Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Tud valaki segíteni Calc-függvényben?
Perceket szeretnék átkonvertálni óra és percre, valahogy így: 165 ► 2:45
Sehogy sem tudok rájönni a formulára, a YouTube-on is csak Excel van, abból is angol nyelvű, ami nem segít, ha függvények magyarok és a szintaktika is eltérő.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Meglett, köszi!
-
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Honnan tudok letölteni francia helyesírás ellenőrzővel ellátott Libreoffice-t? Olyan kéne amibe nem kell nyelvi csomagot integrálni, mert az nem igazán jött nekem eddig össze

-
Rimuru
veterán
Calc, lehet valahogy ugy exportalni hogy benne legyenek a commentek is es ertelmes kimenetet kapok (amit csinal html az nem az)?
Az mar boven jo lenne ha megkapnam csak a sorokat pl igy, ezt konnyu lenne parsorlni
column1|column2<comment>|column2<comment>|stb
...
Vagy marad a kezi megoldas? content.xml is borzalmas (ha rakok bele sortorest csak 87k sor
). -
t72killer
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sorry, most kezdem a libre-es pályafutásomat, nem tudtam, h nem volt korábban 64bites -
-
t72killer
titán
Van bármilyen ellenjavallat a 64bites verzió (5.0.x) ellen win10 alatt? Gondoltam nem a 32eset tenném fel.
-
lev258
veterán
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Stabilnak tűnik, a 32-bites Windows 10-re is feltettem, ott simán a 4.4.4-re frissítettem rá.
-
kispx
addikt
> "A Coverity Scan szerint az 1000 kódsorra jutó hibák száma már egy ideje konzisztensen 0,00 alatt van."
Hogyan lehet 1000 kódsorban negatív mennyiségű hiba?

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Persze

-
-
kispx
addikt
-
Edorn
senior tag
A 4.4.5, Magyar 64bites verzió hozzá van már igazítva a Windows 10-hez? Csak mert nincs erről infó a hivatalos oldalon...
-
róland
veterán
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Aránylag új vagyok LOban, szóval lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni:
Linux alatt (Ubuntu), a hivatalos PPA-ból telepítettem a legutolsó stabil verziót, működik is szépen.
1) Melyik a legjobb, legpontosabb, legteljesebb magyar nyelvű helyesírás ellenőrző, honnan tudom letölteni?
2) Azt látom, hogy lehet online is menteni, tudja valaki, hogy OneDrive-ra hogy és mit kell beállítani?Köszönet!
-
BonFire
veterán
Sziasztok!
Bizonyos szavakat karakterstílussal kellene formáznom (pl dőlt vagy fékövér kiemelés) Writer dokumentumban. A Keresés és csere funkcióban azonban csak bekezdésstílust lehet kiválasztani. Bizonyos elemeket magyarul mindig kurzívval kell kiemelni (pl. hajók neveit), de ha simán csak megformáztatom a karaktert dőlt betűvel, arról a könyvolvasó szoftverek nem vesznek tudomást – ha nem szabályosan van megformázva.
Tudtok erre megoldást?
-
róland
veterán
LibreOffice makró készítésben otthon van valaki?
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék eg yolyan dokumentumot készíteni amiben vannak fix elemek és csak néhány mező lenne kitölthető és fontos lenne, hogy a többi ne lehessen módosítani.
Tehát mondjuk ez egy hivatalos dokumentum aminek van egy fix kinézete és csak az ügyfél adatait kell beleírni, és fontos ugye, hogy mindig ugyan úgy nézzen ki.
-
Writerbe hogy kell képleteket beszúrni?

-
BonFire
veterán
„de a probléma továbbra is az, hogy mondjuk a 17:29 nem olyan távolságra van a 18:20-tól, mint amekkora távolságra van a 20:05-től a 20:20.”
Komolyan mondom, nem értem. (Nem kötekedésből, de tényleg!) Most direkt a kedvedért lementettem a képet, beraktam Illustratorba, és rajzoltam rá egy négyzetet, ami vonaltól-vonalig ér. Ezt a négyzetet lemásoltam és ráillesztettem az általad említett mezőkre, és láss csodát: tökéletesen illeszkedik. Hogy úgy mondjam, pixelpontosan ugyanolyan távolságra vannak egymástól a beosztások.
-
BonFire
veterán
„Akkor a grafikon miért nem egyenest ábrázol?

17: 29 - 18:20 = 51 perc
18:20 - 18:59 = 39 perc
18:59 - 19:16 = 17 perc
19:16 - 20:05 = 49 perc
20:05 - 20:20 = 15 perc
20:20 - 20:36 = 16 perc
20:36 - 20:49 = 13 perc”Bocs, de szerintem nem értjük egymást. Mivel mind a függőleges, mint a vízszintes beosztás egyenletes, a grafikon csak abban az esetben lehetne egyenes, ha a benne szereplő változók is egyformák lennének. Például mindenütt ugyanannyi percet ábrázolnának.
-
Akkor a grafikon miért nem egyenest ábrázol?

17: 29 - 18:20 = 51 perc
18:20 - 18:59 = 39 perc
18:59 - 19:16 = 17 perc
19:16 - 20:05 = 49 perc
20:05 - 20:20 = 15 perc
20:20 - 20:36 = 16 perc
20:36 - 20:49 = 13 percEzt nem mondanám egyenletesnek...
lev258:
Igen, rendesen számként kezeli őket, sőt, ha pl. azt írom, hogy 26:00, akkor azt a cellában 02:00-ként jeleníti meg, tehát felismeri, hogy időről van szó.
A skálánál maximum dátumot lehet beállítani, de mivel az időpontok egy napon belül vannak, emiatt ilyenkor az egészet egymás alá rakja, és csinál egy szép függőleges csíkot, ami vitathatatlanul szép, csak leolvasni nem lehet róla semmit.

Egyébként végül az lett a megoldás, hogy minden perchez csináltam saját oszlopot, így egyenletes a skála, csak ez nem a legszebb megoldás.
-
-
MichaelSD
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Elindít Writer. Bejön Writer. 0,5 mp kb. és Writer elszáll.
-
válasz
MichaelSD
üzenetére
Pontosan mitől szállt el a Writer? Csak egy sima, üres dokumentumos indítástól vagy megnyitottál valamit?
Én továbbra is maradok a jól megszokott 3.6.6-nál, anno kipróbáltam a 4.0-t de nem jött be, pl a MO fájlok megnyitásával voltak gondok amiket a 3.6 simán megtett minden gond nélkül + volt még vele valamilyen más bajom is de már nem emlékszem, hogy mi volt az de elég okot adott a visszaváltáshoz.
-
Azzal kapcsoltban vannak infók, hogy a LibreOffice mikor kap többszálas feldolgozást?
Csak mert baromi idegesítő, amikor egy nagyobb diagram miatt kifagy az egész LOo, mert egy szálon dolgoz fel mindent, a többi 5 processzormag meg közben malmozik meg lógatja a lábát.
-
-
Sonja
nagyúr
Már letölthető az 5.0.0 Beta 1, ha érdekel valakit.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak a céges környezetben a gépen nincs Linux, az úgy lett h. einstandoltam a laptopunkat és raktam rá Debiant.
Lehet, hogy tudnék a fejlesztéses gépemre is rakatni az IT-val Debiant, de az fájdalmas kategória, meg nincs net se, szóval majd a lapton megpróbálom a gnuplotot holnap. Amúgy is azon szoktam leválogatni a minden N. sort ha ritkítani szeretnék. 
-
Rimuru
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Simán, nálam 1 hónap alatt milliós nagyságrendű adat jön létre, de mivel csak 1 állapotról van szó, nem is megterhelő kirajzolnia. Oké ez már kicsit azért megfogja a procit, de az a ~100k szerintem "pikk pakk" menne nálad, legalábbis calcnál gyorsabb lenne.
kispx által javasolt R-t meg nem ismerem, lehet az lenne a legjobb.

-
kispx
addikt
-
kispx
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Nagyon nagy táblázatot nem csinálnák Calc-ban. Tipikus hibája ez. Elsőre inkább a R nyelvvel próbálkoznék. (Vagy esetleg RapidMiner De ez már adatbányászati eszköz)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintetek a Calc-ot fel lehet használni igazán nagy (26.000 sor, jó pár oszlop) táblázatokból grafikon rajzolásához? Néhány ezer sorig nincs baj, gyorsan működik, viszont 26k sor, 4 oszlop esetén több percig tart egy művelet, miközben egy Core i3 egyik magja 100%-on pörög. Azt látom, hogy nem tud több magot használni a Calc, de vannak benne memória beállítások, csak nem tudom, hogy mivel lenne érdemes próbálkozni.
Ha valakinek van kedve, megosztom az adat táblát vele. Egy napelemes rendszer termelési adatai vannak benne nagyon sűrű mintavételezéssel.MichaelSD: én is azt hittem hogy nem jó, pedig csak ki kellett választani a nyelvet az ellenőrzéshez, mert több is volt.
-
MichaelSD
őstag
Nekem "jönnek-mennek" a helyesírás ellenőrzők a LOban. Lehet, hogy az updatek zavarnak be? Van valakinek hasonló tapasztalata?
Ahhoz gyakran kell updatelni, hogy mindig mind a 4 helyesírás ellenőrzőt is újratelepítsem.

-
törölt tag
No végre sikerült a párbeszédpaneleket teljesen honosítani:

-
BonFire
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Próbálkozni kell, mert lehet, hogy van megoldás, csak kerülőúton. Én szándékosan kerestem ingyenes alternatívát, és a feladataim nagy részét meg is tudtam oldani benne. Az igaz, hogy a Word parancsait kukáznom kellett, de megtanultam helyette már más, LibreOffice-specifikusakat. Meg vannak beépülők, amelyek segítenek: ilyen a már említett Alternative Seach and Replace is.
Néhány dologra még nem találtam teljes értékű megoldást, de folyamatosan keresem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- ASUS routerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- VGA kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

).
Sorry, most kezdem a libre-es pályafutásomat, nem tudtam, h nem volt korábban 64bites
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Végre nem lesz félig angol félig magyar