Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sz_Imre

senior tag

válasz IstvánLászló #105024 üzenetére

Amit én már korábban leírtam.

#105022 hcl: Miért kell lehúzni az ssd? Nem fogja szét barmolni, kivéve ha a felhasználó figyelmetlen.
    Nekem jelenleg nvme ssd van a Win11 és egy sata ssd-n a EOS (teszt céljából) (de majd lehet lesz ez fordítva is ;] )
    Linux rendszer telepítéskor grub-ot ki kell választani, és amikor feltelepült, akkor újraindításkor válaszható lesz a rendszerek között. Mindkét rendszer tökéletesen indul.

#105014 Edorn:
    "BIOS-ban az M.2-t adom meg, hogy onnan induljon a rendszer, feljön GRUB, kiválasztom, hogy az M.2-n lévő linux induljon-e, vagy a sima SSD-n lévő windws..."
    - Felesleges biosba menni, automatikusan a legutóbbi telepített rendszert fogja indítani a bios, ha telepítettél grub-ot, akkor az a menü fog megjelenni, hogy melyik rendszer induljon.

"Linuxot az M.2-n EXT4 fájlrendszerrel hozzam létre?"
    - Igen azzal nem lehet mellényúlni, bár van aki a btrfs-re esküszik, kinek mi.

"ui.: Így ha nem jön be a Nobara, akkor gondolom így nagyon egyszerű újrapakolni valami mással és nem kockáztatom win-t."
    - Persze, hogy egyszerű, ha másik linux rendszert telepítesz, akkor arra figyelj, hogy a linuxhoz tartozó particiót töröld és ne a Win-t.

Új hozzászólás Aktív témák