-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
donmackó #51700 üzenetére
Szia!
Nálam is a proci a sarkalatos dolog, jóval ujabb masina mint a szóban forgó, jelenleg nekem a voyager (xubuntu) nagyon bevált, múltkor firefoxal, kb 5 tabbal, vlc-vel 1,4-1,5 gb volt a ram fogyasztás, a proci az pedig ingadozott 1 ghz körül. Viszont fain a görgetés, videók is mennek szépen. -
Lathronos
őstag
válasz
Én inkább végső alternatívaként a Chrunchbang++-t vagy az Antix-ot ajánlanám, esetleg WattOS10(ez utóbbi kettő magyar nyelvet is tartalmaz). Egyik sem rolling, így ha fél évente frissül a rendszer, akkor sem lesz geb@sz. Ráadásul debian alapú mindkettő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Anno pár éve a szomszédéknak P3-as netezős gépe volt, azon a Debian alapú ChrunchBag futott OpenBox-al. A ram használat olyan 80MB körül alakult a boot után.
Ezt vittem tovább mikor odakerült hozzájuk egy P4-es gép, azon is jól szuperált.
Végül kaptak egy régebbi de egész jó laptopot, arra már Debian ment fel LXDE felülettel, normális 2 magos proci mellé.
Neked azt tudom javasolni, hogy az Arch leszármazott ArchBang-et még próbáld ki, ez olyan mint a ChrunchBag, csak Arch alapon. https://en.wikipedia.org/wiki/ArchBang
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged