Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #108308 üzenetére

Neked jól jön, de ez nem jelenti azt, hogy kell swap, ha elegendő RAM van, szerintem átlaguser 32gigától már mondhatja, hogy elegendő fizikai memója van! Nem írtam, hogy senki ne használjon swap-ot, de amit felsoroltál, az ezeréves állapotot tükröz, bár biztosan sok OOM volt már neked 64GB RAM mellett. :N

Egyébként Debian most se csinál egy deka swap-ot se.

Épp arról szólt a thread ezen része, hogy az Ubuntu 16.04 óta és vele együtt a Linux Mint is automatikusan csinál swapfile-t install során és erre írtam kiegként, hogy a Debian viszont nem csinált installkor swapfile-t, de ezt akár láthattad is volna a hsz-be illesztett screenshot-on.

Onnan indult a thread is, hogy a kérdező egy 10+ éves leírás alapján csinált 70giga swap-ot... Te leírkáltad, milyen gondokat okozhat a swap hiánya én meg leírtam, hogy ma rengeteg RAM mellett ez nulla eséllyel történik meg. Alapesetben, sorry, de ha valaki 32GB RAM és PCIe 4.0 NVMe SSD megléte esetén is hibernálni akar, tegye, de ez nem alapeset szerintem. Tibikomám agymentes főnöke is fel lett hozva példának, de ugye ez sem az átlag homeuser esete szerintem. :P

Új hozzászólás Aktív témák