- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Sikertörténet? Nem tudom, mindenki döntse el maga.
Néhány hete írtam egy AMD-s gépről. Egyik volt munkatársamé, csak netezésre használták ezer éves vírus adatbázissal és évek óta frissítetlen XP-vel. Az őrangyaluk rutinos vén róka lehet. Kapott egy 18.04-es Xubuntu-t (ez volt az utolsó elérhető 32 bites)
Kipakoltam a parancsikonokat az asztalra, jelszó nélkül belép, a tulaj |0| informatikai tudással is boldogan használja. Telepítés, belakás, frissítés 1,5 óra alatt megvolt.
Nemrég megtalált a felesége - szintén kolléga - egy ACER eMachine 525-ös laptoppal.
A fiától kapta és átnézném-e mert nagyon lassú. Ezen nem is csodálkoztam, miután egy egymagos Intel Celeron 900-as van benne 1GB RAM-mal, a W7 finoman fogalmazva nem volt valami virgonc.
Miután melegedett is, mint az Istennyila, gondoltam szétszedem és kitakarítom. Kb. 24 db szerencsére egyforma csavar kitekerése után és néhány beszakad köröm árán sikerült szétbontani. Mint a takarítás után kiderült a NYÁK kék színű, előtte leginkább halványbarna volt, a hűtőradiátorban belekövesedett döglött porcicák vertek tanyát. Nem pasztáztam újra, de így is cirka 20°C-kal lett a gép hűvösebb. Tettem bele +2GB RAM-ot, így már a sebessége is vállalható(bb) lett. Ugyanazzal a Xubuntu-val pedig kifejezetten fürge lett, még az 5400-as HGST HDD ellenére is. 5-8 tabbal FF-ot futtatva a maghőmérséklet ~45°C körül stabilizálódott, előtte 60 °C körül erőlködött. LibreOffice-olva 40 °C alatt megállt.
A telepítés, belakás, frissítés itt sem volt több, mint 1,5 óra. Az akkuja bő 2%-osNem a degradációja ennyi, hanem a kondíciója, kb. 2-5 percet így is bír. Integrált szünetmentesnek így is jó.
A tulaj szintén minimális informatikai tudással - sosem linux-ozott - boldogan használja. Ja és önállóan beállították mindegyik gépen a Wi-Fi-t!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Facebook és Messenger
- A GB10 Superchip az NVIDIA és a MediaTek közös rendszerchipje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Gumi és felni topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest