Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz drup #64078 üzenetére

Ja, erre még válaszolok, ha újra nekifutnál. A meghajtónevet az lsblk paranccsal tudod megnézni. Ezt kell a dd-nek is megadni.

Egyébként ha egy ilyen nagyon régi laptopról van szó, akkor lehet nem éri meg a rá fordított idő. 30-50k között vannak refurb üzleti notik (i5-i7, 4-8 GB RAM szintje), amikre normálisan tudsz akár Win10-et, akár Linuxot telepíteni, mindenféle szenvedés nélkül, nem hal meg rajta semmi.

Azt sem értem, hogy milyen infókat írtál ki pendrive-ra. Letöltöd még egyszer a Mint 19 iso-ját, előveszel egy jó pendrive-ot, és kiírod arra egy jó gépről. A pendrive az ilyen, fogyóeszköz, a legtöbb ócska, minél olcsóbb fajta, annál hamarabb tönkremegy. Én azért is használok SSD-ket USB-SATA adapterrel, gyorsabbak és tartósabbak is, mint egy pendrive, és alig drágábbak. A telepítés is gyorsabb róluk.

Nekem egyébként a Rufus is kiírt még mindent sikerrel, igaz rég használtam. Nem értem a Mint 19-et miért ne tudná kiírni. Kiválasztod, hogy dd-s kiírás meg BIOS+MBR bootmode-hoz írja és meg kell tudnia csinálnia. Nincsen nagy trükk sehol. Kiírás előtt esetleg azt érdemes megnézni, hogy a letöltött Mint 19 iso-jának az SHA checksumja megegyezik-e a szerveren jelölttel, azaz a letöltés nem sérült-e.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés