Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10471) garga01


garga01
őstag

(rögzített hsz)

Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!

Hozzászólások

(#6551) katt777 válasza #65675776 (#6550) üzenetére


katt777
félisten

Ja, hát a kereső kihozta, de a "kártyák" topicot nem néztem meg, csak az antennásokat, gondolván, hogy az itt nincs. :U Köszönöm. :R
Ja, azt amúgy is szeretem, amikor fizetek valamiért, amit a reklámozók egyszer már kifizettek. :(( Amúgy meg a szennycsatorna a legrégebbi, már a rómaiaknál is volt, csak még a helyén... :DDD

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6552) sagvary


sagvary
aktív tag

Két hónapja nem használtam a Leadtek tv 2000xp expert kártyás gépen a TV-s funkciót (XP, PVR I.) Fel akartam valamit venni a TV-ből, a képet felvette, de nincs hangja. Látszólag minden csatlakozás rendben, mi lehet a baja?

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#6553) sagvary


sagvary
aktív tag

Most milyen Leadtek kártyát vennétek, ha kellene?

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#6554) #65675776 válasza sagvary (#6552) üzenetére


#65675776
törölt tag

PVR-ben még külön engedélyezni kell a hang felvételét. Ellenőrizd.

Capture Audio

(#6555) sagvary válasza #65675776 (#6554) üzenetére


sagvary
aktív tag

Kösz! Mitől állítódott el nem értem, de okés lett. Lehet, hogy valaki megpiszkálta. Még egyszer kösz.

[ Szerkesztve ]

"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."

(#6556) katt777


katt777
félisten

Mindig elfeledem megkérdezni: Hogyan lehet, hogy nincsenek képmentéseim? Szépen kattan a hang, de a mentési könyvtárban semmi. XP és W7 alatt is.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6557) katt777 válasza #65675776 (#6554) üzenetére


katt777
félisten

Ilyen ügyes vagyok! :Y :W :B Tippeket a kérdésekre szívesen fogadok. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6558) katt777 válasza katt777 (#6557) üzenetére


katt777
félisten

Kicsit idegesítő, hogy az egyik adag adó bejön erről, a másik arról, viszont a közös halmazból pont kiesnek azok, amelyeket néznék. Ez még hagyján, ha elforgatással meg lehetne oldani, de ez a hülye PVR2 nem jegyzi meg a már betájolt adókat, mint analóg módban, hanem újra rá kell keresni a többire, ami negyed óra kb, és akkor meg a többit felejti el :W

Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? Mert le nem játssza semmi, és videószerkesztőben sem megyek velük semmire. Most ha fel akarok venni valamit, álljak vissza analóg módba?

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6559) katt777 válasza katt777 (#6558) üzenetére


katt777
félisten

Ja, és ha VMR9-re kapcsoltam, v. EVR-re, lefagyott a progi, és természetesen megint elfelejtett minden beállítást. :W Csak sima VMR-ben megy, vagy a hardver gyorsítást kapcsoljam ki, és jó lesz?

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6560) #65675776 válasza katt777 (#6558) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem kell állandóan újra keresgélni. Ahogy analog módban, úgy digitálisban is lehet menteni a csatornalistát.

ts-t pedig jópár program képes lejátszani, pl a VLC is. Szerkeszteni is lehet, erre is több program létezik. Pl: [link]; [link]; [link]; [link] és így tovább.

A hardveres gyorsítást pedig egyelőre érdemes kikapcsolni. SD csatornákon működik hibátlanul, HD-kon viszont ~10' után lefagy.

[ Szerkesztve ]

(#6561) katt777 válasza #65675776 (#6560) üzenetére


katt777
félisten

Persze, hogy lehet, de akkor hogyan fűzöm össze a 2-t? Sima jegyzettömbbel nem igazán lehet szerkeszteni
Hű, akkor jó gépem van! :Y (fagyást illetően)
Jelenleg a problémák:

1: X idő (kb. 25 perc) után szarrá fagy a PVR2 (ez akkor a hardveres beállítás sara)
2: a .ts felvételen sehogy nincs hang, és nem tudok állítani semmit, hogy legyen.
3. Xilisoft Video Editorral tudnék konvertálni .ts-ből, de az alatt azt hallani, hogy az amúgy minden lejátszóban néma kép alatt valamely más adó hangja szól. :Y

Ez digiprobléma, vagy Leadtek szarság? Utóbbi esetben kellene vmi jó TV-néző/rögzítő progi, amely képes használni a PxDVR3200H-t, lehetőleg ingyenes. Nero Vision nem ad képet (igaza volt a kollégának, aki panaszkodott), pedig abban lehetne MPEG2-rögzíteni, .ts-t meg csak állandó kodek-regisztrálással hajlandó szerkeszteni. Nálam egyetlen program sem megy netre elfogadható ok nélkül, márpedig az, hogy ő akar, nem elfogadható. :(( (Ráadásul XP-n netezek a szar Pannon modem miatt, minden más W7-en megy.)

A fenti problémákat nézve lehetséges, hogy bár a lehető legjobb Tuner kártyát vettem, valójában digitálisan ez is egy nagy kupac szar? :F :(( :O Amúgy melyik megjelenítési módot javaslod a 4 közül?

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6562) #65675776 válasza katt777 (#6561) üzenetére


#65675776
törölt tag

1. Valószínűleg. De a kép beállásakor még működik rendesen a felület, szóval ki tudod kapcsolni a hw gyorsítást, és nem fagy rommá a PVR2.

2. A hang mindenképpen rajta van, maximum a lejátszód nem tudja dekódolni. A digitális felvétel simán a bejövő stream mentése. Abban meg benne van minden.

3. Nem jó video és hang stream-et kapcsol össze az alkalmazás.

MPEG2-ben rögzítés újrakódolással járna. HD csatornák esetén ez a gépedet simán megenné.

Amíg nem működik rendesen a DXVA, addig tulajdonképpen mindegy melyik megjelenítő. W7 és Vista alatt a DXVA-hoz alapfeltétel az EVR. Majd ha működni fog, akkor ott mindenképpen EVR kell. W7 és Vista alatt viszont az Overlay már nem támogatott, emiatt ennek használatakor a felület visszavált Aero Basic-be.

A modemre: menj be a Pannonhoz, és kérj egy W7 kompatibilis modemet. Van nekik.

(#6563) katt777 válasza #65675776 (#6562) üzenetére


katt777
félisten

MPC tudja? Mert azt letöltöttem.
Ami megeszi a gépemet, azt én eszem meg. :((
a felveszi az adás hangját, és nem játssza le, az 1 dolog, de hogyan játssza le egy másik adás hangját? Azt vette fel? (Tudom, nézzem meg MPC-vel.)
Még mindig nem tudok szerkeszthető formátumban felvenni, és konvertálni sem. :O :W Most letöltöttem ezeket: DVScheduler, MediaPortal, de még nem teszteltem le őket. Állítólag tudnak felvenni. Bár, ha .ts-ben, akkor cseszhetem.
Miért van az az érzésem, hogy a sok duma mögött a TV-adások digitalizálása is csak egy nagy kupac szarral ajándékozta meg az emberiséget? :F
Ez is kompatibilis (Alcatel X200 USB Stick,) szoftver frissítést adtak ki hozzá), baszhatom, ahányszor felcsatlakozik a netre, annyiszor új hálózatot érzékel, és W7 topicban sem tudta senki a megoldást erre a problémára. Vistán anno letilthattam az új hálózat felismerését, ha W7 alatt letiltom, juszt is megint új hálózat lesz. Aztán mire lejár a 45 nap keretem, már tele van a registrym a modem bejegyzéseivel. :W
Most találtam egy TVToolbox nevű kis progit, ami állítólag felvételek szerkesztésére, konvertálására, de ennek is csak utólag hiszek, ha netán működik.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6564) #65675776 válasza katt777 (#6563) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem használom az MPC-t, szóval fogalmam sincs.

Kérdés hogyan van beállítva a felvétel PVR2-ben. Mert ha az egész mux tartalmát veszi fel, akkor abban bizony benne vannak az adott muxon levő összes csatorna audio és videostream-jei. Innentől kezdve simán előfordulhat, hogy rossz audiostream-et párosít a video-hoz az alkalmazás.

A ts ugyan úgy vágható, szerkeszthető, mint az MPEG.

(#6565) katt777 válasza #65675776 (#6564) üzenetére


katt777
félisten

De MIVEL???? :Y 2 videoszerkesztőm van, az egyik (Ulead) fel sem ismeri, a Nero Vision meg folyton netre akar mászkálni kodeket aktiválni, hát aktiválja a jó anyját! :((
Hogyan lehet bármit is beállítani PVR2-ben? Annyi van, hogy felvétel formátuma: Program stream (mpg), persze azt is ts-ben veszi fel ez a barom, kiterjesztés átírása sem segít. :W Videó kodeknél MPEG2 van, de hiába, ráadásul 720x576 (ennyit a HD-ről), ill yuy2, mást nem tudok kipipálni, csak kis négyzetetk vannak, vagy nincsenek.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6566) bzoley válasza katt777 (#6565) üzenetére


bzoley
veterán

PVR2-ben nem nagyon van mit állítani, de nem is kell. Nálunk a Program stream mentés nem használható. .ts esetén abból választhatsz, hogy a muxon lévő összes, vagy csak az éppen nézett csatornát akarod-e menteni. Ennyi nagyjából elég is.

(#6567) katt777 válasza bzoley (#6566) üzenetére


katt777
félisten

Már bocs, de nekem a mentés nem elég, szerkesztenem is kellene a felvett anyagot, szóval legalább MPG2 konverter kellene, de méginkább egy .ts-t hasznáni képes szerkesztő. Sorolom a hibákat:

1. MPG stream-nél azért volt kavarodás, mert csak a "minden jel rögzítését" lehetett "kiválasztani". Kínomban (mást nem tudtam tenni) átállítottam transport stream-re, ott már meg lehetett adni a "csak adott csatornát", majd visszaállítottam MPG stream-re, és láss csodát, ott maradt a "csak adott csatorna", és tényleg azt veszi fel! Bravo, Leadtek!!!

2. Le csak a PVR2 játssza hanggal a felvett műsort, de nem lehet közben kikapcsolni a TV-t, külön ablakban megy a videó, ráadásul sokkal halkabb, ergo az élvezeti értéke ZERO. Normálisan tehát lejátszhatatlan.

3. 3 féle programot is letöltöttem, egyik szarabb, mint a másik, közös tulajdonságuk, hogy a Tuner-nek még a kereséséig sem jutnak el.

4. MPC-HC hibával elszáll, ha lejátszani akarom a felvett műsort, a PxDVR2-re pedig nem tud felcsatlakozni.

5. Szerkeszteni és hanggal normálisan lejátszani még mindig nem tudok semmivel. Legfrissebb codec csomagot és x64 komponenseket feltelepítve sem javult a helyzet.

6. A normális digiTV kezeléshez (kérdőjelek helyett feliratok) fel kellett tennem a legújabb meghajtót és PVR2-t (amelyek a hivatalos oldalon vannak), amelyekkel nem lehet normálisan felvenni analóg módban, ha hardveres előnézetet használok, anélkül viszont halk a hang, viszont legalább csúszást nem észleltem (még, mert nem volt időm sokáig nézni).

7. Media Centerben tudok felvenni, de szerkeszteni a felvételt nem, ráadásul irdatlan nagy fájlokat (WTV) csinál, néhány mp. 500MB lett. Vmi PlayReady szoftvert is keres, azt honnan tudom leszedni (az, hogy önmagát frissítse, kizárt)? Nero Vision használhatatlan továbbra is.

8. Hardveres gyorsítást kikapcsolva is lefagy, elég párszor csatornát váltani.

Konklúzió: Még mindig egy kupac szarnak tűnik az egész. Leadtek-et beskáláztam az AMD driverek és szoftverek ALÁ.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6568) bzoley válasza katt777 (#6567) üzenetére


bzoley
veterán

A felsorolasban nem latok a PVR2-t erinto hibat. Hw elonezet lehetseges, de elobb ellenorizni kene. Nalad tul sok a gond ahhoz, hogy elbol hibakent kezeljuk. Egy csatornat ki lehet valasztani felvetelnel, dxva nelkul nem tapasztaltam fagyast, es a felvetel lejatszasanak hangereje is allithato(elvileg, ha ugyanugy mukodik, mint analogon(kezikonyv)).
A .ts meg nem Leadtek talalmany. Vagy van hozza hasznalhato szoftver, vagy nincs. Egyebkent van, volt mar szo rola. MPC-HC-val perpill nekem nem megy a lejatszas, de VLC-vel igen. Szerkesztesre meg ott vannak a korabban felsoroltak.

(#6569) katt777 válasza bzoley (#6568) üzenetére


katt777
félisten

Nem hiszem, hogy a hardver-előnézetes akadás ne PVR-hiba lenne. XP-n és W7-en is ugyanúgy csinálja: 3-4mp késleltetéssel indul a kép, aztán pedig akad, mint Zállat. Az meg Leadtek-sár, hogy csak .ts-ben képes felvenni. Feltétlenül olyan formátum kell ugye nekik, amely a lejátszók többségével lejátszhatatlan.
Nem, nem lehet egy csatornát választani, csak ha előbb transport stream-re kapcsolom, és akkor marad úgy. Nem véletlenül írtam, ez is dettó mind2 rendszeren.
VLC-t letöltöttem, de MediaCenter is lejátssza hanggal, csak az az érdekes, hogy akkor WMP miért nem. :F
Mik is azok a felsoroltak szerkesztésre? :F Ha láttam volna ilyet, nem keresném. :((
A felvétel hangerejének állításával nem volt problémám, csak a végeredménnyel.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6570) bzoley válasza katt777 (#6569) üzenetére


bzoley
veterán

Szerintem elobb nezz utana mi az a ts, m2ts, honnan szarmazik, mit takar, etc. Addig ne talalgass.
Mint irtam, nalunk csak a TS mentes hasznalhato. Hiba csak annyi van, hogy nincs letiltva a PS lehetoseg. Te mondjuk az osztrak musorokhoz elvileg hasznalhatod.
Hangeroallitast a lejatszasra irtam. Azt is irtam, hogy lehet hibas a hw elonezet. De amig nincs megerositve, addig marad a lehet.

[ Szerkesztve ]

(#6571) katt777 válasza bzoley (#6570) üzenetére


katt777
félisten

Nem hiszem, hogy érdekelnie kellene engem, mint felhasználót annak, hogy MIÉRT NEM MŰKÖDIK vmi a hardveren, amiért fizettem, ergo feltelepítem, és mennie kéne gond nélkül, nem ennyit szarakodni vele. Megnéztem, mi a .ts, de ettől még nem tudok videót szerkeszteni. :((
Tehát nem is lenne szabad használni a Program Stream-et? :F Az még szebb, ha megveszek valamit, aztán letiltanak benne funkciókat, nehogy már használjam. :C :(( Egyébként ts-ben beállítva az 1 csatornát ps-re, már tudtam felvenni vele.
Ha egyszer vmit halkabban vesz fel, azt lejátszás közben sem tudom annál erősebbre állítani, ez triviális.
Külön köszönöm a szerkesztőprogramok linkjeit. :P :( (Kereső sem talált semmit sem itt, sem DVB-T topicban.) Tényleg nem tudsz egyet sem? :F

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6572) bzoley válasza katt777 (#6571) üzenetére


bzoley
veterán

Pedig kene, hogy erdekeljen. A legtobb esetben a felhaszalo, es a "jo" allapotban levo OS a felelos. Ha valakinel kiugroan magas a hibak szama, az mar kicsit gyanus.
PS mentes Mpeg-2 stream-hez volt anno kitalalva. Mashol meg ennyi lehetoseg sincs.

(#6573) katt777 válasza bzoley (#6572) üzenetére


katt777
félisten

Most az szerinted érdekel, hogy más még rosszabb? :F :Y :N
Az OS-eimmel semmi gond, ráadásul ha új progit/hardvert tesztelek, mindig visszateszem a fullos partíció-mentésemet, hogy semmi ne okozhasson gebaszt.
Mint írtam, a sok nyűglődéssel, és az itt, vmint DVB-T topicban kapott sok segítséggel a hibák többségét már megoldottam, de még mindig nem tudok videót szerkeszteni.

Valaki most ajánlotta a ProgDVB programot, megnézem, az hogyan vesz föl, vesz-e egyáltalán, illetve most, hogy belőttem 1 csatornára a felvételt, megnézem holnapra azt az 1 szerkesztőmet is, amely képes kezelni (csak multicsatornával rossz volt), hogy így működik-e, mert akkor max. MPEG konvertálás, szerkesztés, és DivX konvertálás macera lesz. Holnap visszajelzek. Ha addig küldenél vmi alapból .ts-képes szerkesztőprogit (linket), megköszönném.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6574) bzoley válasza katt777 (#6573) üzenetére


bzoley
veterán

Az, hogy mik az igényeid, és mik a lehetőségek, két különböző dolog. Ha a kettő nem találkozik, nem morogni kell, hanem alkalmazkodni. Főleg nem kitalálni összeesküvés-elméleteket, hogy direkt ellened találnak ki saját formátumokat, nehogy le tudd játszani, netán szerkeszteni. Persze lehet, hogy megoldható lenne másféle megoldás is, persze nem mpg, amiről álmodozol, de ez az elterjedt, kvázi szabványos. Emellett a video szerkesztés nem ebbe, és nem a dvb-x topikba való.
Egyik lehetőség a Super(R):

Meglepő módon nem Leadtek file format szerepel a TS mellett, hanem HDTV TS file.

Ezt kifelejtettem. Tőled kölcsönözve, csak a kölcsönösség kedvéért:
Nem hiszem, hogy érdekelnie kellene a gyártót, hogy nálad MIÉRT NEM MŰKÖDIK, ha mindenki másnál igen.
Valamint hardveres felvételnél csúszást produkálni, szintén nem semmi produkció lehet.
Amúgy kipróbáltam, nincs nálam semmi gond, hw előnézetes felvétellel. Csak ezt a funkciót nem használom, lényegében fölösleges.

[ Szerkesztve ]

(#6575) #65675776 válasza katt777 (#6567) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az MPEG2 PS nem konténer, hanem egy rögzített formátum, amelyben az audio- és videostream is jelen van. És semmi más. Meghatározza azt is, hogy a videostream MPEG2, az audiostream pedig MPEG1 Layer 2 kódolású lehet csak és kizárólag! Szóval AVC-t, AAC-t és AC3-at ebben "kissé" bajos lenne tárolni. Erre minden esetben mást használnak, általános célú konténereket (avi, mkv, ogm) vagy célkonténert. A DVB műsorszórás esetén ez a szabványos(!) és elterjedt formátum a Transport Stream (ami egyébként tartalmazhat MPEG2-t is, hangcodecre lényegében nincs megkötés). Ráadásul ez a formátum már több mint 10 éves!

A ts az audio és video mellett tárol(hat)ja a teletext, EPG és még egyéb stream-eket is (a PVR2 ezeket bele is menti, és a VLC meg is tudja jeleníteni). A PS erre alkalmatlan.

Egyébként röhögni fogsz: pl a Live Movie Maker is meg tudja nyitni a ts-eket, és szerkeszteni is lehet vele...

(#6576) bzoley válasza katt777 (#6573) üzenetére


bzoley
veterán

Annyit elcsesztem, hogy ezzel nem szerkesztesz, csak kiválogathatod, átkonvertálhatod más formátumokba.

(#6577) katt777 válasza bzoley (#6574) üzenetére


katt777
félisten

Hát igen, ez tény. Viszont nem nekem fizetnek, ergo nem én alkalmazkodom. Alkalmazkodjanak a rabszolgák a saját verítékükért, az az ő dolguk. ;]
Nem ellenem találták ki, hanem kvázi a felhasználók ellen. Azt persze minden cég szereti megmagyarázni, hogy a saját dolgai a felhasználókért vannak, de ezt kis koromban sem vettem be, amikor a saját bőrömön mást tapasztaltam. :DDD Ha a .ts formátum szabadon kezelhető lenne, nekem semmi bajom nem lenne vele. A legszebb, hogy a tunerhez mellékelt UV Studio is magasról szarik a .ts formátumra.
DVB-X topicban nem kaptam segítséget szerkesztés témában, és ott sem hozott a kereső semmi használhatót.
Azt sehol nem írtam, hogy a Leadtek file formátuma lenne a .ts, nem vagyok hülye. Az a bajom, hogy egy ilyen "szabvány" a legtöbb szerkesztő program számára nem is létezik.
A gyártót pont kellene, hogy érdekelje, miért okoz gondot nálam a szoftvere (akadás), mert mint írtam már, még mindig én fizetek a termékükért, és nem ők nekem, hogy használjam, amit gyártottak.
Ezt a Super(R)-t honnan lehet letölteni? 3 féle keresővel próbálkoztam, és mindenféle szarságot behoztak, csak ilyen progit nem. :W Az alábbiak fényében tartok tőle, hogy TV2/RTL Klub esetében ez is bajos volna, ha csak nincs közvetlen tapasztalatod ezekkel.
Az én további tapasztalataim:

1. ORF-ről szépen lehet felvenni MPG-ben, de hiába HD, csak 720x576 lesz, gondolom MPG miatt. :F Eszerint célszerű lenne ott is .ts-t használni? Viszont ott legalább reklám nélkül adják a filmeket. (ATV-n sajna nem.)
2. M1HD-ről .ts-ben vesz fel, teljesen rendben. Ezt már tudom konvertálni, Media Player lejátssza.
3. RTL Klubról/TV2-ről megint csak "hang nélkül" vesz fel, és a videókonverter (Xilisoft) programban is hibásan jelenik meg (innen gondolom, hogy akkor másban is), Media Playerben nincs hang, VLCPlayerben van. .ts (Matroska) codecet telepítve sincs hang, nem csak a w7 codecs nem volt jó.
4. Media Center felvétel (WTV) lejátszható sima Media Playerrel, TV2-ről és RTL klubról is, viszont ezt megint nem kezeli a video konverter. :W Viszont elismerésen a MS-nak, hogy a MediaCenterük ennyire mindenes, sokkal kezelhetőbb benne a műsorújság is, mint PVR-ben, ahol nem lehet jobbra görgetni.

Eddig úgy fest, hogy valamiért a TV2/RTL Klub szar, ill. az ezekről készült felvétel, "királyi" tévék jók. Ez is szép a kereskedelmi adóktól, ha az ő saruk.
Mivel a .ts-nek nincs felbontása, HD műsorokat 1920x1080-ba érdemes konvertálni?
Tényleg, PVR2-ben mi az EPG billentyűparancsa? Hogy ne csak távirányítóval jöjjön be.

Elnézést, ha nehéz a fejem, de szeretem, ha a dolgok úgy működnek, ahogy kellene (rendben), és nem úgy, ahogy mások akarják (mindenféle hibával). :R Továbbra sem vélem úgy, hogy el kellene fogadnom bárki kifogását, aki elfogadta a pénzemet a munkájáért. :R
Egyelőre tehát úgy fest, hogy a felvétel használhatatlanságát a keresk. adók okozzák, viszont a hardverelőnézetes probléma a PVR2-ben van. Azt egyébként az újabb outrideres meghajtóval frissítettem (a drive ua.). Lehet, ez a hiba, és a régi driver kéne az új PVR2-vel? Neked mindenesetre nem olyan tunered van, mint nekem, az adatlap szerint.

daa-raa: Köszönöm az okítást. :R Hiába 10 éves, nem foglalkoztam eddig vele, mert nem volt miért. De az még szebb, hogy ennyi idő alatt még nem tudja bármely program rendben kezelni.
Live Movie Maker tényleg? :F Gondolom a Windows Live csomagra gondolsz. Az megvan, akkor feltelepítem, és megnézem. Majd holnapra jelzek, sikerrel jártam-e TV2 és RTL Klub ügyében. WTV-t is?

Neked is köszönöm a türelmedet. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6578) katt777


katt777
félisten

Hát, megathanx a sokat szidott Microsoft-nak, hogy az ő szoftvereivel rendesen használható a tunerem. Media Center-ben WTV formátumban rögzített adásokat a Movie Maker képes szerkeszteni (bár 720x576 formátumban ez sem exportál), nem kivétel a TV2 és az RTL Klub adása sem.

daa-raa: .ts formátumra TV2 és RTLK esetében MM sem jó, dettó hangtalan minden.

Ismételten köszönök minden segítséget és a türelmet. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6579) #65675776 válasza katt777 (#6577) üzenetére


#65675776
törölt tag

A ts szabadon kezelhető. Arról nem a Leadtek tehet, hogy a digitális tévézés szabványos és nyílt formátumát a legtöbb fejlesztő nem támogatja a sw-eiben...

1. Az MPEG nem korlátozza a felbontást.

3. Matroska codec nem létezik, lévén a matroska nem kódolási eljárás, csak egy konténer. Parser / demultiplexer kell hozzá. Az, hogy egy ilyet felteszel még nem jelenti azt, hogy a benne tárolt stream-eket meg is tudod jeleníteni. Azokhoz is kell megfelelő decoder. A két kertévé AAC-ben kódolja a hangot, szóval ehhez való decoder kell.

Rakd fel a DivX-et, az tartalmaz AAC és AVC decoder-t is, szóval a kertévék is teljesen jól megjeleníthetőek vele.

4. Lehet görgetni, csak szét kellene nézni a felületen... Ugyan ott van az erre szolgáló görgetősáv, ahol minden más programban. Négy napra vissza és háromra előre lehet görgetni (hacsak nem állítottál be más időintervallumot).

Az értelmezhetetlen, hogy "a .ts-nek nincs felbontása". Egy konténernek nem is lehet, csak a benne levő stream-nek. Olyan felbontásba érdemes konvertálni, amilyenbe neked jól esik. A királyi tévék felbontása 1440x1080.

A billentyűparancsok pedig le vannak írva a kézikönyvben (ahogy sok egyéb is), csak ki kellene nyitni. (Illetve azt sem feltétlenül, csak megint szét kell nézni a felületen.)

A felvétel nem használhatatlan. Ahogy minden egyéb a pár ismert bugon kívül, ez is hibátlanul megy nálam. Még akkor is ha egyszerre több eszközről veszek fel párhuzamosan. A hiba a Te rendszeredben keresendő.

(#6580) katt777 válasza #65675776 (#6579) üzenetére


katt777
félisten

Hát igen, ezt el kell ismernem. De a saját szoftverében talán megtehetné. :U
Ha az MPEG nem korlátoz, akkor ez megint a PVR2.
Ja, tudom, hogy Matroska maga nem codec, ahogy a W7 pack sem az.
Tehát DivX-szel .ts-em lesz szerkeszthető formátumban kertévékből? :F Annyit töltögetek már a mobilnetemmel, hogy lassan lefogy az egész feltöltött keretem! :Y :((
Nálam nincs ott semmiféle vízszintes görgetősáv, hidd el, kerestem! :N
A felületen nincs semmi (még helyi menüben sem), ill. egy olyan "kézikönyvet" kaptam, amiben az van leírva, hogyan szereljem össze a karit, és mit hogyan kössek rá, de az legalább v. tucatnyi nyelven. :W Ha minden le lenne írva, nem bő 1 évvel a vásárlás után kezdtem volna el a digitális vételi lehetőségeket sem keresni.
Akkor mi a hiba a rendszeremben? A PVR2-t, és a Leadtek drivereket mind feltelepítettem. :P Miért is kellene mindenféle szarságot keresgélnem? :F Már feltettem a VLC-t, hogy kertévés felvételt meg tudjak nézni, most rakhatok divX-et, de előre nem hiszek benne. Mindenesetre ezek egyikét sem mellékelte, de még csak nem is javasolta a gyártó.
LMM nem tud 1440x1080-ban exportálni, csak Full HD-ben, ha csak nem siklottam el valami felett.
Nálam is megy, csak szerkeszteni nem lehet a .ts-eket. DivX-et még megnézem, de ha más nincs, ott van a wtv. Viszont ha wtv-ben ilyen faszán megy minden akár azt is lehetne használni. Gondolom, a MS nem adja, ezért a sok egyéb szarság. :F

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6581) #65675776 válasza katt777 (#6580) üzenetére


#65675776
törölt tag

Keresd még egy kicsit, mert bizony van.

Ha nem volt a dobozban kézikönyv csak Quick Installation Guide, akkor azt a boltban kivették belőle. Egyébként pedig a kézikönyv letölthető a Leadtek oldaláról, és tudtommal a mellékelt telepítőlemezen is rajta van.

miért kellene 3rd Party dolgokat mellékelnie? Egy autóhoz sem mellékelnek az élettartamára elegendő üzemanyagot. Ahogy a kenyér mellé sem adnak a boltban kést. A javaslatról meg csak annyit, hogy kézikönyvben ott szerepel a DivX...

WTV-ben azért megy "minden faszán", mert a MS a saját zárt formátumát támogatja rendesen. De ez is csak MS termékek esetén igaz. 3rd party-k nem igazán támogatják.

(#6582) katt777 válasza #65675776 (#6581) üzenetére


katt777
félisten

Lemezen? Ott nem is néztem. :B :DDD
De azért mégiscsak mindenféle úton elmehetsz egy autóval, nem csak autópályán, ugye?
Igen, azt láttam, viszont legalább az MS úgy támogatja, ahogy más formátumot egyetlen más gyártó sem. A lényeg, hogy a gyártók még mindig egymással hadakoznak, és a vásárlókat szívatják, miközben megy a nagy duma, mennyire értünk van minden. :(((

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6583) Arpee78


Arpee78
senior tag

Üdv tuner-es szakik!

Pici gondom akadt. Felvenni szeretnék Leadtek Global kártyával, azonban nincs hang, illetve csak ha Mpeg-2 kódolásra állítom. Huffyuv vagy mjpeg esetén megszűnik a hang amint a felvétel gombra kattintok (akármit állítok az audio kódolásnál), a produkált video fájl pedig nem tartalmaz hangot.

A felvett anyagot utólag vágnám és tömöríteném. Ezt egy mpeg2 videón megtehetem Virtualdub-al?

Ha már itt vagyok lenne még egy kérdésem. Néhány TV adás szélesvásznú, ezek egy szélesvásznú monitoron vastag fekete kerettel jelennek meg, erre megoldás?

Windows 7 home premium 64bit. Legujjabb PVR2, a liveupdaten frissítem néha. Leadtek Global TV2000XP tunerkártya. Alaplapi hang.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#6584) katt777 válasza #65675776 (#6581) üzenetére


katt777
félisten

Megvan ám, vazze, én voltam vak. :B :W Csak nem ott volt, ahol kerestem, lerakták a görgetőt a kép aljára, nem a műsorújságon van. Az EPG gombra meg nem tudok mit mondani, azt tényleg frankón benéztem. Mindegy, már megvan, minden problémám a 2 szar ker. adó maradt, de hát arra ott van az analóg mód, vagy a Media Center. Kár, hogy nem tudja ezeket is a PVR2. :(((
Egyébiránt hiába a DivX, azzal is néma marad a 2 ker. adó.

Arpee78: Olvass vissza egy kicsit. ;) (V. keress rá a karid nevére.)

A szélesvásznú adások digitális módban ált. úgy is jelennek meg, némelyik műsor kivétel, ezt én is tapasztaltam. Úgy jelenik meg, ahogy adják. Ha szerkeszted, levághatod a keretet, ill. ha lejátszod, már tudsz nagyítani.

MPG2 szerkesztésre sok jó program van, válogathatsz, tömörítésre szintén. Tekintve, hogy ATI kártyád van, én az ATT XCoder-t javaslom, nagyon jól paraméterezhető, és levágható vele a 2 fekete csík széles mód esetén.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6585) bzoley válasza Arpee78 (#6583) üzenetére


bzoley
veterán

Ha a VDub nem is, a VDubMod megeszi az Mpeg-2-t. Vagy TMPGEnc.
Ahhoz, hogy eltüntesd a fekete keretet, nagyítanod kellene a képet. A PVR2 ezt még nem tudja. Ha a pletykák igazak, a következő verzióban már előfordulhat ilyen lehetőség. Kérdés, hogy analógban is elérhető lesz-e.

(#6586) katt777 válasza bzoley (#6585) üzenetére


katt777
félisten

Tényleg, a windows nagyítóval nem lehet? :F

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6587) bzoley válasza katt777 (#6586) üzenetére


bzoley
veterán

Most, hogy mondod, de. Kipróbáltam, és 25%-os nagyításnál nagyjából jó a méret.
Vagyis inkább 25, és 50% között.
Mondjuk kicsit körülményesebb, mintha programból vezérelném.

[ Szerkesztve ]

(#6588) katt777 válasza bzoley (#6587) üzenetére


katt777
félisten

De legalább tutira működik mindenféle módban.
Legalább én is segítettem valamit, nem csak kuncsorgok itt tippekért. :R

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6589) bzoley válasza katt777 (#6588) üzenetére


bzoley
veterán

Kössz a tippet! Elég egyszerű, de nagyszerű. Innen csak pár lépés volt hozzáadni a nagyító Win++/- gombjait a távirányítóhoz, úgyhogy már ezért sem kell felkelni a kanapéról. :)
Egyelőre megteszi ez is.

(#6590) katt777 válasza bzoley (#6589) üzenetére


katt777
félisten

Teljes képernyőn csak nagyítóm van, de nem nagyít, kis képen kell alkalmaznom a nagyítást, és úgy fullba váltani. Ez nálad hogy megy? Egyébként 125%-ra nem csinál semmit, 150%-ra kell váltanom. Nem tudom, miért csak ilyen elnagyoltan működik.
Milyen távirányítóhoz és hogyan adtad hozzá a nagyítógombokat?

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6591) bzoley válasza katt777 (#6590) üzenetére


bzoley
veterán

Teljes kepernyon, a nagyito kozepere nyomva atvaltott kisablakra, amin ott volt a +- gomb. A beallitasoknal meg 25%-os lepest adtam meg, de emellett ott a Win++/- mint hotkey.
A taviranyitot most nem reszleteznem, 4,3" ehhez kenyelmetlen, de az LHSite-on le van irva a lenyeg.

(#6592) katt777 válasza bzoley (#6591) üzenetére


katt777
félisten

Hát nekem +/--ra nem reagált.
Azt hogy érted, hogy "nagyító közepére nyomva"? A nagyító a cursor, nem tudok a közepére nyomni semmit.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6593) bzoley válasza katt777 (#6592) üzenetére


bzoley
veterán

+/- melle a Win gomb is kell.
Nalam teljes kepernyon egy ikon meretu nagyito folyton lathato, amig le nem teszem a talcara. A cursor marad normal. Win7-et hasznalok.

(#6594) katt777 válasza bzoley (#6593) üzenetére


katt777
félisten

Bakker! :Y :W :B
W7 nálam is, ezek szerint az volt a baj, hogy nem tettem le tálcára a cuccot? Nálam csak a nagyító volt, és az mozgott az egérrel.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#6595) Blackmate


Blackmate
senior tag

Akadt egy kis gondom digitális felvétellel. W7 x64, WinFast PVR2 2.0.3.33. A tuner és a felvételi "beállítások" a következőek:

A gond a felvétellel, hogy nincs kép. Hang az tökéletes, de kép semmi.

(#6596) bzoley válasza Blackmate (#6595) üzenetére


bzoley
veterán

Mindentől függetlenül, Transport Stream-et állíts be, magyar adásokhoz az kell.
Kép pedig minden bizonnyal van, legfeljebb az általad használt lejátszó nem képes megjeleníteni. Használj olyat, amivel nincs gond. Itt is, és a dvb-x topikban fel lettek ezek sorolva.

(#6597) N-vidi-A


N-vidi-A
őstag

Sziasztok!

Lenne egy Leadtek WinFast TV 2000 XP Deluxe tv tunerem, amit egy szobaantennával szeretnék használni, de nagyon gyenge a képminőség.

2 db antennám van, mindkettő dupla "antennás" , mégis gyenge a képminőség...

7.en lakom, ablaktól kb 4m-re a gép, ha ez számít, mégsem jó akárhogy csavargatom...

Előre is köszi a segítséget!

:R

Migiri, migiri, úgy ám! :D

(#6598) #65675776 válasza N-vidi-A (#6597) üzenetére


#65675776
törölt tag

Ha passzív antenna, azaz nem erősítős, akkor nem is lesz jobb. Nyilván nem tud elegendő jelszintet produkálni az antenna. Vagy erősítős antennát kell beszerezned, vagy külön egy antennaerősítőt. Persze az is lehet, hogy nincs megfelelően betájolva az antenna...

(#6599) djadji


djadji
senior tag

Hali!

Lenne nekem egy Winfast 2000 Tv kártyám, ami szépen ment is XP alatt. Most WIn7 64 bit van a gépen, és nem akar hangja lenni. Kép van, csatpornákat megtalálja, de nincs hang.
Kábellel össze van kötve az alaplapi hang (az XPshez képest semmit nem kötöttem át rajta és akkro ment.)
A gond sztem vagy az lesz, hoyg a WIN7ben a CD le van némítva, vagy az, hogy a PVR2-n a beálltásoknál, ahol be tudom állítani a hangerő-t, meg az audio bemenetet ott nekem, Audio vezérlése, stb... szval az a panel nekem szürke, nem tudom módosítani semmit.
Valaki esetleg tudna nekem segíteni ebben, hogy mi is a lehet a gond?

(UI: XP alatt sem talált hangot azonnal, hanem vaéam,i normát állítottam PVRben és hopp... jó lett minden. De a PVR2ben még normát sem engedi állítagatni...

http://djadji.fw.hu

(#6600) #65675776 válasza djadji (#6599) üzenetére


#65675776
törölt tag

Gondolom nem sima TV2000XP az, mert ahhoz nincs működőképes x64 driver (ahogy semmilyen BT8x8 kártyához).

A hangproblémára: [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.