Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Én közben fellőttem az Ubuntu 14.04-el az Odroid XU4 szerverem. Nagyjából mindent sikerült beállítani rajta, amit akartam, most már csak csiszolgatom. Ma kábelen 680Mbps-t mértem Samba-val 50% CPU terhelés mellett. Azt mondják ezen még lehet javítani, úgyhogy majd utánanézek a Samba konfigolásnak jobban. Wifi-vel is próbáltam, aztán elég megdöbbentő eredmény jött ki. Nem tudtam, hogy a 150Mbps-nek reklámozott n-es wifi valójában 50Mbps vagy még annyi se Windows-on. Ami ennél is jobban szíven ütött, hogy Fedora alatt extrém lassú volt; 24Mbps. Jó nagy átverés ez a wifi "sebesség", csodálom, hogy az USA-ban még nem perelték be emiatt a cégeket. Van fent ezen kívül node.js webszervernek, illetve postgresql adatbázisnak. Ezek alig esznek valamit idle, ugyanúgy, mint a Samba. Ezen kívül raktam még rá egy neo4j-t, az idle 5% CPU-t és 10% memóriát eszik, szóval nem egy lightweight valami. Nem biztos, hogy fent hagyom, attól függ mennyire lesz szükségem gráfra specifikus lekérdezésekre. Hát nem volt egy egyszerű menet mindent beállítani rajta, nem egy next-next-finish, 350 sorba szedtem össze a lépéseket, hogy legközelebb ne kelljen mindent a nulláról kezdeni, ha kiégne az SD kártya. :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés