Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz dr_strange #6582 üzenetére

Időközben hazaértem már, ezért a másik gépet nem látom, de a Mandriva control centerjében a "Configure 3D Desktop effects" alatt engedélyeztem a Compizt.

Az nem rémlik, hogy a tálcán lett-e új ikon (szerintem nem), legalábbis nem tűnt fel. Nem fusion iconnal indítom, hanem hagytam, hogy az X11 indulásakor töltse be.
    (Mondjuk rá is fáztam, amikor engedélyeztem az XGL-t és csak fehér kockát + egérmutatót kaptam... de utána kikapcsoltam.)

Az előbb elindítottam itthon a compiz-manager vagy compiz-window-decoratort, ezzel kaptam egy forgatható kockát a fejléc és plusz tálcaikon nélkül... aztán --replace után valamiért induláskor megállt, talán az egyik beállításom nem jó, de most egyelőre örülök, hogy visszatettem az eredetit, még próbálkozom.

Mindenesetre sem Emerald, sem metacity nincs a gépemen, így tuti, hogy a másikon sincs (tehát egyik gépen sem, amivel ilyen gondom van).
    Remélem, sikerül majd valamelyiket elindítani, illetve az ezzel kapcsolatos beállításokat fellelni...

Köszi az ötletet, még reménykedem. :)

Vladi: Néha muszáj kiengedni, vannak idegtépő dolgok. :D
    Mindenesetre valóban haladok, mostmár egy ideje tényleg csak Linux megy, különösen, mióta a dhcp problémát is sikerült megoldani. - Ezt még összeszedem egyszer és leírom.

Sőt, igyekszem magam Linuxos gépekkel körülvenni, ahol megoldható... :D

A géphez adott XP pedig ment VirtualBox-ba, ha esetleg valami nem indulna Wine-vel...

Már csak a Firewire kamera mentés+tömörítésre lenne leginkább szükségem, de azt szerintem nem fogom tudni megoldani, legalábbis kényelmes módon nem...

Esetleg, ha valaki tud mondani jó adatvisszaállító vagy egyéb javító programokat, annak még örülnék. :)
    Múltkor lelassult a rendszerem (elsősorban boot folyamán), mert a partíciók kezdeti és végértékeibe becsúszott egy kis gubanc és ezzel Linux alól nem tudtam mit kezdeni (habár végülis megoldottam), szóval efféle programokról sem ártana tudni egy keveset... :)

+ Bocs, hogy itt untatok/fárasztok mindenkit. :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés