Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

Hát ez a 16.04.0, ez külön állatfaj... :DD

A korábbi problémám okát sem nagyon értettem... Mi köze az eleve másik USB-eszközre történő telepítésnél, hogy a Debian alapú telepítő az Ubuntu bootolását elcseszi, de mindegy? Végül újraraktam mindhárom rendszer, úgyis bétáról voltak frissítve és most ok minden.

Viszont megint belefutottam egy érdekes jelenségbe...a Wi-Fi néha szakadozik és ilyenkor ki-be kapcsolom a routert, vagy újraindítom a webes kezelőfelületén. Illetve a szolgáltató DNS-e helyett beállítottam a 8.8.8.8 | 8.8.4.4, amivel mintha stabilabb lenne. Tegnap is szükség volt egy ilyenre. Viszont Ubuntu & Ubuntu MATE & Kubuntu 16.04 alatt behalt a grafikus frissítéskezelő és a terminálos sudo apt-get update is 0%-on állt... A vicc az egészben, hogy mindhárom rendszeren volt internet, lehetett böngészőben weboldalakat megnyitni. Plusz Mint 17.3, illetve Voyager (Xubuntu 14.04) alatt simán ment a frissítések keresésre mindkét helyen. Nézegettem a különféle netes leírásokat: [link], [link], [link]. Próbáltam az apt-get autoremove | apt-get clean stb. parancsokat, de nem használtak. Még mielőtt jobban belemélyedtem volna az előbbi linkekben lévő megoldásokba, gondoltam újraindítom a routert a webes felületről. És láss csodát, utána már méltóztatott az Ubuntu és pereputtya is rendesen működni. :C

Plusz a bónusz, hogy minden előzmény nélkül az Ubuntu 16.04 egyszer csak gondolt egyet és indításkor resetelte magát... :DDD Vagyis visszaállt a gyári háttérkép, Unity launcher elrendezése, betűméretek stb., mint amikor törlöm a korábbi problémánál említett mappát. Persze utána állíthattam be mindent újra. :(((

Szóval, ha ez ilyen bugos, akkor még meggondolom a Mint 18-ra való frissítést is. Illetve lehet jobban járok, ha ott is inkább megvárom legalább a 18.1-et...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés