Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CirrMee

addikt

válasz CPT.Pirk #101829 üzenetére

Úgy vannak közös bordán, hogy ilyen szivacsos izé hézagolja ki a a magasság különbséget a GPU és a ramok között, a ramok vannak alacsonyabban. Így olyan túl sokat nem hűt rajtuk a borda, ők leginkább a BGA padeken keresztül a PCB-nek adják át a meleget.

A kontaktus akkor is megvan, és a gap pad max terhelésnél mutatkozik meg leginkább (plusz akkor eleve nehezebben adja le, mert a GPU nagyobb mennyiségű hőt közöl ugyanarra a tömbre). Nitro+ hűtésemnél 50% off állapotnál +2°C a VRAM.

Ez kényelmi dolog, a mai ólommentes forrasztást nem igazán zavarja a melegedés, úgy is rögtön felmegy 50 fok fölé a GPU.

Nem a melegedés zavarja, hanem a minél nagyobb hőmérsékletek közötti ingázás. Ridegebb kötést biztosít, mint a régebbi "sima" ólmos - nem hiába kapnak gyártók felmentést kritikus helyre történő beszerelés esetén (adott esetben fékrendszer, űrtechnika, orvosi berendezések, stb), hogy ólmos forrasztást használhassanak.

• .-..-.

tag

válasz CPT.Pirk #101829 üzenetére

Igen, tudom hogy tartalmazza és én ugyan script-ből állítom, de próbáltam a LACT/CoreCtrl megoldásokat is. Viszont továbbra sem állítja be, hogy induláskor 60fok alatt már felpörögjön a venti.
    Azt követően működik csak, hogy a firmware beindítja a ventiket. Akkor már a beállított görbe szerint dolgozik.
    Mint említettem, nincs manual-fan-control csak automatic-fan-control van, aminek a görbéje állítható csak.

például ez eddig nem működött, most nem tudom mi a helyzet:

#!/bin/bash if [[ "$USER" != "root" ]]; then echo "You need to run this as root" exit 1 fi # you might need to adjust this, in my case it's card1, # for you it might be card0 or something else entirely cd /sys/class/drm/card1/device/gpu_od/fan_ctrl echo "0 30 30" > fan_curve echo "1 50 50" > fan_curve echo "2 60 60" > fan_curve echo "3 65 75" > fan_curve echo "4 70 100" > fan_curve echo "c" > fan_curve cat fan_curve

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés