Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76300) ubyegon2 válasza I02S3F (#76294) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

És ha két desktop rendszert hasonlítok össze? Ubuntu vs. Mint? Így is értelmetlen az összehasonlítás?

Nem értelmetlen, hanem ez így kevés paraméter. A Mint Cinnamonja 19-től lett jóval gyorsabb, az Ubuntu Gnome-ja meg a 20-as kiadásnál érezhetően hasonló gyors lett. Viszont az Ubuntunál ott van a beépült Snap, ami sok esetben lassíthat, sokan említik, hogy maga a snap-os program jóval lassabb, mint ugyanazon program tárolós verziója más hasonló adottságú disztrón. (nekem a Mint C 20 és az Ubuntu 20.04 totál egyformán gyors)

Ott az XFCE, mindenki tudja, hogy jóval pörgősebb a nagy fullos DE-knél, de hoppa! Mi történik, ha egy Manjaro XFCE és Manjaro KDE-t hasonlítasz össze? Az, amit fórumtársunk említ, hogy gyorsabbnak találja a KDE-t, mint az XFCE-t. Ez normális, elég csak megnézni mindkettő kinézetét. A plasma 5 gyakorlatilag alapon hozza azt a visual élményt, amit a Manjaro-ra is húztak, az XFCE-t viszont nagyon meg kellett turbózni, hogy ne látszódjon túl fapadosnak. Nyilvánvaló, hogy a plasma fentiektől is gyorsabb meg a GTK/QT összehasonlításnál is nagyon elvérzik az alőbbi, egyre inkább nyílik a kettő között az olló. Manjaronál viszont fontos a paradicsom madár érzet, anno blogban épp ezt hasonlítottam össze a Mint szürke, majd fekete kinézetével.

Azon a gépen amúgy tényleg kb egyforma lesz minden DE, fentiek fegyelembevételével persze. Ami érezhetően dob a gyorsaságon, az valóban Frawly koma pálcikaWM-je, egyszóval a DE-k kb egyformák, a WM-ek jóval gyorsabbak lesznek. szerintem

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.