- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
válasz
hódmaci #1949 üzenetére
(Robot)porszívó, gyakori törölgetés (főleg a fűtőtesteket), párásítás 60% körülre többet segít az ilyen allergiás tüneteken, de a légtisztító sosem árt, az biztos
Esetleg a Philips nanocloudos párásítói (Nanocloud 48** széria) vagy a Xiaomi tárcsás kvázi-légmosója (igazából bármilyen légmosó) is megfontolható, azok is forgatják a levegőt, és párásítanak is, ami a következő hónapokban jól jön.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek.
Kislányomnak por allergiája van, ami most a fűtési szezonban felerősödik.
Gondolom a radiátor(ok) miatt, mivel megnöveli a meleg levegő áramlása a szálló por mennyiségét.
Szerintetek megérné valami légtisztítót venni a szálló por menyiségének csökkentése végett?
Vagy ezek a készülékek nem tudnak annyi port kiszűrni, hogy megérje megvásárolni?
Mit ajánlanátok, milyen készüléket?
Olyan 40-50e ft max amit rá tudok szánni most. -
raverke
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Sharp KCD40EU-val vagy a KCD50EU-val?
Kb 25nm-es szobába kell, de a belmagasság közel 4m. (nem is értem miért nem légköbméterben adják meg alapból) -
updog
őstag
válasz
stellaz #1943 üzenetére
Abszolút érdemes, lásd hárommal ezelőtti hsz.-ban hogy hogyan is néz ki egyetlen hónap után a szűrőre tekert vászon fűtési szezonban.
Belegondolni is rossz hogy ez csak egy kisebb része annak, ami még ugyanúgy nap mint nap megjárja a tüdőnket... Szmogra szerintem a zöld szénszűrős betét lesz a nyerő.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Főútvonal mellett lakunk, igaz, szellőztetni a másik irányból szoktunk, de a fűtési szezonban az egyik házból füstöt szokott felénk sodorni a szél + novembertől az egész város levegője borzalmas minőségű. Ilyen célra (szmog) érdemes légtisztítót beszerezni? A lakásban lévő nagyteljesítményű kifújó ventillátor szűrője pár nap alatt már kezd feketedni.
A xiaomit néztem, az bestbuy, ha jól gondolom. Jól gondolom? Gondolom az aktív szenes szűrő lenne hozzá az igazi, ugye? Köszi
-
updog
őstag
Rosszabb nem lesz tőle, én semmi különbséget nem hallottam, nem pörgött többet/hangosabban
Ellenben (valószínűleg) növeli a szűrő élettartamát, és kiválóan az asszony orra alát lehet dörgölni, (nem a rongyot
) hogy nem hülyeség a légtisztítóra "kidobott" pénz. Bármelyik ali/ebay eladótól ugyanaz jön szerintem, szokásosra figyelj csak (többezer értékelés, és 97-98% össz.pozitív meglegyen). Én huszas pakkot vettem legutóbb, árban legjobban megérős, és havi cserénél egy ideig elég lesz
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Megjött az Air Purifier Pro. Ami nagyon meglepett, hogy szerinte tiszta a levegő, miközben a belvárosban vagyok egy buszmegálló felett. Kék szűrő volt benne, volt rajta egy háló., gondolom az nem levehető.
-
L4mie
veterán
válasz
janika1988 #1917 üzenetére
Esetleg: [link] de előtte mindenképpen látogass meg egy-egy kiválasztottat, hogy jelentkeznek-e a tünetek.
Amúgy a Robipórszívó + légtisztító jó kombó lehet, a lebegő macskaszőrmennyiség csökkentésére.+kérdés: a Xiaomi 2S szűrőjére láttam a saját topicban exra hepa "köntöst" ajánlott, nem növeli a nyomásveszteséget ezzel növelve a ventilátor fordulatszámát valamit a hangját?
Ha bevállt akkor van bevállt típus-eladótok? -
witcher
újonc
Sziasztok lenne pár kérdésem
- Xiaomi Mi Air Purifier Pro vagy Xiaomi Mi Air Purifier 2S közül az előbbi a szebb, jobb, de igazából akkor éri meg ha nagyobb lakásról van szó? tehát egy szobára elég utóbbi is?
- gondolom alap szűrővel jön amibe rendelhető Anti-Formaldehid / Antibacterial szűrő, ezeket felváltva kell használni? vagy nincs lehetőség egyszerre mindet, hisz előbbi erre jó a másik arra jó?
- ezek a hepa szűrős megoldások a jobbak/modernebbek vagy a víztartályosak?
- 40-60 ezer forint környékén tudtok jobb alternatívát a xiaominál? (egy szobás lakásba kellene, főzni is szoktam, nem dohányzom, nem allergia ellen kell)
-
capulet75
addikt
Visszatalálós hsz.
-
updog
őstag
válasz
bajtokarpi #1935 üzenetére
Személyes vélemény - emiatt nem is hagyom on-ban - nálunk "normál" használatnál se bír ~3-4 hónapnál többet a szűrő (közepesen forgalmas út mellet Bp.-en), fűtési szezonban mikor szennyezettebb a levegő pedig még inkább csak 2-3 hónapot. Szvsz. egy dohányos mellett a légtisztító csak arra jó, hogy még egy fehér műanyag valamiből legyen egy év múlva egy újabb sárga, büdös műanyag valami.
-
updog
őstag
válasz
bajtokarpi #1933 üzenetére
Máshonann átszálló füst, vagy saját?
Ha csak alkalmanként bejön a szomszéd füstje, akkor igazából bármelyik szénszűrős jó, a Xiaomival saját tapasztalat, hogy ablak zárása után turbo-n 1-2 perc alatt teljesen eltűnik a szag egy 20 m2-es nappaliban. Ha ugyanabban a szobában van a cigifüst forrása, akkor az a személyes véleményem, hogy tiltsátok ki a dohányost, mert a világ összes kommersz tisztítója sem lesz elég.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Nekem kifejezetten dohányfüst megszűrésére kellene levegőszűrő, egy 30 nm-es helyiségbe. Ár/érték arányában mi most a best buy?
Köszönöm
-
janika1988
tag
válasz
Tomapiska #1931 üzenetére
Szia!
Lilát az allergia ellen. Cigi füsthöz zöldet inkább, de mivel mindkettő aktív szénszűrős, a lilát nézegettem inkább (hasonló célokra vetném be).
A készüléket az alap (kék) szűrővel kapod amiben viszont nincs aktív szénszűrő, kezdésnek elmegy, a szagokat így is hatástalanítja, csak tovább tart neki. -
Tomapiska
csendes tag
Halihó!
Xiaomi Mi Air Purifier 2S készülékhez milyen szűrőt célszerű venni allergia ellen? Lila?
Cigifüsthöz? A csomagot melyik szűrővel adják?
Előre is köszi! -
MrCsiT
addikt
Ismét köszi a tanácsokat
Végül, visszavittem az 5930/10-est, és lett egy AC2729/50 helyette.
Amikor olvastam a tulajdonságait az újnak, akkor esett le, hogy végig zavart az a réginél, hogy ha már azzal reklámoznak egy terméket, hogy jobb lesz a levegő tőle, hogy lehet úgy kivitelezni, hogy az ne írja ki sehol a levegő aktuális minőségét? (páratartalmat kivéve)
Ami még fura kicsit, hogy - igaz, az 5930/10 szerintem újabb modell - hogy az 5930/10-hez 70 m2, míg a 2729/50-nél 30 m2 max. szobaméret van megadva, holott a 2729/50 légszállítása magasabb.Az AC2729/50 modell - igaz, sajnos csak a 2,4 Ghz-es - wifihez hibátlanul csatlakozott a Google play-ből letölthető Air Matters app telepítése után. Ebből vezérelhető a termék, és nem csak, hogy mutatja az aktuális adatokat, de visszamenőleges óránkénti statisztika is elérhető, oszlop diagram formájában. Ez nagyon tetszett, mert így reggel láttam, hogy pl. este 23-0 órákban 39 % -ra esett a páratartalom, éjszakai módban, automata ventillátor beállítás mellett. Ezt már kicsit keveslem, így kipróbálom majd, hogy 1-esre állítva a ventit, hátha más lesz a végeredmény. Magasabbra nem állítanám éjszakára, mert a zajra érzékeny a család
Amit nem értek, hogy ha víz az volt a tartályban, akkor az automata miért engedte 40% alá a páratartalmat,
mikor 50% volt beállítva rajta? -
Ketupa
csendes tag
Az eredeti angol szöveg Google ferdítővel átalakított változata:
"Az EU verziójában nincsenek automatizálási szabályok. Ez nem hiba, hanem a Xiaomi döntése. Megkérdeztem a lengyel forgalmazónál és a helyi Xiaomi Mi Store-nál, és szomorúan így működik, és nem fog megváltozni. Az IMO meglehetősen vezetékes döntése nem tudja, miért vágta a Xiaomi a Kínán kívül értékesített termékek egyes jellemzőit
De automatizálást lehet használni az EU verziójában is. Telepítenie kell a Mi Home alkalmazás mod verzióját. Első biztonsági mentés és eltávolítás az aktuális verzióról. Ezután töltse le a mod verziót, pl. Ezt a linket (Nem vagyok ennek a módosításnak a szerzője, és nem tudok róla semmit, tehát ha egyes orosz hackerek átveszik az irányítást az intelligens otthonod felett, ne hibáztasson engem ;-) Méltányos értesítés a A Virustotal 8 motorjai rosszindulatúnak találják ezt a mod verziót, de akár a Google Play hivatalos verziója is. Személy szerint néhány hónapig használtam probléma nélkül. A Mi Home automatikus frissítése a GP adagolóból működik ezzel a verzióval.
A telepítés után menjen a Kína szárazföldi részeinek beállításaiba és változtassa meg a helyet, és képesnek kell lennie arra, hogy az összes rendelkezésre álló szabályt be tudja állítani, legalább működjön együtt a két EU Air Purifiers 2S-mel."
-
Ketupa
csendes tag
válasz
lefkosia #1916 üzenetére
Próbálta már valaki az Air Purifier 2s-t vezérelni a módosított Mi Home szoftverrel? A leírása szerint több paraméter /feltételezhetően a PM2.5 határértékek is/ módosíthatók vele. Kínai régiót kell kiválasztani hozzá.
A program linkje:
https://github.com/Dima73/MiHome-mod/raw/master/MiHome_5.4.57_beta_zhimi_air_purifier_smart_kettle_yeelink_ru.apkEgy másutt olvasott leírásban figyelmeztetnek, hogy mindenki saját felelősségére próbálja ki az applikációt.
-
updog
őstag
"Azt nem értem, miért úgy tervezik meg a terméket, hogy a tartálya - ahogyan írod - napi 3x utántöltős legyen"
Gondolom nem akarnak végtelen méretű tartályt csinálni, meg azért ha 53%-ról akarod felvinni 60-ra akkor bőven elég / tovább elég egy kisebb tartály víz is. Sajnos nem a tartály kicsi hanem a levegőnk túl száraz, hogy klasszikust idézzek kicsit másként
Gondolom a víz pangása sem lenne jó egy nagyobb tartályban (tölthetsz bele desztillált vizet is, akkor is előbb-utóbb elkezd büdösödni = a bacik elszaporodnak), én pl. cserekor minimum átöblítem, 24 óránként át is mosom. Gondolom a kis tartály valamennyire implicit ezt kényszeríti ki. Legalábbis nem hozzáértő véleményem szerint
"Azzal a problémával, amit írnak tulajok, hogy vízköves lesz a szűrő a csapvíztől, te mit teszel?" A tárcsás párásítót kb. hetente mosom, és gyakran utántöltöm, így nem szárad rá a vízkő, és mivel nincs szűrő amiben elszaporodjanak a bacik, nem is büdösödik.
A szűrős Philipsekben betartom az előírt karbantartást (heti 1-szer ki kell áztatni teljesen a szűrőt, illetve minden utántöltéskor hideg vízzel kiöblítem, nem tudom a légmosónak mit ír a manualja, úgy látom az is szűrős).
A vízkő/vas miatt pár hét után szép pirosas lesz a szűrő, meg a széle már ropog a vízkőtől bármit csinálok, kb. 1.5-2 hónap után cserélem, ennyi a "titka". 4000 forint leosztva nem nagy költség.
A felforralás lágyítja a vizet, nem lesz annyira lágy mint az eleve desztillált víz, de sokkal kevesebb vízkő fog kicsapódni utána. Macera, de ingyen van, nem úgy mint a palackos desztillált / ioncserélt víz, meg boltba se kell menni érte
-
MrCsiT
addikt
Köszönöm szépen a választ
A szoba olyan 20-22 m2 szerintem.
Azt nem értem, miért úgy tervezik meg a terméket, hogy a tartálya - ahogyan írod - napi 3x utántöltős legyen?
Azzal a problémával, amit írnak tulajok, hogy vízköves lesz a szűrő a csapvíztől, te mit teszel? Az ecetes kimosásnak már az ötlete sem tetszik, mert az ecet szagát egyáltalán nem szeretem.
"Forralj fel csapvizet 1-2 alkalommal és azt öntsd bele, ha nagyon kemény a víz" - ezt hogy kell elképzelni? Gondolom, felforralom és lehűtöm, majd a lehűtöttet öntöm bele, de ez a forralgatás is egy macera, pontosan milyen előnnyel/jótékony hatással járna?
..és mit jelent, hogy "1-2 alkalommal" ? Az mire lesz jó?
(bocs a sok kérdésért, csak nem értem.
)
-
updog
őstag
Az azért nem mindegy mekkora szobában?
Nekem a 4000-s szériás sima párásító simán napi háromszor újratöltős, Auto módban egy 22 m2-es nappaliban, és ha nyitva van a szoba ajtaja, akkor kb. elérhetetlen a 60% (panel).
Viszont szvsz. nem éri meg még ioncserélt/desztillált vizet venni pluszban, én a tárcsás Xiaomi párásítóba és a Philips nanocloudos párásítókba is sima csapvizet használok, mert a gatyám is rámenne amúgy. Forralj fel csapvizet 1-2 alkalommal és azt öntsd bele, ha nagyon kemény a víz, de anyagi csőd minden nap venni egy nagy kanna ioncserélt vizet.
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Az mennyire normális, ha egy 1-es (legkisebb) fokozatra állított 5930/10 légmosó megissza éjjel a 4L vizet, ha 42-45% körüli induló páratartalom mellett, 60% célérték van megadva?
Az egyik problémám jelenleg a légmosóval, hogy mondhatni beteg mértékben issza (vízkövesedés megelőzés miatt ) az ioncserélt vizet: napi 4 liter szerintem simán fogy vagy több, de ez a kb. 100 Ft/l ioncserélt vízzel számolva, amit még ugye haza is kell vinni, lassan már érezhető költség. E mellett, nem értem, hogy ha valóban ennyi a tipikus vízfogyasztása, akkor miért nem nagyobb a 4 Liter méretű víztartály?
Ez a példány, ami nálam van, sajnos zörög kicsit, így vissza fogom vinni, 14 napon belüli elállással.
Kérdés, hogy ha vennék egy AC2729/50 -t, akkor a 3 literes víztartályt napi többször tölthetném újra?!
Vagy én csinálok valamit rosszul? De mit? -
niko87
újonc
Sziasztok! Xiaomi air purifieresek a mért adatok logolasat sikerult megoldani barkinek? Ameddig eljutottam a regi hszekben nem talaltam valaszt.
-
janika1988
tag
Nem vagyok mazochista, kertes házban volt nekem régen, és kibírtam, itt persze necces, de még nem is nő erőlteti, csak jó lenne egy kisállat.
Rendeltem egy Roborock s50-et, ami megoldhatja ezt a problémám (földre hullt elhalt hámsejtek), mondjuk kérdés mit csinálna vele az állat.köszönöm a segítségetek, még gondolkozom a megoldáson
(valószínűleg nem lesz állat :/ )
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
A segitsegeteket kernem. Legtisztito, parasito vasarlas elott allok. Belvarosi lakasba V. kerulet (50nm) szeretnek vasarolni ilyen eszkozt. Daikin ururu, Sharp KCD60EUW a kiszemeltek. Melyiket erdemes megvenni?
Valaszaitokat elore is koszonom!
-
Ketupa
csendes tag
Az Air Purifier 2s-nél van valamilyen módszer, amivel módosítható a Pm 2.5 határérték, aminél magasabb fordulatra vált AUTO üzemmódban a ventillátor? /kínai szerver kivételével/.
-
Ketupa
csendes tag
-
Ketupa
csendes tag
Xiaomi Air Purifier 2s légtisztítónál a különféle üzemmódokat lehet valahogy programozni? Pl. hogy este álljon át éjszakai üzemmódra, reggel vissza AUTO módra?
-
Nevil2
tag
válasz
janika1988 #1908 üzenetére
Nem oldja meg a problémát a légtisztító, ui. csak a levegőben szálló részecskéket szűri, a földre lehullottat nem szedi föl - ellentétben a talpatokkal, illetve szellőztetéskor úgyis fölkavarodik...
-
kcsa
veterán
válasz
UberMutant #1909 üzenetére
Nő lesz a háttérben, figyeld meg
-
UberMutant
őstag
válasz
janika1988 #1908 üzenetére
nem vagy tegészen véletlenül mazochista?
-
janika1988
tag
Sziasztok!
Macskaszőr allergiával küzdök, viszont nagyon szeretnék macskát (53nm-es lakás nagyszobájába, ami kb 25nm2) és gondoltam egy Xiaomi Air Purifier 2S (esetleg a sima Pro) megoldhatja ezt a gondom - elméletben, ahogy alant a cikk is írja. Van valakinek gyakorlati tapasztalata (szűrők tekintetében is)?
([link a macskaszőr allergiáról, nem a szőrre vagyunk allergiásak, hanem az elhulló hámsejtekre]Köszönöm!
HJ
-
IamGabor
tag
Most látom, hogy Lurdy-ban akciós lesz a 2S aug. 24-25-én. (36.900) Ez nagyon jó ár.
-
sb
veterán
Köszi az infókat.
Az aktás dolog világos. A szőnyeg mélyéről sem fogja kiszedni ahonnan porszívóval is nehéz.
Ami száll abból azért biztos megfog ott valamennyit a környéken.Akkor ha nincs más gép javaslat ezekre a célokra mindenképp beszerzek egyet és meglátjuk az eredményt.
-
updog
őstag
A poratka (ürüléke, mert ugye az okozza magát az allergiás reakciót) főleg a letelepedett vagy szállóporban, ágyneműkben, függönyökben áll meg, csak akkor szűri ki a légtisztító, ha odakavarodik valahogy. De ugye megint itt a sokszor előkerült probléma, hogy a szállóport nem a légtisztító fogja kiszűrni
(nem is annyira) szépen hangzik ez a 61%, gondolom ez csak annak a 61%-a, ami el is ér a légtisztítóig. De persze, rosszabb nem lesz tőleA párából elvinnék én szívesen 2-3 zsákkal, nálunk olyan alacsony még nyáron is...
Szűrőket szintén itthonról érdemes, 10k környékén van a Lurdyban, kintről is 35$ körül adják. Amúgy az az eredeti, ahol nem az van, hogy "for Xiaomi purifier" tehát írhatják ők hogy Original green filter for Xiaomi purifier, az legfeljebb eredeti másolat
De mondom, itthonról nyugodt szívvel lehet venni.
-
sb
veterán
Köszi!
A poratkát nem teljesen értem mire gondolsz. A Hepa szűri, a lilához oda is írták, szóval szerintem ezt a legegyszerűbb. Vagy ha arra gondolsz, hogy nem szűri ki az összeset az világos. A porszívózást és a többi normál takarítást nyilván nem várom el, hogy helyettesítse.
Csak, hogy rásegítsen.
A penésznél a spórákra gondoltam. Ahogy írtam a párát próbáljuk kiiktatni, de ez sem mindig sikerül mert tetőkert van a lakás felett, amikor esik 1 hétig akkor hiába megy a párátlanító. Plusz 1-2 hőhíddal albérlet és társasház lévén sajnos nem tudunk mit kezdeni. Nyilván a fűtés, páramentesítés ezeken is segít azért, mert lecsapódási hőmérséklet körül vannak, nagyon hideg részek nincsenek.
Ezzel együtt a normál helyeken elég ritkán jön elő így, hogy próbálunk rá vigyázni, de spórák biztosan vannak mert pl. gyümölcsök, stb... elég hamar penészedni kezdenek. Így a fenteik mellett jó lenne erről az oldalról is rásegíteni csak nem tudom mennyire hatékony.
A marketing leírásban ennyi van, részletesebb leírást nem találtam.
"99,9%-os antibakteriális hatás | 3-as szintű gomba ellenállás | 61%-os poratka szűrési ráta"A betegségeknél sejtettem, hogy ez lesz a válasz. Még ha lenne hatása akkor is nehéz kimutatni. Igazából mindegy, rontani nem fog a helyzeten.
A többire visszatérve meg, nyilván poratka se lesz több tőle, valamennyit biztos segít annál is, amúgy meg főként általános légtisztításra lesz, azt meg tudja.
Az egyetlen a penészspóra amit jó lenne még hatékonyan irtani. Ha arra nem vagy csak kis mértékben jó akkor azért keresnék valami más készüléket.A szűrőket hol érdemes beszerezni ill. átlagban mennyit bír egy? Azt lehet/olcsóbb külföldről? De gondolom ott már vannak nem eredeti cuccok is...
-
updog
őstag
A poratkára nem lesz túl sok hatással a légtisztító.
A penészre csak annyiban, hogy a levegőben szálló spórákat kiszűri, de amíg az okot nem szüntetitek meg (írod, de kihangsúlyoznám én is hogy az a legfontosabb), addig nem lesz az igazi.
A lila (antibakteriális) szűrő elvileg pont arra jó, amit írsz, gyakorlatilag meg ha nem izolálod a gyereket magatoktól, úgyis elkapod tőle (vagy ugyanúgy nem)
Volt lila szűrőm, se többet, se kevesebbet nem voltunk betegek abban a 3-4 hónapban, pedig én szinte minden nap tömegközlekedek télen-nyáron, csodát nem kell tőle várni.
Simán megéri itthonról venni, nem kell rá várni, garis, nem drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest