Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Gondoltam legyen már ennek a technológiának is egy topicja, jó lenne kicsit többet megtudni róla...
[ Módosította: Morris ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Szóval: néhány üzletben láttam ilyen LED "izzókat". Elég szimpatikusnak tűnik, de valahogy kevésnek találom a teljesítményüket.
A kompakt fénycsövekben elég nagyot csalódtam, nem hozzák a várt élettartamot, egy-két év után veszítenek a fényerejükből, és így már nagyon drágák (pedig direkt nem gagyit vettem, hanem márkásat, amire a legtöbb élettartamot írták, jó drágán...). Állítólag sok UV-t is sugároznak, ami megint csak nem előnyös.
A LED elvileg csak a látható tartományban sugároz, nem melegszik, és nem érdekli, ha kapcsolgatják, amit a kompakt fénycső nem szeret.
DE: a legnagyobb teljesítményű LED izzó, amit én találtam, az 3W-os, ami egy 30-35W-os normál izzónak felel meg, ami elég karcsú. Egy nagyszobába legalább 4-5 darab kellene, de a konyhába is legalább 3. Létezik ebből nagyobb teljesítményű? Egy 100W-os izzót jó lenne, ha ki lehetne vele váltani. Persze tudom, tegyek 3-at egy helyre, de akkor a lámpatesteket is cserélni kellene, és úgy már drága lenne.
Várható-e nagyobb teljesítményű LED izzó? Vagy már van is? Ha igen, hol?
Meg ilyenek...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Még nem vettem, de akarok.
Nézőpont kérdése, hogy drágák-e. Ha figyelembe vesszük a várható élettartamot, és az elfogyasztott energiát, akkor viszont sokkal olcsóbb, mint akár a kompakt fénycső. Abból is 2-3k egy normális, és jóval többet fogyaszt, mint a LED, és sokkal hamarabb kipurcan.Persze kérdés, hogy a LED-re adott 20000-50000 óra mennyire felel meg a valóságnak, hiszen a kompaktokra is 5000-10000 órát adnak, de csak töredékét bírja a valóságban. Persze ezt nagyon befolyásolja a kapcsolgatás, amire a LED nem érzékeny, úgyhogy hihetőbb...
-
nagyúr
válasz parandroid #18 üzenetére
Végre valakinek konkrét tapasztalata is van
Honnan rendelted?
-
nagyúr
-
nagyúr
Tegnap a Cora-ban jártam, és lehet kapni LED izzókat. Vettem egy 1W-os meleg fehéret kipróbálni, úgyis kiégett a konyhában a gáztűzhely fölötti izzó. Hát elég gyengusz, de egy 3W-os már elég lenne. Viszont hihetetlen "kemény" fénye van, nagyon élesek az árnyékok alatta. Várni kell még 1-2 évet, mire ebből lesz valami...
-
nagyúr
De legalább annyit mondj már el, hogy mi az a rettentő nagy hiba! Mostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok.
Venni akarok majd ledes fénycsöveket, és elég jó áraik vannak, de ha valami tényleg nem stimmel velük, akkor nyilván keresek másik helyet.Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz LEDeslegjobb #109 üzenetére
Köszi!
Nem a napokban, de le akarom majd cserélni az üzletben a fénycsöveket (30db 120cm-es).
Még nem találtam ki, hogy egyszerre, vagy apránként, mert azért ez már a fél milla körül mozogna, és mostanában nem pörög úgy az üzlet, mint kellene.Elraktároztam a weblapot, majd jelentkezem...
-
nagyúr
Az rendben, hogy nem arra van, csak nagy sejtelmesen beírtad, hogy:
Csak meg kell nézni alaposabban és már meg is van a válasz...,
erre én megnéztem alaposan, és nem talátam semmit.Ha már ilyeneket írkálsz, akkor kellene valami konkrétum, vagy inkább ne írjál semmit...
-
nagyúr
Igen, de a 25W-os energiatakarékos a ráírt 10 éves élettartammal szemben 1-2 évig bírja csak (még a legdrágábbak is), nem bírják a kapcsolgatást, márpedig egy nappali vagy fürdőszoba megvilágításánál ez is szempont, mert napjában többször is le-fel vannak kapcsolgatva. Egy 3-400 Huf árú energiatakarékos meg jó ha fél évig bírja...
Egyébként tök jók lennének, de ezt valahogy nem sikerült megoldani. Én elhiszem, hogy mennek 10000 órát, ha egyszer bekapcsolod és folyamatosan megy annyit, de a gyakorlatban ez nem valósul meg hétköznapi körülmények között. A lednek meg mindegy mennyit kapcsolgatod. Szóval így már nem is annyira nagy a különbség árban...Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy üzlethelyiség, ahol van 28 db 36W-os normál fénycső.
Néztem LED fénycsöveket, ami belepasszol a helyére, de sajnos mind 1600 lumenes (vagy dupla áron vannak 2400 lumenesek is), míg a mostani fénycsővek 3360 lumenesek. Nincs olyan LED-es alternatíva, ami nem horror áron van, és hozza a kb. 3000 lument? Vagy mivel lehetne ezt megoldani?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Továbbra is keresek cri90 vagy afeletti 120 cm-es LED fénycsövet. Ötletek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Napelem
- Ukrajnai háború
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest