gépekkel körülvenni, ahol megoldható...
A géphez adott XP pedig ment VirtualBox-ba, ha esetleg valami nem indulna Wine-vel...
Már csak a Firewire kamera mentés+tömörítésre lenne leginkább szükségem, de azt szerintem nem fogom tudni megoldani, legalábbis kényelmes módon nem...
Esetleg, ha valaki tud mondani jó adatvisszaállító vagy egyéb javító programokat, annak még örülnék.
Múltkor lelassult a rendszerem (elsősorban boot folyamán), mert a partíciók kezdeti és végértékeibe becsúszott egy kis gubanc és ezzel Linux alól nem tudtam mit kezdeni (habár végülis megoldottam), szóval efféle programokról sem ártana tudni egy keveset...+ Bocs, hogy itt untatok/fárasztok mindenkit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest