Hirdetés
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Zsebszámológépek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A unix alapfilozófiája, hogy KISS: keep it stupid and simple. A unixot úgy fejlesztették ki, hogy katonai megrendelésre csináltak egy oprendszert, amihez vaskos könyvben adták a követelményeket. Belebuktak. Ekkor a unix három atyja kitalálta, hogy csinálnak maguknak egy oprendszert, amin a kedvenc játékuk fut, és egyetlen elvárást támasztottak: képes legyen hatékonyan programokat futtatni és összekapcsolni.
MINDEN, ami ezt az elvet megszegi, azt erőlteti, hogy az az oprendszer nem unix. Mindenki azt használ, amit akar, csak ha nem unix, akkor ne erőltesse a unix nevet.
Én nem kritizáltam a cikket, elolvastam, további bizonyítás nélkül elhiszem, hogy a cikk jó. A téma rossz, ez a probléma. Mintha egy főzőtopicban azt magyaráznák, hogy a szója/vegán steak milyen jó. Le lehet írni, hogy a vegán sztéket hogy kell elkészíteni, de az egy húsps topicban offtopic. Pontosan ugyanezért utálják (utálom) a systemd-t, mert alapjaiban rúgja fel a unix alapszabályát.
A másik alapszabály, hogy ha valaki windowsosan akar használni egy gépet, rakjon rá windowst. Én elfogadom, ha valaki windowsos akar lenni, de azt nem, hogy akkor *minden* működjön úgy, mint a windows, és akkor nekem nem marad rendes oprendszer. Az átláthatóság, változatlanság, stabilitás erény, ha szigorú üzemeltetést akarsz csinálni. A windows meg egy rémálom, fusson ámokot máshol.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4621
- Apple MacBook Pro 16 (2021) M1 Max 32GB RAM 500GB SSD használt, megkímélt 100% akku (0 ciklus)
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest