Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz TAKÍÍ #37671 üzenetére

1.) Van Linoxon Grub costumizer, meg hasonló cuccok, de sosem szórakoztam vele, azt majd a többiek kifejtik.
    Vsz be lehet állítani, hogy egyből a meghatározott OS-t töltse be, de akkor a többit hol, hogyan választod ki?? Mindig utánaállítgatsz, az szerintem felesleges macera. Ezért jó az indítóképernyő, ahol megadható az alapértelmezett rendszer, Grub esetén a Mint lesz az és pl. 10 sec elteltével azt tölti be automatikusan, ha nem nyúlsz hozzá. Ez nehogy már akkora gondot jelentsen...

2.) A kettő egymástól független, anno 32 bites XP mellé is tehettél 64 bites 7-est, az a lényeg, hogy a hardver támogassa a 64 bitest.

3.) 17.1 Rebecca, vagy megvárod az e hónapban megjelenő 17.2-s Refaela kiadást.
    Szerintem Windows után egyértelműen a Cinnamon áll leginkább kézre és mondhatni még szép is. A KDE talán pár fokkal szebb (ízlés kérdése) és sokkal jobban testreszabható, 3D-sasztali effektek stb. De erre valók a Live telepítők, kiírod, bebootolsz és lecsekkolod.

4.) Lehet. Én Linuxokat 2.0-ás pendrive-ról USB 3.0 portra dugva bootoltam. 3.0-át meg már régóta támogatják kernelszinten. Pl. a Win7-nél okoz gondot, ami nem támogatja natívan, 8.x-től fölfele már ok. Illetve, mint írták, hardverfüggő is, tud-e 3.0-ról bootolni, de újabb gépeknél már szinte alap.

Ennyi infónak már elégnek kell lenni, illetve ne akard erővel győzködni a fatert, mert szerintem felesleges...

• lev258

veterán

válasz TAKÍÍ #37671 üzenetére

A Grub-ot tudod automatizálni, hogy még csak ne is lásd, viszont operációs rendszer alatt körülményes, vagy egyáltalán nem lehetséges változtatni, mi induljon legközelebb. Ehhez tényleg mágia kell. Mint írtam, egyes esetekben talán használható Windows-on a driver. De nem garantált a siker. Mintből a Cinnamon, illetve a KDE a legigényesebb. Vannak alaplapok, amik nem tudnak USB 3-ról bootolni. Ezt te fogod látni, ha nem megy, akkor ott a 2-es.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés