Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Aslan

aktív tag

válasz isabus #48772 üzenetére

Az a baj, hogy sem a 82 centis HD ready Panasonic Wiera LCD TV-n (TX-32LE8PA) sem a 24"-os Full HD-s Samsung 2494HM monitoron nem találtam olyan beállítási lehetőséget, amit említettél.

Sima HDMI-HDMI kábellel mindegy melyk gépemet kötöm rájuk egyszerüen lemarad mind a négy oldalt a képből egy kicsi... ergo túlnyúlik. Rendkívül idegesítő és egyszerüen semmiféle megoldást nem találok rá.

Ami még vicces, hogy a szomszédom 106 centis LG Plazmáján is ugyan ez a jelenség áll fent, ha a gépét ráköti a tévére. Ő DVI-HDMI átalakítót használ. Valamint egy haverom, akinek egy 22"-os Full HD-s LG monitora van sima HDMI-HDMI kábellel szintén ezzel a gonddal küszködik.

Azért csak van erre valami megoldás!

SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!

• Aslan

aktív tag

Üdvözletem.

Nem olvastam végig az egész topicot... de remélem segítségemre lesz valaki.

Pontosabban 3 külömböző emberrel történt meg ugyan az az eset.

Egyik esetben... (enyém) egy asztali gép (DVI-HDMI átalakítóval) ... egy HP Pavilion DV7-es laptop simán HDMI kábellel, és egy AsRock Nettop ION 330-as gép szintén simán HDMI kábellel volt rákötve egy Panasonic Wiera LCD tv-re (csak HD ready) a kép frankón meg is jelenik, de minden oldalból hiányzik belőle egy kicsi. Mindegyik gépbe Nvidia kártya volt. Az Nvidia saját beállításain belül lehetett is választani egy olyan lehetőséget, hogy a képernyő széleihez igazíthatjuk a képet és így frankón meg is oldódott a dolog... legalábbis azt hittem, mert természetesen az állítgatás következtében a felbontás is módosult, ami viszont nemjó.
    Full HD-s 24" -os Samsung monitorommal HDMI esetén ugyan ez a szituáció áll fent.

Másik két esetben... a szomszédomban és egy haveromnál dettó ez a jelenség figyelhető meg... HDMI-vel a kép mind a négy oldalából kicsi "le van vágva".

Van erre valami megoldás úgy, hogy a felbontás ne változzon?

Előre is köszönöm a segítséget!

SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!

Aktív témák

Hirdetés