- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
válasz
vzsryl #11518 üzenetére
Több gondom is volt vele a múltban:
1. A telepítője kiba erőszakos. Nem jó neki a korábban előkészített swapterület, ő akkor is sajátot akar máshová.
2. 64 bites rendszer frissítésekor a felét visszacserélte 32 bitesre, dobott is egy hátast.
3. Kollégám próbálta nemrég, amíg nem frissítette, jól ment. Frissítés után meg használhatatlanul lassú. -
sh4d0w
félisten
válasz
kekkec #11457 üzenetére
Már szinte mindenhol van 24 órás Tesco, ergo nincs zárva a bót. Másrészt nehezen képzelhető el, hogy vki egy egeret tud használni, billentyűzetet meg nem, még ráadásként ez annyira abszolút vékony rétegigény, hogy kicsi a valószínűsége, hogy ezzel a közeljövőben valaki foglalkozni fog. Pláne, hogy továbbra sincs hová tenni az egér vezérlőjét és az eventek feldolgozását végző programokat. Ha nem a default OS-t akarod indítani, akkor szépen ránavigálsz billentyűzettel és megnyomod az Entert. Ilyen bonyolult művelet...
-
sh4d0w
félisten
válasz
kekkec #11454 üzenetére
Volt rá igény, hogy ne az igénytelen, fekete-fehér, lóbetűs karakteres felület legyen. Az egérhasználatra nincs, ráadásul változatlanul nincs semmi, ami kezelné az egeret - 512 byte-ba nehéz a bootloader mellé odatenni. Semmiféle gyakorlati haszna nincs, ritka az olyan gép, aminek egere van, billentyűzete meg nincs. Ha meg ez utóbbi bedöglik, lemegyek a bótba és veszek egyet, aztán lesz.
UEFI a BIOS utódja, ha most nincs a lapodban, akkor esélyes, hogy nem is lesz.
-
sh4d0w
félisten
válasz
márNemKereső #11451 üzenetére
Nyilván az UEFI-ben van hozzá vmilyen minimális driver. GRUB-ban nincs.
-
sh4d0w
félisten
válasz
kisorosz #10850 üzenetére
Ez az utsó Windows-os kérdés, amire itt válaszolok:
get the dvd. when you get to the second screen (after you choose your language) go to repair your computer.
go to command prompt and type this in without the quotes (") :
"bootrec /fixmbr"
press enter.
Type this in without the quotes (") :
"bootrec /FixBoot"
press enter.
Restart.
????
Profit! -
sh4d0w
félisten
válasz
audi100td #10824 üzenetére
Jaegyébként a Linux Mint 11-et május végén tervezik megjelentetni.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz
pethYeti #10550 üzenetére
Egészen hihetetlen ezek alapján.
asound: azt elfelejted, hogy a winnek csak a rendszerhez kell nagyon sok terület, itt 15 gigában már a /home-od is benne lehet.
-
sh4d0w
félisten
Ha nincs 2 gigánál nagyobb memória összesen a gépben, akkor jó lesz. A 10 giga is elég egy kis ideig, de ha ez a /+/home, akkor hamar el fog fogyni. Ha van rá lehetőséged, ne spórolj a hellyel. Ilyen kis partíció esetén hamar korlátokba fox ütközni, amit később jóval nehezebb kitolni.
-
sh4d0w
félisten
válasz
bnorbert989 #10533 üzenetére
Mi az a "csatizni"? Csatlakozni, vagy chatelni?
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #10250 üzenetére
Elég pontosan leírtad, mik a forrásfájlok és onnan tudom, hogy azok, hogy a website-on, ahonnan letöltöm, ki van írva
Általában a README fájlban le van írva a fordítás menete, csak követni kell az ott leírtakat, hogy egy futtatható, telepített program legyen belőlük.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #10248 üzenetére
Forrásfájloknak bármilyen nevük lehet, kiterjesztés nélkül, de .c és .h kiterjesztéssel is előfordulhatnak. Mint Jester írta, Linuxon ennek az égvilágon semmi jelentősége nincs.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Az iptables-t konfigurálod minden más "tűzfalnak" nevezett programmal Linuxon. Íme egy kis önreklám.
-
sh4d0w
félisten
Slackware gyors, nem bugzik, alapból KDE-s (a legösszecsiszoltabb KDE van benne, amit Linuxon valaha is láttam), és kézzel kezelheted a függőségeket. Első disztribnek én nem ajánlanám.
Vladi #9442: Igaz, de ha azt mondom Ubuntu, mindenki azonnal a 9.10-re asszociál, ami meg nagyon bugos... Kollégámnak frissítés eddig 2 alkalommal verte szét a GRUB2-t...
-
sh4d0w
félisten
válasz
Ereshkigal #9429 üzenetére
Alighanem kénytelen leszel engedni a feltételeidből, mert az Ubuntu bugzik és felismeri a legtöbb hardvert. Debian nem bugzik, de tán az újabb hardverekkel meggyűlik a baja. Linux Mint eléggé jól össze van rakva, de a Helenából mintha nem lenne még semmilyen Community Edition (illetve most néztem: van, de KDE-s, fluxos és xfce-s nix).
-
sh4d0w
félisten
Szerintem a tűrhető Office-kompatibilitás megvan, pdf-be nyomtatni meg csak pdf-nyomtató kérdése (hint: pdfcreator).
-
sh4d0w
félisten
Esetleg próbáld meg a 8.04-es xubuntut. Valószínűleg az sem fog hasítani rajta (szűk a memória), de használható sebességgel fog futni. Irodai alkalmazások területén esetleg tudom ajánlani az Abiword-öt és a Gnumeric-et, ha elég egy szövegszerkesztő és táblázatkezelő. Hálózatkezelőnek a wicd-t rakném fel a default helyett.
Windows-t én erre nem raknék, már a W2k is túl sok ehhez a géphez - nálunk ennél picivel erősebb asztali gépen is lassú volt.
-
sh4d0w
félisten
válasz
lakatosturbo #8779 üzenetére
-
sh4d0w
félisten
válasz
D®. GeNy@ #8579 üzenetére
Szerintem hanyagold a Firestartert, itt van egy leírás normális tűzfal beállításról. Mondjuk azt nem tudom, hogy a többi gépen menni fog-e az internet, mert a FORWARD láncon csak DROP van, de szvsz 1-2 sor beiktatásával működhet.
-
sh4d0w
félisten
válasz
D®. GeNy@ #8552 üzenetére
3 partíció a minimum, de lehet többfelé is szabdalni
512 RAM mellé azért csak adnék 1 gigát swapnak, 2 giga RAM mellé már nem kell.
Ultimatix - bár a céljai jók - ellenjavasolt program.
Hogy melyik desktop rendszert használod, igazán a Te dolgod, a 8.04 desktop 3 évig támogatott, a 9.04 fele annyi ideig, ha jól rémlik, viszont újabb programok vannak benne. Mostanra az is eléggé kiforrott.
-
sh4d0w
félisten
tar.gz-ben általában forrásanyag van, igen gyakran le kell fordítani. Itt van Vladi kolléga általános leírása a fordítás menetéről.
-
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
válasz
drachos #8350 üzenetére
Igen, annyi a különbség.
iptables generator. linux terminálban kiadod a
man iptables
parancsot és annyit olvasol róla, amennyit akarsz
-
sh4d0w
félisten
Az a probléma, hogy a fájl neve szóközöket tartalmaz, ezért minden egyes space-t szeparátornak kezel. Mentsd le a fájlt, aztán nyisd meg az Impress-t és abban nyisd meg a fájlt - szerintem mennie kell így, de ha nem, akkor vedd ki belőle a szóközöket. (Fájl neve valsz: Dutyi VS Iroda.pps)
-
sh4d0w
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #8221 üzenetére
storno
-
sh4d0w
félisten
LXDE sem annyira ablakkezelő, mint inkább DE (Desktop Environment), ami Openboxra épül. Ha kimondottan pehelysúlyú ablakkezelőre vágysz, ott az Openbox, Fluxbox (tényleg, Fluxbuntut próbáltad?), de szerintem ezek már annyira könnyűek, hogy kényelmetlen a használatuk.
A többihez: szvsz olvasd el az írásomat, mert abban le van írva, mit miért rakok fel (és így utólag: még picit hiányos is, pl. gksu). Ha apróságok hiányoznak, megint csak kényelmetlen lesz a használat; nem tudsz majd GUI-n mountolni, userként nem tudsz mountolni pendrive-ot stb.
-
sh4d0w
félisten
Az általam leírtak is úgy mentek, hogy valamennyire muszáj volt megismerni a rendszert. A leíráshoz szükséges teendőket virtuális gépen csináltam, különben a büdös életben nem tudtam volna meg, hogy pl. a user-switch appletet külön kell telepíteni, nem része a gnome-core-nak. De érdekes kihívás volt.
-
sh4d0w
félisten
Lehet, ámbátor már több linuxos kollégám is említette e kifejezést. Közös bennük, hogy kipróbálták pl. az openSUSE 11.0-t, majd frissítés során használhatatlan rendszer lett a jutalmuk.
Mögöttem is kipróbálták, aztán gyorsan Ubuntu került a helyére... Amit én láttam belőle: erőszakos telepítő, számomra teljesen logikátlan menürendszer.
-
sh4d0w
félisten
válasz
geprombolo #7728 üzenetére
Ubuntu alapból LiveCD-s. 2005 óta a legnépszerűbb disztribúció, kezdőknek erősen ajánlott. Suse gyönyörű, de egyébként a Linuxok Windowsa...
Szal javaslom az Ubuntut.
-
sh4d0w
félisten
Köszönöm mindenkinek a felhomályosítást. A szabály így baromság...
-
sh4d0w
félisten
válasz
ColonelBart #7499 üzenetére
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest