Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10471) garga01


garga01
őstag

(rögzített hsz)

Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Hozzászólások

(#6251) Cheesy


Cheesy
őstag

Tiszteletem
Az alabbi kerdesben kernem a tanacsotokat:
T-Home SAT TV van nalunk otthon. Gondoltam veszek a gepembe egy TV tunert, elofizetek egy 3. settop boxra, igy en is tudom a szobamban nezni a tv-t a tobbiektol fuggetlenul (kulon tv adast nezni csak kulon settop boxon lehet..).

Eloszor is a tunert kellene kivalasztani, a DVR3200H-t neztem, hogy kategoriajaban a legjobbnak mondhato. Mivel digitalis jel jon a settop boxbol, igy ez a kartya pont megfelel, de mivel a regi csaladi VHS kazettakat is akarom majd digitalizalni, ezert az analog tudasa sem marad kihasznalatlanul. Oprendszerem win7 64bit. Ez a tipus megfelel-e, illetve ha koltseghatekonysag (es kihasznalatlan tudas) szempontjabol van ennel jobb, akkor legyszi adjatok tippet.

Valaszotokat elore is koszonom

www.vakbelmutet.hu

(#6252) Csorbi válasza Cheesy (#6251) üzenetére


Csorbi
addikt

Szerintem itt valami alapjában véve nem tiszta a fogalmak körül.

A PxDVR3200 H kétféle adást tud fogni: analóg (kábeltv és antenna), valamint DVB-T, azaz földfelszíni sugárzású digitális adást (www.mindigtv.hu) . Ha Te settopbox-szal akarod összekötni a tv tunert, az bizony csakis a tuner analóg VIDEO bemenetén fog menni (azaz tulajdonképp a tuner részét nem is fogod használni ha jól tudom), a tuner szoftverében csak annyi a teendőd hogy beállítod a kívánt bemenetre (composite vagy CVBS?), a csatornákat a settopbox fogja tárolni, illetve váltani is azon kell majd. Ergo szerintem tök fölösleges ilyen kártyát venned settopbox-hoz, hiszen magát a tuner részét úgysem fogod használni.
Ha kell a hardveres tömörítés a felvételhez, akkor inkább egy PxPVR2200-at (PCIe-s csatlakozó), ha nem kell, akkor talán még egy 2000 XP Global is elég a feladathoz.

Ha valamit nem jól írtam, a többiek majd kijavítanak :)

(#6253) Cheesy válasza Csorbi (#6252) üzenetére


Cheesy
őstag

Koszonom Csorbi a valaszod. Lenyegeben arra torekednek, hogy adott forrasbol a leheto legjobb minosegben rogzitsek. Igy belegondolva tenyleg nem gondoltam at, hiszen a thome sat tv adast a box dekodolja es kuldi egy video, illetve audio kimeneten. Igy valoban nincs tunerre szukseg, mert nem antennan erkezo jelet kell atalakitani.
Viszont mivel jaratlan vagyok e teren, azert azt meg megkerdeznem, hogy ha ugye a settop boxbol digitalis jel jon, nincs ra mod, hogy azt ne analogga alakitva ujra digitalizaljam, hanem egybol digitalis bemeneten keresztul, kvazi jelveszteseg nelkul?

www.vakbelmutet.hu

(#6254) bzoley válasza Cheesy (#6253) üzenetére


bzoley
veterán

Az STB említett video kimenetén(kompozit) analóg jel jön ki, vagyis sok választásod nincs. Digitális jel jellemzően HDMI-n jöhet ki, ritkább esetben komponensen.

Csorbi:
Nagyjából stimmel.

(#6255) Cheesy válasza bzoley (#6254) üzenetére


Cheesy
őstag

Most neztem meg, a STB hatuljan ott a hdmi (feltetelezem kimenet). Tehat, hdmi bemenetes tuner katyaval tudnam kihasznalni?

www.vakbelmutet.hu

(#6256) #65675776 válasza Cheesy (#6255) üzenetére


#65675776
törölt tag

Olyasmi. Csak HDMI bemenetes tunerkártya nem sok van. Most hirtelenjében csak egy AVer rémlik.

(#6257) Cheesy


Cheesy
őstag

Csak ezt talaltam: AverTV Capture HD
Bar szerintem kozel sem azonos arsavban tartozkodik...

www.vakbelmutet.hu

(#6258) #65675776 válasza Cheesy (#6257) üzenetére


#65675776
törölt tag

20k körül van. És nem HDCP kompatibilis. Bár nem hiszem, hogy a STB-ból HDCP-vel védett jel jönne.

(#6259) Cheesy válasza #65675776 (#6258) üzenetére


Cheesy
őstag

daa-raa akkor Te melyik megoldast javasolnad?
Bekotni egy ujabb STB-t es ezek szerint digitalis jelet analog bemeneten ujbol digitalizalni, vagy ez a mindigTV -fele szabadon sugarzott, am DVB-T tunerrel foghato adast rogziteni?
Melyikbol lehetne jobb minoseggel rogziteni? Analog bemenet is kellene, a regi VHS-eket videomagnon keresztul digitalizalnam, de ugyebar ez nem tart sokaig, utana meg nem akarom leselejtezni, mert hasznalhatatlanna valt a tuner kartya...

www.vakbelmutet.hu

(#6260) #65675776 válasza Cheesy (#6259) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ha neked elég az a pár szabadon fogható adás, és van felétek stabil vétel, akkor elég lehet a DVB-T tuner is. A felvétel minősége ez esetben csak az adás minőségétől és a vételi viszonyoktól függ.

Amennyiben a STB és a nevezet AVer tuner között a HDMI korlátozás nélkül használható, akkor viszont ott is tudsz mindent veszteségmentesen fogni/menteni.

(#6261) zsoleer


zsoleer
senior tag

sziasztok

nagyon uj vagyok a tv tunerek területén ma vettem egy DTV2000 H Plus feltetem mindent pv2 is elinditom de azt irja ki hogy videorögzitö nem találhato win7 32 bit használok elöre is köszi a segitséget

(#6262) zsoleer válasza zsoleer (#6261) üzenetére


zsoleer
senior tag

most már elindul de nem talál egy csatornát sem csak csikok jönnek helyette mi lehet?

(#6263) bzoley válasza zsoleer (#6262) üzenetére


bzoley
veterán

Kábelt a megfelelő foglalatba dugtad? PVR2 a megfelelő üzemmódban van(analog/dvb-t)?

(#6264) zsoleer válasza bzoley (#6263) üzenetére


zsoleer
senior tag

persze de már az is rendben most nincs hang abszolut és nem találok rajta semmilyen csatit ahova az audio kábelt kell bedugni mondjuk nem is adtak hozzá s-video-t adtak csak :(

(#6265) #65675776 válasza zsoleer (#6264) üzenetére


#65675776
törölt tag

A bemeneti osztón ott van minden ami kell. Azon van egy kimeneti kábel is, amit a hangvezérlő Line-in-jére kell dugni.

Egyébként meg a PVR2-ben a hangeszközt állítsd a tunerre.

(#6266) Cheesy válasza #65675776 (#6260) üzenetére


Cheesy
őstag

Kedves szomszedunk telekomos, valtottam vele par szot, vegul arra jutottunk, hogy mivel 2012. januartol kizarolag digitalis - szabadon foghato - felszini musor sugarzas lesz es a kodolast jo ideig nem tervezik megvaltoztatni igy a pxdvr3200h-ban levo dvb-t tuner jo ideig hasznalhato marad ilyen tekintetben.
Vegul a STB mellett dontottem, viszonylag stabilan es jo minosegben foghato musorok, rogzitesre mondhatni eleg jo, a regi antennankkal meg majd kiprobalom, hogy tudom-e fogni a mindigtv-s ingyenes csatornakat.
Ugy latom, hogy kozel 2 ev alatt mar eleg kiforrott szoftvertamogatottsaga lett a kartyanak (*kopp*kopp*kopp) igy szerintem nem lesz kidobott penz amit raszanok.

www.vakbelmutet.hu

(#6267) Cheesy


Cheesy
őstag

Sikerult berakni, bar egy 20k-s kartyatol szerintem elvarhato lenne, hogy ne kelljen a femsint nekem hajlitgatni, illetve, hogy a csatlakozok a hatlap lemez kivagott reszeinek kozepere essenek legalabb.. De mukodik. Eppen hozzaer sajnos a deli hid (P35-DS3R a deszka) bordajahoz, de a nyaknak csak az ele, merem gondolni, hogy ez nem gond. A gyari CD-t elo sem vettem, win 7 driver update, tokeletesen felismert mindent. Bzoley-nak hala, a honlapjarol leszedtem a PVR2 legujabb verziojat. Radio volt az elso amit kiprobaltam, a kezeloprogram felulete kisse gagyinak hat (en nem csipem a csicsas szines szagos feluletet. A taviranyito is mukodik, remenykedem, hogy esetleg mas lejatszoval (KMPlayert hasznalok) is meg lehet ertetni... Az elso dolog amt kiprobaltam, a videomagnorol valo vhs kazi digitalizalasa. Hardveres mpeg2 kodolas, -nem- rendszervinyora "jobb" beallitassal es max video minoseggel.

Meg is van az elso problema: masodpercenkent megakad a felvetel, a hangon nem hallok akadast. Most a video minosegenek csokkentesevel probalkozok.

www.vakbelmutet.hu

(#6268) Cheesy válasza Cheesy (#6267) üzenetére


Cheesy
őstag

Es igen, en voltam a hulye: szoftveres tomoritesnel ez van, kiveve tomoritetlen AVI. Okuljatok a hulyesegembol. HW tomoritesnel nincs gond.

www.vakbelmutet.hu

(#6269) #65675776 válasza Cheesy (#6268) üzenetére


#65675776
törölt tag

Azért az akkor sem normális, hogy másodpercenként megakad a felvétel sw MPEG2-vel.

(#6270) Cheesy válasza #65675776 (#6269) üzenetére


Cheesy
őstag

A poci terheleset nezve nem volt semmi kulonos. Masodpercenkent mintha 1 frame kimaradt volna. Regi VHS kazit digitalizaltam, most epp arra keresek megoldast, hogy milyen programal lehetne a felvetel mind kep, mind hangbeli minosegen javitani...
Az "akadasos" problemara van otleted milyen (rendszer)elemek kellene atneznem, ami ezt okozhatna?
2 vinyo van a gepben, a masodlagosra tortent az iras. A meglevo profilokbol valasztottam ki a beallitast (HW mpeg 2).

www.vakbelmutet.hu

(#6271) creedszl


creedszl
aktív tag

sziasztok

van nékem egy Winfast TV2000 Expert tunerem Win7 64bit alatt.leszedtem hozzá a mgfelelő drivert mindent frissitettem amit a program kínált.Ennek ellenére a PVR2 indulásnál összeomlik.A rádió progi megy.

Biztos másnak is felmerült már ez a gond és remélem a megoldás is megszületett már rá!
Szóval?Mit kéne tennem hogy működésre bírjam?

Válaszokat előre is köszi!

Hulligaaan

(#6272) #65675776 válasza creedszl (#6271) üzenetére


#65675776
törölt tag

Driver rendesen feltelepült?

(#6273) creedszl válasza #65675776 (#6272) üzenetére


creedszl
aktív tag

igen, zökkenőmentesen felment minden.ha a media center használom megy is a tv de ott meg a kis átviteli sebesség miatt leállítja az adást...fingom sincs mit jelent ez de ezt csinálja.

Hulligaaan

(#6274) creedszl


creedszl
aktív tag

senkinek semmi ötlet?

Hulligaaan

(#6275) bzoley válasza creedszl (#6274) üzenetére


bzoley
veterán

Telepítési hiba, vagy OS hiba(nem működik normálisan) valószínű. Win7 reinstall esélyes, de próbáld ki, hogy beállítasz XP kompatibilitási módot, és úgy indítod a PVR2-t.

(#6276) T0rnad0


T0rnad0
addikt

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: a PXTV1200 tud pci-e hangot? Ha igen, milyen beállítás/driver/pvr kell hozzá? A válaszokat előre is köszönöm :R

Z Fold 4

(#6277) bzoley válasza T0rnad0 (#6276) üzenetére


bzoley
veterán

Elvileg igen. Friss PVR2, és hangbeállításoknál a tunert kell kiválasztani.

(#6278) T0rnad0 válasza bzoley (#6277) üzenetére


T0rnad0
addikt

Köszönöm a választ, működik :)

Z Fold 4

(#6279) Blackmate


Blackmate
senior tag

Tuner vásárlás előtt állok. A 2 kiszemelt példány:

1. PxDVR3200H
2. PxDTV2300H

Ha jól informálódtam, akkor a két kártya között az alapvető különbség a HW tömörítés: a 3200-es tudja, a 2300-as csak szoftveresen. A kérdésem az lenne, hogy a szoftveres tömörítés "fogyatékossága" miben jelentkezik? Analóg adások/composit videók felvételénél?

Mennyire befolyásoló tényező SW tömörítés esetén egy erős config? (i7 920, 6GB RAM, W7 x64)

Ugyanis a két kártya között közel 7e forint a különbség, ami nem elhanyagolható. Magyarán van bármiféle előnye a HW kódolásnak izmos gép esetén?

(#6280) #65675776 válasza Blackmate (#6279) üzenetére


#65675776
törölt tag

Van más különbség is, nem is kicsi:

A PxDVR3200 H Conexant chipes, a PxDTV2300 H NXP-s. Mind a kettő rendelkezik sajátos feature-ökkel, amiket már leírtunk.

Jelentkezik előny: hw encoderrel 100%, hogy az AV szinkron tökéletes. Sw encodernél a legerősebb gépen is előfordulhat hangcsúszás.

(Egyébként ha volt ennyid a gép többi részére, akkor miért számít az a 7k?)

(#6281) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

PxDVR3200 H, Win764, elvben legfrissebb driverek, nem megy a távirányító (XP alatt jó, van benne elem, jól van összekötve az érzékelő a géppel). Sem MCE, sem nem MCE módban. Minden más működik. Mit lehet tenni?

42

(#6282) hkari


hkari
őstag

Sziasztok. Van nekem egy régi TV2000XP kártyám,és szeretném valahogy működtetni Win7 64-bit alatt. Eddig már vagy 20 féle driverel próbáltam,és egyikel se működik. Valaki nem tud hozzá működő drivert?

Elvileg ennek mennie kéne úgy tudom: [link]

De nem működik,mert eszközkezelőbe nem ismeri fel a drivert.

(#6283) Adrian Mole válasza hkari (#6282) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

A drivert elvileg a windóz is telepíti, a hetes elég okos hozzá.

42

(#6284) bzoley válasza hkari (#6282) üzenetére


bzoley
veterán

A TV2000XP Win7-en nem támogatott, már Vista-n sem volt az.
Drivert meg majd daa-raa talán linkel neked.

Adrian Mole:
Volt, akinek egy PVR2 un-, reinstall segített.
A Win nem telepíthet olyan drivert, ami hivatalosan nincs.

[ Szerkesztve ]

(#6285) hkari válasza bzoley (#6284) üzenetére


hkari
őstag

Kár. Igazábol engem csak a rádió-vevő érdekel.

(#6286) #65675776 válasza hkari (#6285) üzenetére


#65675776
törölt tag

Sima /RM/FM/Deluxe? Mert azokhoz nem létezik semmilyen x64 driver. Expert-hez és Global-hoz jó az, mai a Leadtek oldalán van.

(#6287) hkari válasza #65675776 (#6286) üzenetére


hkari
őstag

Sajnos Deluxe....

(#6288) #65675776 válasza hkari (#6287) üzenetére


#65675776
törölt tag

Akkor azt felejtsd el x64 alatt.

(#6289) hkari válasza #65675776 (#6288) üzenetére


hkari
őstag

Oké. Köszi.

(#6290) bzoley válasza #65675776 (#6288) üzenetére


bzoley
veterán

Azt meg nem is láttam, hogy x64-ről van szó.

(#6291) Adrian Mole válasza bzoley (#6284) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Köszi, teszek egy próbát.

Nem tudtam, hogy ilyen öreg kártyáról van szó. :B

42

(#6292) jiatur válasza Daffni2 (#4955) üzenetére


jiatur
csendes tag

Tisztelettel jelentem, hogy a képpel semí baj nem lesz 3100H-nál de egyenlőre még nem ajánlom a windoz 7-hez mert a 2-es tv és az RTL tv hangját nem tudtam úgy felvenni , hogy a hangját letudjam játszani. A win 7-es média centerével sikerül csak az a bajom vele hogy WTV - formátumba veszi fel és nem tudom megvágni pinnacle studioval.

"RJ"

(#6293) bzoley válasza jiatur (#6292) üzenetére


bzoley
veterán

Ennek semmi köze a Win7-hez, a TV2-höz, mivel csak lejátszani nem tudod. Keress olyan lejátszót, ami képes erre, ennyi. Ne vezess félre másokat!

(#6294) bzoley válasza Adrian Mole (#6291) üzenetére


bzoley
veterán

Csak azzal tudsz próbálkozni, hogy lecseréled a tunert, vagy az OS-t.

(#6295) Adrian Mole válasza bzoley (#6284) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Megvolt a PVR un és reinstall, közte egy újraindítás.
Ami változott:
- be tudtam állítani a codec-et, végre kirakja egész képernyőre a tv-t (nincs körben fekete csík, csak annyi, amennyi az oldalarány és a monitor arányai közti eltérésből jön). Viszont nem tudom reprodukálni, elfelejtettem, hol sikerült :B
- a tálcán nem látszódik a PVR ikonja, csak valami alap Windóz exe ikonnal jelzi, ha megy a tv
- települt egy távirányító szerkesztő
Ami nem változott:
- nem megy a távirányító, továbbra sem

42

(#6296) Adrian Mole válasza Adrian Mole (#6295) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Újraindításra az ikon gond megszűnt, de a távirányító hiány maradt.

42

(#6297) #65675776 válasza Adrian Mole (#6296) üzenetére


#65675776
törölt tag

Jó az érzékelő egyáltalán?

(#6298) Adrian Mole válasza #65675776 (#6297) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Két napja, amikor WinXP még volt fent a gépen, azon jó volt.
Ja, és a Win 7 már pár hete fent van a gépen, párhuzamosan az XP-vel, azon soha nem volt jó.

[ Szerkesztve ]

42

(#6299) Ponge


Ponge
csendes tag

Hy!

Vettem öcsémnek egy Leadtek Winfast DTV2000H Plus kártyát Win7 64bit alá. A gond: a PVR2 nem találja a csatornákat. PRtelecom analóg kábeltv-m van, bedugom a vezetéket a cable feliratú csatlakozóba. Beállítom a PVR2-ben, hogy analóg, kiválasztom a beállításokban h cable, Hungary, és keresés. A keresés lemegy, sok csatornát bepipál a listán, de amikor kész, és a kilépésre nyomok, a tv-n nincs semmi, hiába váltogatom a csatornákat, a beállító képernyő . Driver, PVR2 legújabb. A módoknál, hogy EVR meg ezek, ott mit válasszak (ha az overlay mixert választom, akkor a win7 színösszeállítást elállítja, de most már kiírja a csatornaszámokat, ha váltogatok de műsor így sincs)? Országnak a Hungary jó, vagy mást kell? Átvittem az én gépemet: Win XP SP3 + Pinnacle PCTV Pro, és tökéletesen veszi az összes műsort. Akkor a Leadtek miért nem?

(#6300) #65675776 válasza Ponge (#6299) üzenetére


#65675776
törölt tag

Csak azt tudom mondani, amit LHSite-on: nézd meg, hogy nincs-e 0-ra húzva a Fényerő és a Kontraszt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.