Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz Anakin007 #5627 üzenetére

"Keine panic, megoldjuk" - ez a hozzáállás tetszik, bár időnként fel-feladom a dolgot... :)

"Nem tudom megnézni, hogy a modul kezeli-e a hardvert"

Dehogynem, ráadásul minden linuxon így megy: egyrészt a syslog-ban, másrészt a dmesg-ből

Ezt a részét sikerült megnézni (fent beidéztem a messages log végét), ez alapján megtalálja a b43 a wlan-t, kiírja, hogy Broadcom 4318 WLAN found.
    Ezen felül látszólag nem inicializálja, legalábbis a LED-je nem gyullad fel.
    Tehát ezt a részét nem tudom elsősorban, hogy a felmásolt firmware jó-e, tehát maga a hardver készen áll-e a használatra.

A LED ennél csak a WLAN/Bluetooth bekapcsolt állapotát jelzi, aktivitást nem. Win alól a kapcsolat felépülése után gyullad csak fel, addig csak időnként felvillan (illetve lehet, hogy akkor alszik el, ha nem talál hálózatot, de ilyenkor is néha felvillantja) BCM43xx addig égette, amíg kapcsolatban volt vele, függetlenül attól, hogy csatlakozott-e már.

Egyébként most még jobb a helyzet, mert átmentem ndiswrapperre, megpróbáltam kétféle XP64-es drivert. LED világított, hálózatot nem talált. Vissza akartam tenni a bcm43xx-et, most abban a menüpontban is ndiswrappert akar... szóval mostmár ahhoz köti az ebet, nem bcm43xx-hez. Ez azért jó, mert így már itthon sincs wlan-om... :DDD

Bocs, ha nehézkes az írásom, de eddig nem tudtam válaszollni, most pedig írtózatosan fáradt vagyok.

hmm, mondjuk érdekes lenne, ha a harddrake-féle adatbázist lehetne kicsit irányítani...

Egyébként én úgy gondolnám ezt a hálózatosdit, hogy van a hardver... a hadverhez írnak egy modult az adott rendszerhez, ami képes azzal kommunikálni. Egy másik program feladata, hogy kommunikáljon a betöltött modullal (mivel a rendszer felé a kimenete már egységes) és esetleg más programokat meghívjon (pl. wpa-psk, config, stb.)

Ha így van, miért ütközik a rendszernek akkora problémájába az alapmodule-váltás? ...vagy túlságosan naív vagyok? :DD

Nyomban leírom a problémám nagy vonalakban Mandriva topicba is. :D
    ...legalábbis, ha addig nem alszom el a gép fölött...

Köszönöm a bíztatást, remélem, elég lesz a kitartásom...

Szerk.: Ráadásul a Bluetooth-ot még meg sem találta a rendszer... :-)

• Jag

senior tag

válasz Anakin007 #5627 üzenetére

Ebből körülbelül annyit értek, mint nemrég egy játék topikjában olvasott szöveg:

"Én is leragadtam: demo, necro, hox, tos és dt jöhet szóba, a melee és másik két healer nem játszik. Szívem szerint alap lenne a demo, de nagyon unalmas classnak tűnik, hiába pet meg spellweawing, összevetve egy guával, ahol vannak stancek, pajzsot kell helyezni, koordinálni a támadásokat, kombókat, sokkal dinamikusabb a másodlagos barja etc. Ismerni kéne a lvl80 játékmenetet, de nagyon úgy tűnik, hogy a két caster lesz a legprimitívebb = kis skillpool = felesleges class (lásd WoW mage post-TBC). A necro meg ugyanez piperában. A HoX sem kivétel, elvileg ez tudja a legjobb single target burstöt, és van IWIN skillje is, de papír. Erre sokan legyintenek, hogy majd reroll, de én lojális vagyok a kezdő karimhoz, az altjaim mindig megrekednek a lvl cap 80%-ánál. Képbe jön a ToS, az ilyen DPS-healer hibridek mindig és mindenhol kellenek, de ennek meg a featjei unalmasak."

:DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés