- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A LibreOffice 4.3.4.1-gyel Win10 alatt is előjön az a hiba, hogy ha egy diagramnál egy adatsort írok át, akkor leokézva nincs gond, de ha többet írok át, akkor egyszerűen nem veszi figyelembe, illetve ha átírom, akkor csak akkor módosul a diagram, ha nyomok egy okét.
-
törölt tag
Ja igen szól, de maximum megnyitja a weboldalt azt hiszem, aztán le lehet tölteni. Mondjuk kicsit olyan mint a Skype azzal a különbséggel, hogy az már nem is nagyon szól, hogy van új, pedig egy időben az asztali verzió szépen frissült is magától. Ott is rá kell telepíteni
-
törölt tag
LO Calc-nál van most egy olyan gondom, hogyha egyesítem a cellákat, aztán nem tudom húzással az egyesített cella jobb alsó sarkában, átmásolni a többi üres cellára. Erre valakinek valamilyen ötlet?
-
törölt tag
A 13.2-es OpenSuSE most érkezett meg, és benne van a LibreOffice 4.3.2.2
-
törölt tag
Windowsra megjelent a 4.3.3
-
nem tudjátok, miért lehet néhány diagram körül kék keret?
-
róland
veterán
Adott az alábbi makró:
sub Adatrogzites
rem ----------------------------------------------------------------------
rem define variables
dim document as object
dim dispatcher as object
rem get access to the document
document = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dim args1(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args1(0).Name = "ToPoint"
args1(0).Value = "$B$2"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args1())
dim args2(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args2(0).Name = "ToPoint"
args2(0).Value = "$B$2:$M$2"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args2())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Copy", "", 0, Array())
dim args4(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args4(0).Name = "Nr"
args4(0).Value = 2
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:JumpToTable", "", 0, args4())
dim args5(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args5(0).Name = "ToPoint"
args5(0).Value = "$B$290"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args5())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Paste", "", 0, Array())
end subA lényege, hogy egy berögzített adatsort átmásolna (kijelölés-másolás-beillesztés módszerrel) egy táblázat megfelelő sorába.
Ezt szeretném módosítani oly módon, hogy az adott dátumnak megfelelő sorba szúrja be az adatokat. (A dátumnak megfelelő sor kiszámított sorszámát az eredeti munkalap egyik (jelen esetben A3) mezője tartalmazza.Úgy néztem, hogy ebben a részben határozza meg, hogy hová is kell beszúrni:
dim args5(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
args5(0).Name = "ToPoint"
args5(0).Value = "$B$290"
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:GoToCell", "", 0, args5())Azaz ezt szeretném úgy módosítani, hogy $B$290 érték helyett a mindenkori kívánt cellába illessze be az adatokat.
Hogy lehet ezt megoldani?
-
róland
veterán
Hali!
Hogyan lehet saját makrót rögzíteni a Calc-ben? (Sajnos, amit a súgója ír, nem működik, mert az ott említett menüpontok egyike sincs bent a legutolsó változatban.)
A probléma a következő:
- adott napon bizonyos típusú szolgáltatások napi értékesítését kellene egy táblázatban elmenteni;
- viszont hosszabb távon nem szeretnénk, hogy a rögzítők lássák a teljes táblázatot, hanem csak az adott nap számait írhassák be;
- így lenne egy űrlap szerű "Adatfelvitel" tábla, melynek végén egy nyomógombra kattintva bemásolná az "Adatsor" tábla aznapi dátumához a rögzítendő adatokat.Hogyan lehetne a problémát megoldani?
-
Siriusb
veterán
Mondjátok már meg, mi a fenét csinálok rosszul?! Mostanában elég hülyén viselkedik a Calc-ban a másolás beillesztés. Pl. kiválasztok egy cellát (teljesen mindegy, szöveg vagy szám) és 3 másik cellába szeretém ugyanezt másolni az eredeti cella formázása nélkül. Ha csak egy Enter-t nyomok, akkor először csak az első cellába illeszti be az adatot, megismételve a másolás/beillesztés műveletet, másodjára már mind a három cellába bemásolja.
Nos, mivel formátum nélkül kellene ctrl+shift+v-ét használok. Első nekifutásra feljön egy ablak Unformatted-text-tel felkiáltással. Másodjára szépen lehet választani a Paste Special opciók közt. Na most mi a fene van, mert megőrülök?! -
törölt tag
Eméleim szerint letoltes helyett letoeltes van írva, és nem zavarja őket
-
pakriksz
őstag
Egy olyat szeretnék megcsinálni calc-ban a manuális rendezést lehetőleg elkerülve, hogy vannak időpontok (olyan mint egy menetrend), és egymás mellé rendezni a kezdő és végző időpontban stimmelő(legközelebb lévő) oszlopokat(azt hogy melyiket kell nézni, a kezdő vagy a végződőt, az egyik cella szövege alapján lehetne eldönteni). Ezt valahogy össze lehetne hozni, vagy ez túl bonyolult egy táblázatkezelőnek?
-
swoody
senior tag
válasz
CPT.Pirk #174 üzenetére
Már nem aktuális számomra mert nincs kedvem pepecselni, de köszönöm szépen a segítséget.
Amúgy azért nem jó az irányított beilltesztés sem, mert a 170 oldalnyi táblázatból minden oldalon kb. 1-2 táblázat és a táblázatok közt van olyan ami hosszabb azt egyből elrontja nekem mert csinál belőlle két cellát, a 2. probléma, hogy minden táblázatban van egy olyan táblázat ami több cellából áll mert összevannak vonva ezt ismét elcseszti a beillesztésnél..
D már kedvem sincs rá gondolni, ha pár perc alatt megtudnám csinálni azt mondom jó de elvieg nem is fontos csak sokkal esztétikusabb lett volna meg szűrhető az egész tartalom de majd ha megbíznak vele megcsinálom amúgy meg nem izgat mostmár.Ha nem lesz semmi dolgom lehet elkezdek megint pepecselni vele aztán megirom az eredményt.
MS-el kapcsolatba pedig nem tudok ms-ből képet másolni libre-be, ez normális?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Calc-ból táblázatot átrakni a writerbe egyszerű módon nem lehet?
Most úgy működik, hogy a calc-ban kimásolt táblát irányított beillesztésnél "formázatlan szöveg" módban kell beilleszteni a writerbe, majd ki kell jelölni, aztán a táblázat menüben az átalakítás, ott meg a szöveg táblázattá alakítását kell nyomni, majd még egy okét a feljövő opciókra.
Kollégák hiányolták, hogy nem tudnak úgy bemásolni táblázatot copy pésztel, mint MSO alatt.
-
swoody
senior tag
Bár én nem a legújabb verziót használom, a lényeg én úgy jelölök meg dolgokat, hogy aláhúzom, na mármost szoktam vissza ellenőrizni amit csináltok és a legaranyosabb dolog az, hogy néha furcsa módon egypár helyen eltünik az aláhúzás, ilyenkor csak pislogok, hogy csak nem vagyok ilyen hülye, hogy ismét kihagytam aztán rájövök hogy én biza már aláhúztam egyszer.
-
válasz
Gubek-Einste #171 üzenetére
működik! Nagyon szépen köszönöm!
-
-
no rájöttem az oldalszámra, arra viszont nem, hogy hogy lehetne x helyett x/y formátumot használni
x - aktuális oldal, y - össz oldalszám
illetve miért festi ki a számjegy hátterét szürkével...
-
Oldalszámot hogy' kell csinálni?
-
-
kispx
addikt
Oprendszer verziószámát is add meg. Meg azt is, hogy 32 vagy 63 bites.
Win 8.1 alatt megy. A képen látható sorban szövegesen sem tudod átírni?
OpenSUSE alatt ennyire el van cseszve? Pedig annak van vállalati verziója, amit értelemszerűen vállalatoknál használnak. Azt hittem ilyen esetekben jobban tesztelnek. Mondjuk én is gyorsan továbbálltam az OpenSUSE-től.
-
kispx
addikt
Persze, hogy feature
Visszaolvastam egy kicsit, mert write.-only voltam. Ha erre gondolsz, akkor szerintem jelentsd.
Most Win van a kéznél.
Nálam diagram kijelölése nélkül
Diagram kijelölésekor
Mikor leveszem a kijelölést visszaáll az eredeti pozíciójába -
kispx
addikt
Mivel csak bugok (rendellenes működés) kerültek javításra, ezért semmi látható nincs rajta. (kivéve, ha grafikai bugról van szó)
=========================
Ezt most olvastam:
Az Office Open XML dokumentumformátum inkompatibilitásai és ellentmondásai által okozott nehézségek a nyílt forrás számára -
kispx
addikt
-
Csak nekem van jelen az a bug, hogy ha egy diagram tartományát ki akarom terjeszteni, akkor azt csak egyesével lehet? Azaz adott egy diagram, 20 adat sorral.
Mindegyiknél ki akarom terjeszteni az adat tartományt mondjuk 2 oszloppal.
Na ezt csak úgy tehetem meg, hogy szépen át írok egyet, majd oké, majd megint megnyitom ezt a menüt, majd átírom szépen a következőt, majd oké... egyesével mind a 20-nál.persze csak openSUSE alatt jön elő a hiba...
Jöhetne már az MS Office Linuxra is, mert ez így totál használhatatlan...
-
Miért van az, hogy openSUSE alatt a LibreOffice állati lassú?
-
swoody
senior tag
Sajnos nekem se nagyon akar sikerülni, hiába egyesítem mert van olyan táblázat ami nem is egybe van de akkor se akar sikerülni a teljes oszlopra kiható szélesség változás megoldása. :\
Az lett volna a cél, hogy calc-ba berakom csak mivel teljesen elvannak csúszva az oszlopok ezért calcba is össze vissza rakja, ha párat szépen megcsinálok úgy hogy a méretek ugyan azok, akkor szépen betudom őket illeszteni a táblázatkezelőbe.
Köszi szépen azért a segítséget.
-
Thocy a ZAGY
tag
Valószínűleg azért nem pörög, mert a LO eljutott arra a szintre, hogy majdnem mindenki önállóan meg tudja oldani a nem túl bonyolult napi problémáit, a fogósabbak pedig kevés embernek, ritkán jönnek elő. Én egyébként a helyedben egy ilyen egyszerű táblázat esetén az ismételt elkészítést választanám (és akkor már Calcban, amit egyszerűen be lehet emelni Write doksiba is, ha mindenképpen arra van szükség).
-
Abban még nem próbáltam eddig táblázatosdit játszani.
Vetettem rá most egy pillantást, és ahogy én látom a dolgokat, a táblázatnál a teljes táblázat szélességét és az adott cellák szélességét külön lehet állítani.Táblázat (össz oszlop illetve sor) méretezése:
Jobb klikk a táblázatra, majd kijelölöd a táblázat lehetőséget. Itt kapásból a Táblázat fül jelenik meg, ahol a szélességet tudod állítani. Ezzel megadod a teljes táblázat szélességét. Előtte viszont a jobb szélen kézire kell állítani a méretezést.Ha egy adott oszlop szélességét állítod be, akkor a tőle jobbra levőtől vesz el vagy ad hozzá szélességet,attól függően, hogy növeled, vagy csökkented az adott oszlop szélességét. Kivéve a jobbra levő első oszlop, az ugyanis értelemszerűen a tőle balra levőre van hatással.
Fontos, hogy egyszerre csak egy oszlopot tudsz méretezni, így ez elég macerás tud lenni.Egér jobb gomb Oszlop/szélesség. Az oszlop azt adja meg, hogy (balról nézve) hanyadik oszlopot akarod szerkeszteni, a szélesség meg a kiválasztott oszlop szélességét adja meg. Ha egyszerre több oszlop szélességét akarod beállítani, akkor nem érdemes innen kilépni, mert akkor egyszerűen végig kell ugrálni az oszlopokon.
Ezt csak onnan írom, hogy most gyorsan kipróbálgattam a funkciókat.
Na, én is tanultam most valamit
Bakker, tényleg csak én tartom életben a topikot a GIMP topikkal együtt.
Viszont akkor én kb. tök fölöslegesen kérdezek itt bármit is, mert előbb jövök rá magam a megoldásra. -
Mármint úgy érted, hogy mindegyik oszlop ugyanolyan széles legyen?
ez esetben jelölj ki tetszőleges számú oszlopot, majd valamelyik oszlop betűjére kattints az egér jobb gombjával. Itt a menüben válaszd ki az Oszlopszélesség lehetőséget. Amit itt beállítasz, az lesz érvényes az összes kijelölt oszlopra.
Sormagasságnál ugyanez.
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
Ha van egy táblázat tegyük fel 3 sor 3 oszlop, de mindegyiknek más a szélessége akkor hogyan tudnám kollektíven beállítani, hogy ugyan azok a beállítások érvényesüljenek mindegyik sorra és oszlopra?
Köszike.
-
Sziasztok!
Az mitől van, hogy az összes dokumentumomnál az összes diagram összezsugorodott?
meg ahogy nézem, sok táblázat szintén összezsugorodott.
A nagyítási nézet mindenhol 100%, szóval azzal nem lehet gond.
legutóbb asszem akkor volt ilyen, amikor 3.5-ről 4.0-ra frissítettem.
-
RPka91
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem, hogy a júliusi költségvetést sikerült átírnom a LibreOffice-ban. Visszanyerhetőek még az adatok?
-
törölt tag
-
válasz
Fire/SOUL/CD #136 üzenetére
szóval akkor mégiscsak kell az a tizedesrész.
ja hogy úgy érted.
az végül is tökmindegy, mert a külön cella úgyis rejtve van.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #134 üzenetére
ha a példánál maradunk:
62,57-ből levonok 62-őt, és ami megmarad, azt megszorzom 60-nal.
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #132 üzenetére
a tizedesrész azért kell, mert abból számolom ki a percet.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #130 üzenetére
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #128 üzenetére
köszi, kipróbálom.
oké, működik, most már csak a másodpercet kéne kiokoskodni.
-
Nem írtad, hogy csak pozitív avagy negatív számok is lehetnek. Ha csak pozitív, akkor (ha A1 cellában van a szám és ez most legyen 1,12345) akkor
=INT(A1) -> ez adja vissza az egész részt, ami 1 lesz
=A1-INT(A1) -> ez adja vissza a tizedes részt, ami 0,12345 leszAz INT függvény negatív előjel esetén már nem jól működik, mert az =INT(-1,12345) esetén -2-t ad eredményül. Ha negatív számok is vannak, akkor az INT helyett a KEREK.LE függvényt használd.
-
Hogy lehet olyat csinálni Calc-ban, hogy ha egy függvénynek van egy tört eredménye, mondjuk 62,347586, akkor lehessen külön számolni a tizedesvessző előtti számmal egész számként, és az utána levővel, mint 0,347586?
Ehhez kellene, hogy a xx,xx° formátumról xx°xx'xx" formátumba tudjon váltani.
-
Rimuru
veterán
Automatikus mentéskor lehalt a Libreoffice, most nem tudja megnyitni de javítani se. Szerintetek hogy lehetne adatok menteni a dokumentumból?
-
KISDUCK
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #123 üzenetére
Oké, köszönöm.
-
Elnézést, valóban benéztem a kérdést.
Makróval vagy 1 segédoszlop felvételével megoldható lenne, de hogy egyetlen cellaképlettel(ami biztosan tömbképlet is egyben) első nekifutásra azt mondanám, hogy nem.
Utólagos engedelmeddel belinkeltem a "fejtörőt" az Excel topikba, vannak ott jó koponyák, hátha "megfejtik" és akkor talán Libre-be is átültethet a dolog: [link] -
KISDUCK
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #121 üzenetére
Nem ezt szeretném, hanem a legtöbbet szereplő számot kiíratni.
Pl.: 1,2,7,7,2,1,1,0,3,5,1,1,8 és itt pl az első leggyakoribbra vagyok kíváncsi ami az 1-es szám, de ugyan ezt szeretném a sokadik leggyakoribb elemmel. -
-
KISDUCK
addikt
Egy függvényt keresek. Azt szeretném megoldani vele, ha van egy számsorom akkor a leggyakoribb elemet írja ki, és hogy a sokadik pl.: a 2. vagy akár a 7. leggyakoribb elemet kiírja. Előbb nézegettem a függvényeket, de nem tudtam összehozni.
-
válasz
TigerCat #117 üzenetére
hogy biztonságosabbak-e, azt nem tudom. Ami biztos, hogy újabbak, és több funkciót támogatnak, illetve nagyobb az oszlopok és a sorok száma.
A LibreOffice-nak az okoz problémát, hogy az MS nem teszi lehetővé a 100%-os kompatibilitást, mert ahhoz a forráskódot kéne megnyitni.
Hogy az iPhone miért nem nyitja meg, azt nem tudom, mert az OpenDocument egy teljesen nyílt, és bárki számára hozzáférhető szabvány-csomag.
Pont, hogy a Microsoft használ saját formátumot.Ha lenne lehetősége a TDF-nek jobbá tenni a LOo-t, már nagy eséllyel megtették volna, csak hát kötve van a kezük etekintetben.
-
De lehet, de gondolom az X verziók jobbak, biztonságosabbak, stb. Nagy részük Dropboxban van, jelszóvédett fájlként, ezért sem mindegy. Ráadásul lényegesen kisebb helyet foglalnak ha X formátumban mentem el.
A másik nagy gond, hogy rengeteg anyagot kapunk külföldi partnereinktől és sok esetben a LO nem boldogul az MS Office anyagokkal. Windows-on gyorsabb is. Lehet, hogy inkább összesóherkodjuk valamennyi gépre, vagy megnézzük a bérleti konstrukciót.
Őszintén szólva nem bízom a LO-ban. Nem győzök menteni, hogy ha valami nem sikerül, legyen honnan előszedni egy ép példányt...
Ja, és a Dropbox app (iPhone) nem nyitja meg a LO saját formátumát, tehát ez sem járható út.
Nem akarom leszólni, hiszen ingyenes, nagyon jó kis program, örülök, hogy egyáltalán van. Csak jó lenne, ha még jobb lenne...
-
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen formátumban érdemes menteni a dokumentumokat. A cégnél Windows-os gépeken Office 2010 és LibreOffice van vegyesen, illetve Mac-en szintén LibreOffice.
.doc, .xls, vagy .docx, xlsx?
Csak azért kérdem, mert random szerűen széthullik, vagy olvashatatlanná válik egy-egy táblázat (jelszóvédett) és nem tudom az okát. Vannak komolyabb, sok-sok képlettel tűzdelt anyagok is, de kissé félek a teljes váltástól.
Ha van javaslatotok, szívesen várom.
Köszönöm szépen! -
Sziasztok,
Hogy tudom kikapcsolni a nyelvi ellenőrzést csak a táblázatkezelőben, hogy közben a szövegszerkesztőben továbbra is megmaradjon?
Libre Office 4.2
OS X 10.9.2Köszi!
-
más bug:
ha megnyitom a tengely formázása menüpontot egy diagramon belül, akkor a főbeosztás mindig átállítódig 100-ra.
Vagyis pl. beállítom 500-ra, akkor ugyan marad így, de ha mondjuk a felső határt át akarom állítani, akkor miután megnyitom újbol a tengely formázás menüt, akkor megint 100-at ír oda, vagyis minden egyes alkalommal, amikor megnyitom ezt a menüt, át kell írnom, ami már eléggé zavaró. -
Azt hol lehet beállítani, hogy mit mire javítson ki?
Pl. ha én egy szót úgy akarok beírni, hogy az első kettő betű az nagy betú, akkor a másodikat ne alakítsa már át kisbetűre, ha egyszer én szándékosan írom úgy, nem azért, mert tovább nyomtam a Shift-et.
Ne tudja már jobban egy szoftver mit akarok, mint én. -
Reno7
senior tag
Nálam a 4.2.0.4 verzió állandóan bad pool header hibát okoz, és csak rend szervisszaállítással lehet orvosolni, Windows 8-at használok. Nektek volt ilyen gondotok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Playstation 4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Előre telepített PS4 játékokkal
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest