- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
válasz cssandor #4492 üzenetére
24p-t nem, de mivel 1080p felbontású videojelet sem tud fogadni, ez nem olyan nagy gond (mindenképpen a lejátszónak kell a 3:2 pulldownt megcsinálnia), az 1:1 PM-et tudomásom szerint a többi 3000-es Sony-hoz hasonlóan tudja.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
Zolko001
tag
Ti hogyan játszátok le a DVD filmeket?? Értem ezalatt azt, hogy mindegyik filmnek...dvd vagy egy rip...alul felül vastag fekete csík van.(ha a lejátszón állítom, felnagyítom a képet akkor meg ugye oldalt fog kilógni a képből a film...) Mert mondjuk egy sima sorozat mostanában mindig úgy van alakítva hogy alul felül szinte alig van csík...szinte teljesen kitölti a képernyőt...egy 82cm es LG LCD tv-m van.
Dsub kábelen van rákötve a notebook a tv-re és 1:1 pixeles.
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
koszi,
amugy mit tud a philipsem amit a samsung nem tudott volna? :-) ha jol emlekszem a samsungnal jobbnak minositetted az 5322-t :-)
egy valami amit tudok, hogy van samsungban, es jo lenne ebben is, hogy ott fokozatosan lehet allitani a nagyitast... itt meg van x mód és kesz :-) 16:9, szuperszelesvasznu, es szelesvasznu, meg a 4:3, nagyitott, meg a feliratos.. :-)
de nagyon égő. hogy nem talaltam meg az audio bemenetet :-))))
Eyesis
-
begyu
csendes tag
Sziasztok,
Én a digitális bemenettel küzdök, persze egyelőre információ szerzés szinten.
Keresgettem a neten de nem sok olyan infot találtam ami megválaszolná a kérdéseimet.
Ezért megkérdezem, Ti hogyan használjátok a digi bemeneteket.
tv: LG 37 LF66
Elvileg van benne digi tuner, de nem jöttem még rá hogy kell begerjeszteni.
Mindenféle képpen kell hozzá set top box? Akkor meg mi értelme a digi tunernek.
Ha földi antennát dugok bele akkor fognia kellene a földi sugársott digi adásokat (bp környékén 20km)? De hogyan?
Van a tv-ben egy PCMCIA kártya hely. Erre sem találtam infot, hogy mire való.
Esetleg ebbe kell venni egy digitális tunert (olyat amit a laptopban is használhatunk)? Vagy ehhez specko LG-hez (v. TV-hez) készitett darab kell, és akkor mire használható?
Ugyan is az lenne a jó ha nem kellene még egy SET TOP BOX-ot is a TV mellé bigyeszteni, hanem a TV tunerével (vagy PCMCIA-án keresztül) lehetne fogni a digi adást akár a t-kábeles jelet is.
Van ezekben a kérdésekben tapasztalatotok?- -
-
kohary
csendes tag
Honnan lehet sok szikronos hd filmet leszedni(torrent érdekelne főleg,de ha van más az is jöhet).
-
cssandor
csendes tag
Egy gyors kérdés: Sony KDL-37P3000 tud 24p-t, 1:1PM-et?
-
malnaslift
csendes tag
http://kepfeltolto.hu/delete.php?id=4840&chk=50fca9f36b0ca77b5bd8d1863d0df181
-
orkester
őstag
Tegnap megjött az LG 42LC41. Eleget tud szellőzni egy ilyen állványban(a hátulja szinte teljesen nyitott és oldalt is van egy kevés rés)?:
Sok csatornánál szellemképes pl. a fehér logó sötét háttérnél. Ezen vajon segítene egy jel erősítő beiktatása?
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Erősen függ a típustól. A legtöbb típusnál a dinamikus kontrasztot nem is lehet kikapcsolni, legfeljebb a szervíz menüből. Az élvezhető kép is viszonylagos, mert egy Pioneer Kuro plazmához képest csak a felső kategóriás LCD TV-k viszonyíthatóak, és valószinüleg azok is alulmaradnának vele szemben. Viszont az egy árkategóriás készülékek figyelembe vételével nem olyan vészes a dolog. Főleg ha kisebb képátlóban gondolkodsz, ahol ugye nem is nagyon létezik plazma...
-
Eyesis
őstag
-
Year
tag
Sziatok!
Az lenne a kérdésem,hogy Lcd tv-t vennék játékra és Blu Ray videózásra de főként éjszaka használnám.Elegendő a 400-500cd fényerő az éjszakai mozizáshoz?
-
Bazsika22
tag
Sziasztok LC51 tulajok!!!
Holnap kell mennem kolegához pc-re kötni a TV-t.
Asus 1950Pro-videókártyája van.KÉRDÉS:
A topicot visszaolvasva a 1:1PM el nem szokott probléma DVI-HDMI-n keresztül csak a hangot nehéz elővarázsolni és a színeket kell gépen belőni!? Neki arra nincs szüksége.Ugye a hdmi2-be kell dugni ha jól emlékszem.Volt valakinek géprekötésel problémája lc51-nél? Főleg ilyen videókártyára gondolok.
Köszi mindenki
-
Eyesis
őstag
sziasztok, megvan a philips 5322...
a TV adás nem olyan vészes rajta... bár jobbra számitottam :-)
a DVI-HDMI nagyon szep...
de az audio in-be hiaba dugom a jack-rca kabelen a hangot a noteszbol, nem szol a TV-n :-( miert?
a menu nem tul reszletes, marmint nincs sok minden amit allithatunk rajta, de minden ami kell az van :-)
az az audio in azert idegesit... mit nem próbáltam még?Eyesis
-
válasz kovi0001 #4473 üzenetére
A Sony-k közül? Mostmár az S3000. A D3000-es gyártását beszüntették, és fellépet a FullHD-khoz, D3500 jelöléssel, a T3500 és a V3000 közé.
A legtöbb LCD TV gyártó már nem gyárt csúcskategóriába sima HD felbontású készüléket, csak FullHD-t. Szóval ha főleg SD adásra keresel LCD TV-t, akkor szvsz az S3000 a te választottad.
Ha nem FullHD-s forrásban gondolkozol, és a legjobb minőséget keresed, akkor szerintem nézd meg a Pioneer Kuro plazmákat. Nem olcsók, de a képminőségük tényleg félelmetesen jó.
-
kovi0001
csendes tag
És HD-Ready LCD tvből mi számít a csúcsnak (Ami már minden komolyabb technológiát tud)? Egy SONY KDL40D3000eset akartam, de nem lehet sehol beszerezni:S
-
torzsa007
tag
mondom én hogy a kérdésekkel hadban állok
köszi mindenkinek a válaszokat -
válasz BigBear #4463 üzenetére
Én a vásárlás előtt körbeérdeklődtem gyorsan, két dolgot tudtam meg: az Electro-Store (ahol vettem a TV-t) eddig egy olyannal találkozott, hogy a náluk vásárolt TV gariját nem fogadta el a Sony szervíz, több ilyen esetük nem volt, a garijukat (osztrák eredetű) eddig mindig elfogadták máshol. A másik az, hogy az én garijegyemen (osztrák, mint említettem) rajta van a Sony Hungária ügyfélszolgálatának a száma is, ha a TV-vel bármi gondom lenne. A 2.1 pedig az, hogy Sony oldalán ez olvasható:
"Nem tartjuk valószínűnek, hogy e termék használata során garanciális szervizre fog szorulni. Ha netalán mégis, abban az esetben az eladóhoz, vagy az Európai Gazdasági Térségben ("EGT"), vagy más, ezen Garancialevelen vagy azt kísérő iraton feltüntetett országokban ("Garanciaterület") meghatalmazott szervizhálózat valamelyik tagjához legyen szíves fordulni."
-
renatto
őstag
válasz torzsa007 #4462 üzenetére
Egyáltalán nem. [korábbi hsz]
Amúgy SZERINTEM arra gondolt, hogy ha egy rip sza.ul néz ki monitoron akkor az vajon LCD TV-n is sza.ul fog kinézni...? Ez csak tipp!
A jó minőségű rip képe és hangja megegyezik az eredeti film minőségével! ---> Eredeti film LCD tv-n nem szörnyű, nem nézhetetlen. ---> Tökéletesen nézhető.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
-
válasz kovi0001 #4458 üzenetére
A Sony legalapabb FullHD modellje. Ami rögtön ellene szól, hogy nincs 24p támogatása, tehát Blu-ray filmeket nem fogsz rajta tökéletesen akadálymentesen nézni. Mentes a komolyabb képjavító technológiáktól is.
Konzolhoz játékra, HD filmek nézésére HTPC-ről még nem olyan rossz választás. PC-hez monitornak tiszta szívvel azért nem merem ajánlani, mert nem tudom ott mennyire van jelen a betük elszineződése, nálam a V3000-en sajnos nagyon, és nem tudok megszabadulni ettől. :S
TV nézésre, DVD-hez nem ajánlom, ennyi pénzért inkább végy egy jó plazma TV-t, vagy egy komolyabb HD felbontású LCD TV-t.
-
Pardon, nem szabad elfelejteni, hogy az olcsóbb erősítőkbe a HDMI csatik csak switch-ként működnek, tehát van 2 HDMI bemenete, meg egy kimenete, de a hangot nem tudja leszedni a HDMI portról beérkező jelről. Ilyen pl. az Onkyo SR-505-ös, meg az összes olcsóbb erősítő (Sony-nál van még ilyen pl.), a valódi HDMI erősítők már inkább olyan 90e Ft körül kezdődnek.
-
Szigorúan saját vélemény: inkább végy egyel nagyobbat szerintem, az jótékonyabb lesz az TV nézés élvezetére, mint a sok rövidítés és extra technológia. Nem kell félreérteni, az LX sorozatú Panák nem rossz TV-k, csak éppenséggel ha főleg TV nézésre szánod, akkor választhatsz, hogy vagy torz lesz a kép, vagy kétoldalt fekete csík, ami miatt lesz kb. egy 40cm-es CRT TV-hez fogható képméreted...
Inkább végy egy középkategóriás 32" TV-t, legalábbis én ezt javasolnám.
-
BigBear
senior tag
Hátööö... a Sony az pont nem fogadja el az európai gart, vagy legalábbis ismerősöm már járt úgy Sony termékkel, hogy kijelentették, hogy mivel nem a Sony hivatalos képviseletén keresztül érkezett be az országba az adott cucc, ezért nem hajlandóak foglalkozni vele.
Ahogy pl. itt [link] is hasonlóképpen jártak. -
Joshi
titán
válasz Skynet258 #4451 üzenetére
A különböző csatolók sávszélességét túlméretezik, úgy mint egy targonca v. lift teherbírását hogy még véletlenül se fordulhasson elő a szűk keresztmetszet, tehát a névleges gyári adatokat mindenképpen teljesítse.
Szerintem nincs rá akkora igény hogy ezt figyelembe vegyék a gyártók, ráadásul ez is plussz költség. Az ATI pont az ilyen dolgokra ment rá az új szériájával, amik nem túl általánosak(DX10.1, hang küldése stb). -
kovi0001
csendes tag
Sziasztok! A Sony kdl40t3500-ról mi a véleményetek? Előre is köszi a válaszokat.
-
dwiki
senior tag
-
-
dwiki
senior tag
válasz Skynet258 #4451 üzenetére
Én személy szerint nem látom olyan nagy dolognak ezt a dolgot, megmondom miért. Egyrészről egy kábellel lesz kevesebb.
Másrészről én TV-be vezetem a képet (majd) - és az erősítőbe a hangot (aki már vesz egy igényesebb LCD-t, az csak vesz hozzá valami hangrendszert is, mert különben nem sok értelmét látom, TV nézésre bőven jó - sőt jobb per pill - a CRT) .
Persze az is igaz hogy az új/jobb erősítőkben már van hdmi is.
No ez csak az én szemszögem volt ...Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
Kbali
nagyúr
Senki? Please
-
Skynet258
veterán
Bezony, az elmélet megvolt, csak a gyakorlati része izgatott engem is...és kivételesen nem ért meglepetés, ez se mindennapos a számtech világában (mióta jobban foglalkozom a géppel, minthogy bekapcsolom, újra kellett definiálnom a kompatibilitás szó jelentését ). De ez most tényleg megy.
Egyébként gondolkoztam valamin. Az alaplapon ugyebár sima PCI-E foglalat van (tehát nem az új verzsön), és mégis meg tudták csinálni úgy a karit, hogy onnan vegye ki a hangot (pedig ha valaki megkérdezett volna ezelőtt, hogy a PCI-E csatin megy-e hang, hülyének nézem).
Ha mindezt az új szabvánnyal csinálják meg, azt mondom ok. De ezekszerint ez a lehetőség végig ott volt a csatolóban, csak kellett egy olyan kártyát építeni, ami értelmezni is tudja ezt a részét (ezért nem is értem nVidia mit késlekedik...). -
Ebit
addikt
-
Skynet258
veterán
válasz IcebirdMK #4442 üzenetére
Ez akár arra is jó lehet, hogy az otthoni dvd gyűjteményt feljavítsam kicsit? Mert ugyebár a dvd sem olyan szép HD tévén, mint SD-n volt... Ha viszont működik, akkor ezzel ki lehetne váltani, hogy olyan lejátszót vegyünk, ami feljavítva a dvd adást (csak ugyebár az real time megy a lejátszóban lévő cuccon keresztül... Meg is nézem, mit tud ez
-
IcebirdMK
csendes tag
Érdekes kis progit találtam amivel SD anyagot és DVD-t HD-re lehet feljavítani és különböző szüréseket.
[link]
Jobb oldalt van pár példa miből mi lett.
Egy olyan kütyü nem lenne rossz ami realtime nyomná a beérkező forrást feljavítva.
(Bár a Topaz Momentel mintha Capturet lehetne)[ Szerkesztve ]
-
BoGyo[ME]
tag
Jók az emlékeid, sajna csak optikai kimenetem van; viszont most már egy kicsit félek, hogy felesleges pénzkidobás lenne egy optikai hangbemenetes hangfalszettet beszerezni hozzá, mert az sem fog úgy működni, ahogy én szeretném...
Esetleg vki tud választ a korábbi kérdésem második felére:
2.1-es hangfalszett optikai bemenettel?!? (5.1-est már találtam, 2.1-est nem... ) -
válasz Skynet258 #4437 üzenetére
Köszönjük a beszámolót, igen, az ATi HD szériás kártyáinál működik ez elvileg, a 2x00-ásoknál még ha jól rémlik belső átkötés kellett, a 3xx0-ásoknál már az sem. Ezek alapján lehet, hogy játékra jobbak az nvidia kártyák, de bizony LCD TV-hez az ATi sokkal jobb... :S
-
Skynet258
veterán
Nah, megvan a válasz, és végül én nyertem Eszközök:
Sapphire 3850 videókari, amihez mellékelték a DVI-HDMI átalakítót (a gép többi része most nem számít, ha valakit mégis érdekel, akkor adatlap).
LG 32LC46 LCD TVUgyebár arról beszélgettünk, hogy még nem próbálta senki itt a fórumon (vagy legalábbis mélyen hallgat róla) a DVI-HDMI+ati átalakító használatával a hangot és a képet egyszerre, EGY kábelen keresztül továbbítani a tv felé. Ma megjöttek a kábelek (a boltot nem akarom leírni, mert reklám lenne, de maximálisan minőségi a szolgáltatás, komolyan. Ha valaki kábelt szeretne rendelni, itt tegye szerintem...), és ki tudtam próbálni a dolgot. Erre vonatkozó leírást én sem nagyon találtam, csak arról, hogyha a videókarin natívan ott van a hdmi, és a tévén is, akkor megy a kép+a hang. Tehát tulajdonképpen arra voltunk kiváncsiak, hogy az ati-s átalakító segít-e ebben az egészben, vagy csak egy átalakító. Jelentem, egy kábelen megy a hang és a kép, az útvonal:
videókártya dvi csatija----->Ati átalakító (dvi to hdmi)-----> hdmi-hdmi kábel------>tv-ben lévő hdmi dugasz. Az alaplapom integrált hangkarija azonnal felismerte, mi történt, és felajánlotta, hogy a videókártya "hangkimenetén" is küld jelet. A Media Player Classic (örök barát, ajánlom ezt is) egyik opciója, hogy a hangsávot min küldje...ezt belőttem a hdmi részre, ezáltal kaptam azt, hogy a gépen hallgatok mondjuk zenét, közben ezzel párhuzamosan kiteszek a tévére egy filmet, és azt is hanggal!Magyarán a technológia csont nélkül működik, amire kitalálták (köszönöm Ati, megy ez...).
Az még külön hab a tortán, hogy a felbontás egyből tűélesre állt be a tévén, na ilyenkor érzem át valóban a plug and play fogalmátHozzátenném, mielőtt mindenki elkezdene rohanni DVI-HDMI átalakítót venni: valóban lehet kapni ilyet, azonban az ati-s átalakító tudtommal speckó, nem egyszerűen a csatlakozást változtatja meg (Cifu ), illetve kell hozzá az újabb generációs Ati kari is (pontosan nem tudom honna, de a 38xx széria immáron biztos).
Remélem sikerült segítenem, és az esetleges kérdésekre választ találni!
-
TayRol
nagyúr
Nemrossz. Ez igy elso blikkre. Digitv-m van, s mikor rakotottem, tv2-s hirado ment. Na annak ritka sz@r volt a kepe, de az esti musoroknal valahogyan mar jobban nezett ki. Vagy csak megszokta a szemem. Dvd-vel ma nezem meg (HDMI kabellel), kivancsi vagyok ra. A tavkapcsoloja gagyi, de vettem melle egy philips univerzalisat, az kicsit komolyabb. 51-es sd tv utan nagyon nagy a fenyereje, ez tettszik. 3m-rol nezem, nincs rossz kepe. Foci, NHL alatt is neztem, nem volt semmilyen hiba, de asszem 8ms a keszulek, szoval meg szerencse
Fustuveg talpa van, 2 hdmi, 2 scart, 1 komponens s 1 svideo bemenet.Osszessegeben ennyi penzert teljesen korrekt arut kaptam, bar nem is vartam tole tobbet.
Nemtom, nagyjabol ennyi. Kerdessel batran lojjetek
Udv.
TayRol -
válasz IcebirdMK #4433 üzenetére
Jó kérdés. :S
A jelek szerint túl sok mindent nem lehet vele csinálni. Én azon gondolkodom, hogy esetleg túladok a V3000-esen, és helyette veszek egy Samsungot vagy LG-t. :S
Vagy megtartom a nappaliba, és a számítógéphez veszek egy másik TV-t... (a nappaliba eredetileg egy olcsóbb HD tv-t gondoltam konzolhoz, HD filmekehez és TV nézésre...). Majd kialakul.
-
renatto
őstag
Köszi a segítséget! Láttam itt valami boltba aranyozott HAMA-t 6-7K ért, akkor majd ránézek arra.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
IcebirdMK
csendes tag
-
válasz Handball #4429 üzenetére
A samsung felső kategóriás 32" modellje, HD felbontású (1360x768), a belső elektronikája megegyezik a nagyobb, FullHD felbontású testvéreivel. Nem rossz kis TV.
A Viewsonic TV-iről nem nagyon hallottam én sem, sőt, látni sem láttam még egyet sem konkrétan, csak árlistában találkozok velük...
-
válasz nyomika #4428 üzenetére
A bemeneti videojel és a natív felbontás nincs közvetlen összefüggésben, lásd még HD felbontású TV-ken 1080i felbontású videók.
Az adatok tényleg nem túl megnyerőek, ez alapján én nem ajánlanám, ha számítógépre is rá akarod kötni. Elég ciki, ha megveszed, és kiderül, hogy csak erős kompromisszumokkal tudod majd ilyen célra használni. :S
-
Handball
csendes tag
Szia Cifu!
Erről a készülékről tudnál mondani valami véleményt: Samsung LE-32M87BD
Viewsonic LCD TV-röl nem nagyon esik szó a fórumon, mit lehet tudni róluk? -
nyomika
csendes tag
Szia Cifu,
Köszönöm a választ. Tisztában vagyok vele, hogy a Hannspree nem egy csúcsgép, de nagy a kísértés. Közben megszereztem a használati útmutatót, és hát elég szűkszavú a támogatott felbontásokkal kapcsolatban. Eszerint VGA-val 1024*768 (XGA) vagy 1280*1024 (SXGA), HDMI-vel 1024*768 (XGA), 60Hz-en. Azt mondjuk nem értem, hogy egy 768-as kijelző hogyan tud 1024 pixelt megjeleníteni függőlegesen...
Létezik az, hogy HDMI-vel tényleg csak ennyit tudjon, vagy ez videokártya függő is? Az még nem is zavarna, hogy HDMI-n nem tudja a natív felbontást, de VGA-val összekötve is csak elég korlátozottan alkalmas monitornak.
-
Rick4
félisten
válasz BoGyo[ME] #4419 üzenetére
azt nem tudom, hogy a tieden van-e, ne az enyémen (37LC2RR) van olyan sztereó RCA kimenet, ami szabályzott hangot nyom, vagyis a távszabályzóval vezérlem az RCa csatin kimenő hangerősséget, de ehhez ki kell kapcsolni a tv menüjében a hangszórókat( asszem csak így megy, vagy egyszerre is? ) ...az van odaírva a csatlakozók mellé, hogy variable audio out..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz IcebirdMK #4421 üzenetére
Sajnos tökéletesen nem. A Vista menüiben, a különféle ablakok fejlécében, stb. továbbra is ott a színfolyás, ahogy a fehér háttér előtti színes betüknél is, illetve a különféle szín-szín párosításoknál (pl. piros háttéren sárga betük).
Az okokat leírják jól, de ahogy nézem ez inkább programozói dolog, hogy lehet ez ellen harcolni pl. weboldal szerkesztésnél.
Nekem az a bajom, hogy anno az LG 42LF65-ösönél semmi ilyesmi nem volt, még a font smooth is be volt kapcsolva Vista alatt. Sony KDL-40V3000-nél viszont minden betü elszíneződött, a legtöbb ugyan normális lett a Font Smooth kikapcsolásával, de a Vista menüiben, ill. a fent említett esetekben továbbra is ott van a zavaró jelenség. Tippre az lehet a probléma, hogy egyszerűen a különféle "jajj, de élethű" Bravia színek, illetve az ezekért felelős elektronikai turpisságok felelősek az egészért. Az egyszerűbb LG-nél, ahol semmi ilyesmi nem volt, talán kevésbé voltak vibráló színek, de ilyen elszineződésekkel sem traktálta a T. felhasználót. A kevesebb, mint látjuk, sokszor több...
-
-
renatto
őstag
Valahol igazad van... A kép szép csak nem tudom lehetne-e még szebb (másik kábel)? Biztos, ami biztos megyek és veszek akkor 1-et, bár így a feleslegessé vált S-video kábel mellé kerül még 1 RGB is... Van különbség két DVI-HDMI kábel között, csak mert a minap panaszkodott valaki a roline-ra és áruk 3k-10k ig terjed? Melyik a jó gyártó? Hama?
[ Szerkesztve ]
-
BoGyo[ME]
tag
válasz BoGyo[ME] #4218 üzenetére
Összekötöttem a TV-m (LG LF75) scart kimenetét egy 2.1-es hangfalszettel, de hiába: a scarton fixen jön a hangerő, bármit is állítok (esetleg némítok) a TV-n, az meg már mégsem járja, hogy folyton kiugrálok az ágyból tekerni egy kicsit a mélynyomón...
Kérdésem, hogy az optikai hangkimenet is ilyen, vagy ott van hatása a TV-távirányítójával eszközölt hangerő változtatásnak?!?
(Illetve - feltéve persze, hogy működik a hangerőállítás - tudna vki olyan 2.1-es hangfalszettet ajánlani, amelyiknak van optikai hangbemenete?)
-
válasz renatto #4410 üzenetére
Szigorúan saját vélemény, de ha már kiadtál egy TV-ért 100+ ezer forintot, akkor egy 5e Ft-s kábelen nem érdemes spórolni, de persze ha az átalakító neked működik, és szép azon a kép, akkor persze nem létfontosságú.
-
-
válasz Bazsika22 #4405 üzenetére
Nekem Webboltal még nem volt garis dolgom, szóval nem tudok nyilatkozni, a Sony tudom, hogy európa garanciát válal, tehát ott nincs gond, és legalábbis hallomásból azt hallottam, hogy az LG is vállalja ezt, tehát elvileg ott sincs probléma.
Ha a garilevelet a hazai szervíz nem fogadja el, akkor a kereskedő dolga a garanciális ügyintézés, beleértve a szállítást is.
Ahogy viszont írták, a személyes átvétel inkább átok mint áldás, mivel utána neked kell hazavinned a TV-t. Én már szívtam a fogam, amikor kiderült, hogy a 42" LCD TV doboza olyan nagy, hogy még egy dobozos pick-upba is alig sikerült begyömöszölnünk...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Skynet258 #4404 üzenetére
Blu-Ray lejátszót legolcsóbban olyan 85e Ft-ért láttam eddig, HD DVD lejátszót talán már 70e Ft körül is.
Viszonyításképpen nyugat-európában olyan akciókat lehet látni, hogy 300 euróért HD DVD lejátszó, plusz 15 film, illetve 500 euróért Blu-Ray lejátszó plusz 13 film. Amerikában olyan 180$ körül vannak a HD DVD, és 280$ körül a Blu-Ray lejátszók (most nem veszem ide a villámakciós 100$-os HD DVD lejátszókat...).
-
renatto
őstag
Az enyémet az electro-store- ban vettem, 3 nap alatt házhoz is szállították (240km) és még most is ingyenes a szállítás 50K felett. Az én LG garanciajegyem A4-es , persze ketté van hajtva, szal A5-ös. Szerintem ne a személyes átvétel miatt válassz boltot.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Köszi. Kicsit félreérthető volt amit írtam... RGB + DVI átalakító van csak és azért kérdeztem hogy ha érdemben (film) nem lesz jobb a kép nem feltétlen veszek 5K-ért DVI-HDMI kábelt...
-
Vangelis
félisten
-
dwiki
senior tag
No ez engem is érdekel...
Én megérdeklődtem egy helyen, ott azt mondták az a metódus ha vmi gond van, jelzem nekik, ők pedig felveszik a legközelebbi márkaszervizzel a kapcsolatot és kiküldik az emberüket. Ez jól hangzik, reméljük nem csak elmélet....Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
dwiki
senior tag
válasz Skynet258 #4402 üzenetére
HÁt ha nem látod értelmét, az azt jelenti hogy Te nem arra akarod használni, mint aki ilyet vesz (pl én ) Bár tény s való hogy jóval több 720p s filmem van mint 1080-as, de nem akarok 1 év múlva TV-t cserélni....
Gyorsan fáradsz és már sántítsz? Észrevetted már, hogy a legtöbb normális tevékenység már zavar téged?
-
Bazsika22
tag
Sziasztok!
Nem kaptam(tunk) választ senkítől webshopos tapasztalatokról.
Én csak a garancia miatt aggódom.Felhívtam az LG-t ők azt mondták a garlevélnek A4-es formátumúnak kell lennie.Cifu tudsz erről valamit?
Személy szerint a Digitalszalonból venném,mert azt Pécsen személyesen át tudom venni.
VAN VALAKINEK A BOLTRÓL TAPASZTALATA???
Főleg garanciális téren.
Előre is köszi
-
válasz Skynet258 #4402 üzenetére
Azt kell mondjam, hogy van a FullHD-nak értelme, de csak speciális helyzetekre. Számítógéphez hozzákötve monitorként, FullHD filmek nézésére (megfelelő távolságról), esetleg PS3-hoz hozzákötni...
De TV nézésre, DVD nézésre, stb. tényleg felesleges...
-
Skynet258
veterán
-
válasz einstein #4387 üzenetére
LCD-ken is fentáll a beégés veszélye, de sokkal kisebb mértékben, mint plazmákon.
Sajnos akad olyan ismerős, aki az egy éves LG 32LE2R-jét vitte azért szervízbe, mert a folyamatos 4:3-as képarányú TV nézéstől a két oldalon lévő csíkok nyoma beleégett a kijelzőbe... :S
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Call of Duty: Black Ops 6
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- További aktív témák...