Új hozzászólás Aktív témák

• TAKÍÍ

tag

Üdvözlet mindenkinek, megint én vagyok. Most visszaolvastam a forumot. Én kérdeztem anno az Operáról. Látom sok szó esettt róla. Mindnkinek köszi, így már képben vagyok, de elég lesz a Firefox. Most sokat foglalkoztam vele. (Win alatt ennyire soha nem merültem bele) Persze itt csak felhasználói szintű dolgokra gondolok. A lényeg szépen beállítottam és jó lesz az. Az asztali ikon létrehozását is sokan írták. Az is meg van, meg sok ehhez hasonló apróságra rájöttem.
    Most viszont két másik dolog lenne:
    1) root jelszót szeretnék változtatni. A gép másnak lesz és valami másik jelszót szeretnék megadni. Gugliztam rá. Találtam is valami parancsot: passwd, de ez hogy működik? Beírom a parancsot és utána az új jelszót vagy mi? Nincs erre valami szép grafikus felület? :U
    JA és a jelszó megjelenítése: alapjáraton ugye láthatatlan mikor beírom. Valami potnokra vagy csillagokra átváltani?
    2) Openoffice Van fennt Libra, de mellé feltenném az Open officet is. Úgy olvastam ilyet lehet.
    [link] Olvasom a telepítési útmutatót:
    Type "whereis soffice" from a console. Ezt a parancsot beírtam, előkészület címén. Erre:
    soffice: /usr/bin/soffice /usr/bin/X11/soffice Ezt nem tudom értelmezni ez jó e vagy mit kezdjek vele? Ezután én pedig naivan bemennék a letöltés menüpontra ( [link] ) Itt kiválasztani Linux X86 32bit (DEB)(gondolom nem RPM) Magyar, majd 4.1.1 legfrisebb vezió. Letöltés majd Package installer feltepíti. :) de úgy látom ez nem így megy.
    A telepítési útmutatóban biztos leírják, de az értelmezése nem nagyon megy, elcseszni meg nem akarom.

Ja és Linux Mint 17Cinnamon

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés