Új hozzászólás Aktív témák

• Cs.I.T.

csendes tag

Érdekes problémába futottam bele. Van ugye ez a Digitális Jólét Szoftver Alapcsomagra keresztelt államilag megtámogatott disztribúció, amit a szoftveralapcsomag.hu oldalról lehet letölteni, és a LinuxMint 20 Ulyana-ra épül ugyebár. Az lenne az egész projekt értelme, hogy szegény emberek is legálisan jussanak jól használható oprendszerhez, illetve a nyilt forráskód terjesztése. Gondoltam kiírom pendrájvra, mert már a dvd felett eljárt az idő. Én eleve linuxot használok, és a dd -t használom a telepítő pendrájvok készítéséhez. De ezzel az iso-val nem sikerült bootolható pendrájvot készítenem. (sudo dd if=DJSzA.iso of=/dev/sdc bs=4M && sync) A dd ugyan kiírja a képet, de közvetlenül a pendrájvra, azaz nem hoz létre rajta partíciót, így az nem bootolható. A linuxmint grafikus "lemezek" alkalmazása ugyanilyen hibásan írja ki.
    A rufus meg windowos progam. Akkor a szegény embernek a digitális jólét eléréséhez előbb meg kellene vennie a drága windowst??? Jó nem teljesen így van, végül unetbootin-al sikerült kiírni műkőképesen. De ehhez ppa tárolót kell a rendszerhez adni, számomra feleslegesen. Tudna valaki ötletet adni, hogyan lehetne ezt kiírni dd-vel? Azért is érdekes a dolog, mert a rendszer alapjául szolgáló linuxmint 20 cinnamon gond nélkül bootolhatóan kiírható dd-vel.
    A letöltési oldalhoz linkelt pendrive készítésről szóló videó nem elérhető jelenleg.

Kérem a financiális és politikai mellékszálakat kerüljük, nem hiányzik a flame. A technikai megvalósítás érdekel csak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés