- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
leviske #75927 üzenetére
"A KDE-ben nem szeretem, hogy egyes flatpak alkalmazások nem teljesen úgy néznek ki, mint kellene"
Ha a megjelenés nem egységes, keress rá, gtk3-nocsd és telepítsd.
Részletekbe nem mennék bele, Client-Side_Decoration. ügyfél oldali dekoráció kikapcsolása.
Ha ez a gondod és jól értelmeztem hogy némely appok máshogyan jelennek meg, pl nálam:"Igazából a problémám a Manjaro-val, hogy amennyiben valamit nem találok meg a tárolóba"
Ami arch alatt nem elérhető, tárolókból és aurból. az nincs is
Ez tapasztalatom, és nem csak nekem. És a legnaprakészebb rendszer, Debian, Ubuntu és Mint alatt nagyon sok csomag öreguras tempóba frissül, gyakran több verziószámmal régebbiek a repok csomagjai.
Pl. én Youtube-t az SmPlayeren (mpv) nézem, a videókat, és az api változtatgatás után mindig manuálisan kell frissítenem a webről, míg a Manjaro alatt délelőtt nem ment a video, délután már sikított is a csamagkezelő hogy van újabb verzió.
Órák alatt beemelik a legfrissebb verziókat az arch repókba, és a leglelkesebb csapatot az arch vonalon látom.
"Nem tudom ilyen kisebb összeomlásokkal más is találkozik-e Ubuntut használva, vagy nálam van jelen egy olyan hardver szintű instabilitás, amire az Ubuntu ugrik"
Nem akarom hogy a népharag engem ismét elsöpörjön, erről írtam kínomba egy blogot (ha akarod elolvashatod) mert én kerek 2 évig szívtam és váltogattam a disztrókat, és nálam pont fordítva van.
Mint, Arch, Debian csődöt mondott, és az Ubuntu 7. hónapja egyetlenegy hiba nélkül teljesít.
Oka, ugyanúgy mint nálad, ismeretlen hardverösszeférhetetlenség és soha nem jön rá senki miért is van.
" Nekem az Arch-ról (a Manjaro kivételével) a konstans karbantartás jut eszembe"
Két ismerősömnek pakoltam fel eddig Manjarot, pont 2 ellentétes korosztály, egyik a kisebbik fiam, a másik egy 58 éves barátom.
Egybehangzó véleményük szerint semmi gond nincs a kb. 1 éves rendszerekkel, és abban is egyeértenek hogy frissítés terén toronymagasan lepipál egy Win10-et.Hetente frissít valamit, cserébe a legnaprakészebb.
Minden befolyásolás nélkül, leírtam amit én tapasztaltam eddig, abszolút amatőrként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows Insider Program
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest