Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz hcl #104612 üzenetére

Szerintem nem durva, de lehet rosszul látom... , a stable-t felteszi egy grafikus felülettel, akár default akár mittomén, Cinnamon, tök jól használható, alig "harcore-abb", mint egy Ubi, vannak a common csomagok, amik minden szart hoznak magukkal, grafikus csomagkezelőtől kezdve wifi bas*tatón át az audio alrendszerhez soksávos EQ, satöbbi, tök jó, még az nvidia Optimus is megy jól (Intel CPU integrált VGA + nvidia egyszerre használata).

(Vagy csak én fejlődtem és nem tűnik fel már, de nem akarok ekkora arc lenni, úgyhogy mondjuk úgy, nem feltétlen durva liga a Debil) :D :B

Ha így nézzük, ő az anya, Ubuntu a gyerek, Mint és többi Ubuntu derivatíva az unokák :D
    (Ezek mind Debian Testing-re épülnek amúgy, nem stable-re).

Vidikártyákkal én se szeretek szívni, elég ha a driver megy szépen és kezeli a 4K 144Hz-et + kodekek, YT fullscreen nem röccen, VLC is folyékony és a CPU is nyugszik közben. Desktop módhoz 1-2 vidihez, YT, stb, kell. A proprietary driver nem is szivat, nekem tökjó.

Szervernél én is teszek rá magasan, a Pi4-en is csak CLI van, meg a szervertermin is. Sosem szerettem a VNC-t :D meg ha már grafika van, az nagy overhead tud lenni (nem csak maga a DE, hiszen egy XFCE nem nehézsúly - ellenben egy KDE-vel - hanem a progik innentől, egy gparted hasonlókat tud, mint egy mezei parted, mégis 10x annyi fájl.. csak példa).

Új hozzászólás Aktív témák