Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Van valakinek tapasztalata a gvfs-el? Fedora-nál (de ahogy nézem másnak Ubuntu-nál is) a nautilus alapból gvfs-mount-al és nem sima mount-al mountolja a hálózati meghajtókat. Az a gondom vele, hogy 10MB/s helyett 4MB/s-el megy így az adat wifiről. Azt gyanítom, hogy valahol túl apróra választja a gvfs a buffer méretét, és ezért csak csordogál az adat.

Egyelőre fstab-ba beraktam az smb szervert, hogy cifs-el mountoja, de nem tetszik ez a megoldás hosszú távra több okból se.

Érdekelne, hogy be tudom e állítani valahol, hogy gvfs-el az smb kliens nagyobb buffer méretet használjon. Nem igazán találtam semmit ezzel kapcsolatban. Van egy config file a /usr/share/gvfs/mounts/smb.mount alatt:

[Mount]
    Type=smb-share
    Exec=/usr/libexec/gvfsd-smb
    AutoMount=false
    Scheme=smb

Úgy sejtem, hogy ebbe kellene beleírni valamit, ha van olyan szerencsém, hogy nincs bedrótozva a bufferméret a kódba. A másik lehetőség, hogy a samba szerveren állítok valamit, hogy kényszerítse ki a nagyobb buffer méretet, már ha ez lehetséges. Mit javasoltok? Találkoztatok már ezzel a problémával?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés