- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A unix alapfilozófiája, hogy KISS: keep it stupid and simple. A unixot úgy fejlesztették ki, hogy katonai megrendelésre csináltak egy oprendszert, amihez vaskos könyvben adták a követelményeket. Belebuktak. Ekkor a unix három atyja kitalálta, hogy csinálnak maguknak egy oprendszert, amin a kedvenc játékuk fut, és egyetlen elvárást támasztottak: képes legyen hatékonyan programokat futtatni és összekapcsolni.
MINDEN, ami ezt az elvet megszegi, azt erőlteti, hogy az az oprendszer nem unix. Mindenki azt használ, amit akar, csak ha nem unix, akkor ne erőltesse a unix nevet.
Én nem kritizáltam a cikket, elolvastam, további bizonyítás nélkül elhiszem, hogy a cikk jó. A téma rossz, ez a probléma. Mintha egy főzőtopicban azt magyaráznák, hogy a szója/vegán steak milyen jó. Le lehet írni, hogy a vegán sztéket hogy kell elkészíteni, de az egy húsps topicban offtopic. Pontosan ugyanezért utálják (utálom) a systemd-t, mert alapjaiban rúgja fel a unix alapszabályát.
A másik alapszabály, hogy ha valaki windowsosan akar használni egy gépet, rakjon rá windowst. Én elfogadom, ha valaki windowsos akar lenni, de azt nem, hogy akkor *minden* működjön úgy, mint a windows, és akkor nekem nem marad rendes oprendszer. Az átláthatóság, változatlanság, stabilitás erény, ha szigorú üzemeltetést akarsz csinálni. A windows meg egy rémálom, fusson ámokot máshol.
-
totron
addikt
dd!
Igaz is, előremutatóbb a süketek párbeszéde. Élhetünk-e a gyanúperrel, hogy te a linux témakör szentimentális vetületéhez tudsz és szeretnél inkább kapcsolódni? Azt gondolom igen. Segond, én is inkább ezt a vonalat erősítem ma már. Meg aztán ez a lapcsalád sem vállaltan mélyszakmai, nyomokban tartalmaz azért ilyet is. Van tehát helye mindenféle közelítésnek. Annak viszont már nincs, hogy ahhoz, hogy benned teljes legyen a mentális-érzelmi megélés, azért beállítasz fórumtársakat - vagy csak engem - olyannak, amilyenek valójában nem. Ezen faragj kicsit és könnyebb lesz a lét.
Fentebb megköszöntem a kommentjét, hogy dolgozott vele, érvelt, mégfentebb értékeltem és méltattam - teljesen saját indíttatásból - a posztjai minőségét úgy általánosságban is, mert tényleg azok. Úgyhogy légy szíves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch 2
- Filmvilág
- Kuponkunyeráló
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- LG LCD és LED TV-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- SSD-k / HDD-k ( 256gb-2TB-ig )
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest