- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Hát ez a 16.04.0, ez külön állatfaj...
A korábbi problémám okát sem nagyon értettem... Mi köze az eleve másik USB-eszközre történő telepítésnél, hogy a Debian alapú telepítő az Ubuntu bootolását elcseszi, de mindegy? Végül újraraktam mindhárom rendszer, úgyis bétáról voltak frissítve és most ok minden.
Viszont megint belefutottam egy érdekes jelenségbe...a Wi-Fi néha szakadozik és ilyenkor ki-be kapcsolom a routert, vagy újraindítom a webes kezelőfelületén. Illetve a szolgáltató DNS-e helyett beállítottam a 8.8.8.8 | 8.8.4.4, amivel mintha stabilabb lenne. Tegnap is szükség volt egy ilyenre. Viszont Ubuntu & Ubuntu MATE & Kubuntu 16.04 alatt behalt a grafikus frissítéskezelő és a terminálos
sudo apt-get update
is 0%-on állt... A vicc az egészben, hogy mindhárom rendszeren volt internet, lehetett böngészőben weboldalakat megnyitni. Plusz Mint 17.3, illetve Voyager (Xubuntu 14.04) alatt simán ment a frissítések keresésre mindkét helyen. Nézegettem a különféle netes leírásokat: [link], [link], [link]. Próbáltam azapt-get autoremove
|apt-get clean
stb. parancsokat, de nem használtak. Még mielőtt jobban belemélyedtem volna az előbbi linkekben lévő megoldásokba, gondoltam újraindítom a routert a webes felületről. És láss csodát, utána már méltóztatott az Ubuntu és pereputtya is rendesen működni.Plusz a bónusz, hogy minden előzmény nélkül az Ubuntu 16.04 egyszer csak gondolt egyet és indításkor resetelte magát...
Vagyis visszaállt a gyári háttérkép, Unity launcher elrendezése, betűméretek stb., mint amikor törlöm a korábbi problémánál említett mappát. Persze utána állíthattam be mindent újra.
Szóval, ha ez ilyen bugos, akkor még meggondolom a Mint 18-ra való frissítést is. Illetve lehet jobban járok, ha ott is inkább megvárom legalább a 18.1-et...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest