Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz r0b3r #73129 üzenetére

:C Super! Mondtam én, hogy most már ne dobd a Debiant! Érdekes lehetne az is, mi okból nem működött a 10.04-es, de ez jelenleg lényegtelen. A linuxconfig.org leírása valóban egész korrekt volt, azért is írtam, hogy ha azon végigmész és végre is hajtod sorban, amit ír, akkor működnie kell a dolognak. Most már a inxi kimenet is jó lett. Jöhet a további kísérletezés! :K

Jó pár dologgal nem találkozol most, hogy nem netinstallal raktad fel a rendszert, de már vagy egy dolog, amire forog a riasztásjelző!

sudo gedit /etc/default/grub

Grafikus GUI-s alkalmazásokat nem indítunk sudo-val! Erre volt a grafikus sudo, de azt kivezették, helyette szövegszerkesztésre gedit admin:///etc/default/grub javasolt, ha valamiért ez nem működne Debianon, akkor viszont a sudo nano /etc/default/grub tuti működik majd, ez nem GUI-s szerkesztő, így nem lesz gond vele.

Szóval ezt bevésed:

sudo-val nem indítunk grafikus felületű programot.

röviden azért, mert ha jól értem a dolgot, kizárhatod magad a rendszerből. Célszerű lenne a Linux Filesystem Hierarchy megismerése és még sok sok alap dolgot meg kell ismerned. Mint ha lenne ilyen magyar nyelven is, de úgyis el akartad kezdeni a Téma Összefoglaló böngészgetését. :K Ott sok hasznos dolgot találsz majd.

Látom, mialatt írtam, többen is említették a grafikus sudo dolgot. A pkexec-et nem említettem, mert nálam nem működik Mint-en.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés