Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

veterán

válasz urandom0 #181 üzenetére

Viszont a gyakorlatban alig van olyan ember, aki csak a repó által biztosított csomagokat használja. Ha valaki töltött le valaha az életben egy Gnome kiterjesztést, egy KDE témát, egy akármilyen .sh fájlt, egy scriptet a Gimphez, bármilyen Python vagy NodeJS modult... akkor ő már eleve veszélynek tette ki magát. De akár egy szimpla böngésző-kiegészítő is lehet veszélyes.

Gnome kiterjesztések böngésző kiegészítőjét felraktam Firefoxra, aztán rájöttem, hogy talán mégse kéne. Végül szerencsére Debianon meg is találtam a szükséges Gnome kiterjesztéseket, benne vannak a Bookworm repójában. Szuper. Ennek ellenére kénytelen vagyok külső szoftvereket használni (igen, kénytelen). Lemezképek kiírásához nekem a Balena ETCHER vált be a legjobban, ezt a gyártó honlapjáról lehet csak letölteni. Az Epson fotószkenneremnek szintén nincs közösségi Linuxos drivere, egyedül az Epson honlapjáról letölthető csomagokkal képes működni. Lemezsebesség mérésére a KdiskMarkot Githubról lehet letölteni (AppImage). Videókártya benchmarkhoz a Superposition az Unigine honlapjáról tölthető le.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!

Új hozzászólás Aktív témák