Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz cigam #104810 üzenetére

A Mint (magánvéleményem szerint) picit elbaltázta hogy nincs KDE. De ez mondom mégegyszer csak az én heppem.
    Ismét szerintem nem a Cinna hanem a KDE van legközelebb a Win megszokotthoz, sőt bőven túltesz rajta.

Nem a Linux Mintet ajánlotta KDE-vel natívan, hanem,
    "Egy gyors internetes keresés után találtam a KDE-t, valamint egy közösségi bejegyzést és videót, amely elmondta, hogyan lehet könnyen megszabadulni a Cinnamontól és telepíteni a KDE-t"

Valóban nem linkeli, ez igaz.

Mostanában bár semmi ilyesmi nem vezérelt, belefutok ismerősöknél ebbe a jajjvége a wintíznek szindrómába.
    99%-uk nemhogy nem akar helyette Linuxot de W11-et sem akar.
    Marad ameddig működik.
    Ez a statisztika bizonyára nem releváns, nem mérvadó, nem jellemző az egész világra, de a csóró és középsóher ismeretségi körömre de még a feljebblévőkre is abszolút ráhúzható.

Ugyanezt tapasztaltam a W7-nél 2020-21 környékén.
    pl. az egyik távoli ismerősöm MOST jutott el addig hogy megváljon a W7-től.
    Jövő hét szerdán jön, vett egy használt W11 kompatibilis lapost.
    Erre "csak" 5 éve volt, hát nem kapkodta el.
    Fő motivációja most sem a biztonság vagy bármi ilyen hangzatos szlogen, hanem perpill. már nincs olyan böngésző a Sewenre amivel normálisan lehet böngészni.

Ugye átment ez amit leírtam?

Különösen Árnyék nagymesternek adnám ezeket a tudtára.
    mindemellett ez egyáltalán nem azt jelenti amit majd itt sokan válaszolnak esetleg. Hogy minden Windows használó totális idióta.
    Egyáltalán nem csak ezekkel senki nem foglalkozik nem érdekli, nincs a látókörébe.
    Simán csak használja amíg lehet a megszokott rendszerét és számára ismeretlen fogalmak a támogatás, ennek megszűnte , az ezzel járó biztonsági kockázatok megnövekedése stb.stb.
    Amíg nem vesz észre a működésben hibákat, pl. a haverom a böngésző lehalását, addig minden okés.

Amúgy meg a desktop Win vonal sem olyan fontos már, mindenki mindent okostelón intéz.
    Lassan a gamerek lesznek a fő desktop felhasználók, a többi kikopik.
    Meg akiknek munkájukhoz csakis a Win jó.

• fekete.puma

tag

válasz cigam #104810 üzenetére

A rufus megoldja, hogy feltelepüljön a nem támogatott gépekre is.
    Windows 11 IoT LTSC kevesebb bloatware-t tartalmaz és nem variál, felmegy nem támogatott gépekre is.
    Mégis Linux-ra váltana és KDE kell neki, az lenne az ésszerű, hogy olyan distro-t választ.
    Így mind a két oldalra félrevezető a mondandója.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés