- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
wassermann
addikt
válasz Arnold2 #16696 üzenetére
Arnold2
Kicsit csodálkoztam, mert az olcsóbb (129 900,--) Samsung LE32A451 szerintem jobb. Az Edigital műszaki leírása az LE32A451-nél sántít ( meg akarnak szabadulni a régebbi cuccoktól? : ).
A Samsung oldalon íme a leírás, van PC-bemenete is hátul (PC bemenet D-sub = 1 ), a kontraszt aránya pedig jobb [LE32A451C1] annál mint amelyiket te választottad.Szerintem kérdezz rá, az Edigital-nál a C1 végződést lefelejtették vagy mi a szösz?
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
válasz wassermann #16674 üzenetére
Na igen már megnéztem élőben is, látszólag az LG képe a legszebb színű és kontrasztú, a samsung adja a legtöbb szolgáltatást plusz mindenkinek ilyen van. A panasonic pedig ötvözi ezeket plusz 100Hz de emiatt drágább is. Azért érdeklődöm a panelok miatt hátha valami überszaki mondd valami okosat.
(#16677) lúzer:
HDMI-s a Videókarim ez gondolom megoldja ezt a problémát vagy nem? Neked átalakítóval volt macera igaz? A széthúzást nem lehet manuálisan választani?
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #16695 üzenetére
3éve van lcd-tvm folyamatosan cserélgettem....az első még valami orion volt....hát ott még nagyon tudatlan voltam csak tetszett a dolog és meg is vettem...azt cseréltem le a samu r71 esre majd azt váltotta nem sokkal később az lg lc51es model...utána vissza samu r8as széria...most jelenleg semmi ,mert eladtam mivel a nyár nem a tv nézésről szól,hanem a pihenésről nyaralásról...eb haverokkal sörözés közben ment...elöször a 40a616ost néztem ki,ed ott csúnyán átvágott egy webbolt (mivel abban volt 100hz és nagyon is tetszett az a modell,de mostmár totál kiábrándultam) most pedig a samu 37a656os modellt rendeltem meg ami a héten kell hogy megérkezen...
ez a nagy történet.....
és a tv vásárlás nekem úgy kezdődik,hogy az elektronika képminőség rendben legyen(nem pedig hajkurászom az mpeg4es tunerral rendelkező tvt)...az mpeg 4es tuner nálam nem fontos szempont,mert kábelen jön a tv vagy müholdról.
a stílust nem éreztem olyan szintűnek,mint ahogy beállítod és ha akarnám megvehetném még az 52a656ost is...,de nálam a tvre szánt összeg 250-300k küröl mozog....és a sajnos ablakkal szemben van....igy marad a tükrözödés mentes kijelző....
és nem a samut sztárolom fönök...leírtam,hogy tv nézésre jobb a sony,tehát arealitás a helyén van........ha a pici kis lelkecskédet megbántottam sorry.....
offra tettem magam.[ Szerkesztve ]
-
Arnold2
őstag
Jómagam is beállnék az LCD tv tulajdonosok körébe (amint megjött a fizú )
Én ezt a modellt néztem ki magamnak: [link]
Igényeminek 95%-ban megfelel, de ami fontos hogy pénztárcám is meg tudja engedni (épphogy).
Azt szeretném megkérdezni,hogy véleményetek szerint jó vétel e ez a TV (valamint,hogy ahol veszem ott megbizhatóak e)?
Amire használnám:
-Egyértelműen TV jel fogására.
-Számítógéppel összekötve 90%-ban filmek nézésére (Divx-től a 1024HD-ig)
-Szeretném később a falra felfogatni
-szép és éles képet adjon (tudom hogy nem full HD de én a 720p-vel is meg vagyok elégedve)
(-ami még fontos nekem hogy ha ne ad Isten gond támad vele akkor megfelelő és minőségi szerviz segítsen a problémán,már ha van ilyen kishazánkban)
Ha esetleg van más alternatíva, ami jobb ennél azt is szívesen meghallgatom (az ár viszont kötött,ennél többet nem tudok már összekaparni)
A válaszokat/tanácsokat/észrevételeket előre is köszönöm! -
bigdigit
addikt
válasz Scoobyka #16686 üzenetére
neked tulajdonképp milyen tv-éd van?mert nem derült még ki.egy valamit látok csak sztárolod a samsungot ész nélkül.nem biztos,hogy mindenkinek az a fontos ami neked!
elárulom mindenki mpeg4-es tunerrel szerelt tv-ét szeretne valószínű téged kivéve.
sajnos neked is ugyanazt lehet írni mint amit digitalis-nak írtak.
beleestél a samsung 37-be mert lehet csak arra telik(de mit bánom én )és meg akarsz mindenkit győzni nem kell az mpeg4 mert az egy szar.
sorry de kezd idegesítő lenni a stílusod.ilyen hangnemet én nem engedtem el senkinek és nem is engedek meg senkinek.egyébként a philipsnek is van új modellje csak olyan köcsögül csinálja mint samsung.mint egy kutyák mi magyarok le vagyunk magasról.
42PFL9803[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Scoobyka #16683 üzenetére
ennél egy 20-assal olcsóbban beszerezhetőek már. mindkettő.
szappanopera, amit a 37"-essel meg a 40"-essel művelsz.
baszki, gyere át, fizetem a buszjegyed, egy napig lakhatsz nálam,
és nézheted mindkettőt, ha az segít.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Scoobyka
addikt
válasz ToxLee #16689 üzenetére
a sonyk is nagyon jók...tv nézésre talán még picivel jobbak is mint a samuk a smart képarány miatt.....pcre viszont a samu jobb...itt neked kell választani melyiket prefarálod jobban.
a kérdésedre a válasz igen érdemes nézegetni,de csak 2008as modellek között!viszont a sony számozását nem tudom,gyanitom viszont ,hogy az S széria sonynál az nagyon az alja...tehát attól a samu 45x jobb....
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
válasz wassermann #16687 üzenetére
olvasd már el a kommentemet légyszíves....és ha még mindig nem világos akkor a forumot...
kérdés neked,hogy jön a tv jel?
a szobaantenával?
b müholdról?
c kábel?a, esetben is ha van mpeg 4es tuner a tv-ben M1,M2,Duna Tv-t nézheted ingyen,többi csatorna úgy is fizető lesz elhiheted külföldön is így van....
b, esetben kapsz set-boxot vagy cardot
c, esetben kapsz set boxot vagy cardotakarsz még róla beszélni?
-
wassermann
addikt
válasz bigdigit #16684 üzenetére
Sajnos itthon igazán még csak a Sony vette a lapot DVB-T ügyben, pl. a KDL-32E4050-el. Ennek leírásában a magyar oldalon is ott áll: MPEG-4 AVC ...
Scoobyka,
miért is kellene a DVB-T MPEG 4 témát felejteni? Igaz, hogy csak 2012-től, de akkor már biztosan mindenütt az lesz (2009,2010,2011,2012 - leírva sincs túl messze : ))[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
cifu beállításai pc módban:
Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 4
Kontraszt: 95
Fényerő: 45Dinamikus Kontraszt: Magas
Gamma: 0Fehéregyensúly: Alapbeállítások
Színtónus: Normál
Méret: 16:9Energiagazdálkodás: Auto
tv módot mindenki maga gazdálkodja ki ahogy neki tetszik
ja és a 100hz bekapcsolása pc módba:
[link]annyira jó vagyok....
bigdigit:
a philips meg nem is gyárt új szériát itt és csak egy két külföldi cucckerül ide be mpeg4es tunerral.....amúgy errőla tuner dologról akadjunk már le kéremszépen....szolgáltató ad kézséget,ha városban laksz,vidéken is ha kábelen vagy müholdról nyomod...így totál nem érdekes már ez a téma.Jasonchan:
A samut választanám arra a célra amire te akarod használni.[ Szerkesztve ]
-
ToxLee
őstag
A 16636-ra választ légyszi, sürgős lenne.
Előre is köszönöm.
Vagy az is jó ,ha ajánlani tudtok LCD TV-t max. 130ezerig.
Csak 82cm nagyságút szeretnék. Számítógép, Xbox360 és TV adáshoz használnám.
Előre is köszönöm. -
bigdigit
addikt
ahogy végig néztem samsung gyártói kínálatát nálunk továbbra is csak mpeg2-es modelleket fognak gyártani a 7-8-9-es szériából is.röhej...
-
Scoobyka
addikt
én ezért teszem le a voksom a 37es mellé.....nappal is látható és éjjel meg gyakorlatilag minimális a különbség a 40eshez képest......ezért is nem csodálkozok rajta,hogy olyan beton stabilan tartja az árát(244)....a 40esnek meg gondolom mindenki nekivetemedett aztán otthon észrevette,hogy nagyon tükrözödik így vissza a boltba....pedig a 262es árával már tényleg mocsok jó vétel...,de ez van....ha nincs neki jó helye akkor hiába van.
én úgy tom Cifu úgy helyezte a tv-t,hogy ablakkal háttal és behúzott sötétítés!
most olvasom újra,hogy nem hova rakta,hanem beállítás....
[ Szerkesztve ]
-
Radomer
aktív tag
Hali!
Valaki segítsen már ki légyszíves, hogy Cifu hova rakta a 40a656 általa beállított paramétereit a tv-hez.
Kösz!
Holnap lesz Tv-m. Edigital képtelen voltam kifizetni, mert egy részét cash-ben a többit meg kártyáról akartam kifizetni...nem lehetett...így befizet holnap számlára majd megvesz kártyáról...tudtam, hogy ma ugyse lesz tv-m ez az én formám -
lúzer
veterán
monitorként:
akkor szvsz pana felejtős, nekem az van
d-sub: csak 1024×768 a támogatotthdmi-n nagyobb is elérhető, de nálam legalábbis macerás, 720p ad még szép képet
ami vicc: ilyenkor is auto-n széthúzza a képet, smart nagyítás, mintha tv adás lenne
[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
P00By
nagyúr
Erről mik a vélemények, esetleg tapasztalat(ok)?
-
wassermann
addikt
válasz bigdigit #16671 üzenetére
Mindez feltételezi, hogy a Nyugat-európaihoz hasonlóan jó a lakásban a villamos hálózat. Láttam én már Magyarországon szép dolgokat és feka007 is pukkanást emleget...
- Nálad földelt minden dugalj és van a biztosíték-táblában több fokozatú villámvédelem, túlfeszültség esetén-leoldó relé, fi-relé?). Ezek mind olcsó dolgok, de sajnos nálam is csak az uccsó van. -
NRG
tag
Ez a 3 maradt: Samsung LE37A551P2R, Panasonic TX-37LZD80F, LG 37LG5000
Viszont nem tudok dönteni mert nem vagyok képben melyikben milyen panel van. Valaki tud segíteni, melyik a legjobb?
(monitorként használnám HD filmekehez+Játék) -
bigdigit
addikt
válasz wassermann #16667 üzenetére
ezt cáfolom.
a philips tv-ém csatlakozási segédlete alapján.menüben irányítva lehet beállítani a csatlakozásokat és bizony menet közben írja.hogy na most dugd be ezt és ezt ebbe vagy abba a csatlakozóba. -
feka007
veterán
Milyen 22" körüli monitort ajánlotok 40e körül?
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
válasz wassermann #16667 üzenetére
Amikor bekapcsoltam, akkor pukkant egyet a hangfal, utána nem volt kép.
-
tototos
őstag
Hello mindenkinek!
Milyen tv-t ajánlatok 170 ezer forintig amelyikben van digitális tuner és a válaszidő 5ms körül van? -
wassermann
addikt
-
bigdigit
addikt
nagy nehezen neten megtaláltam a rendes specifikációit az edigital-ban rendelhető új samsung készülékeknek.mit mondjak sikerült ismét beválasztani.megint csak olyan modelleket tettek elérhetővé amiben csak mpeg2-es dvb-t tuner van.
pedig létezik belőlük mpeg4-es is.pl:LE46A786 mpeg2
LE46A796 mpeg4 -
Sundesz
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az ATI CCC-ben az összetett szinrozinálás bekapcsolása árthat egy LCD TV-nek?
D-Sub kábellel kötöttem össze a gépem a TV-vel, és e funkció bekapcsolása nélkül homályos kicsit a kép, vagyis inkább a betűk, bekapcsolása után viszont sokkal jobb. Másik, hogy kicsit szellemképes a kép, mondjuk ez kevésbé zavaró. Vagy érdemessebb lenne HDMI kábellal próbálkozni, azzal nincsenek ilyen gondok?
Köszi előre is!
Hörcsög Powa'
-
feka007
veterán
Valószínűleg elcsesződött a monitorbemeneti része a 32LC51-emnek, ugyanis semelyik gépen sem ad képet. Háttérfényerő van, de kép nincs, csak néha egy-egy csíkban felvillan vmi, úgy mintha nem csatlakozna rendesen, szóval megunt monitor lenni a kurva anyját... Nem baj, úgyis 70%-ban már tönkre van menve a TV az emeleten, úgyhogy megy a helyére. Mondjuk meglehetne csinálni, hogy veszek egy HDMI kábelt, és azzal összekötöm, de az megint jópár ezer zsé, meg amúgysem volt vmi jó a szememnek egy méterről nézni 82 cm-t, mostanában gyakran fáj egy-két óra után, szval inkább veszek egy 22-es monitort mostmár...
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
samsung új LE46A786 készülékéről nincs valakinek linkje?tesztre gondolok.
egyébként az edigital megbízható?haverom akar ilyet venni..de látom csak rendelésre.az meg ki tudja lehet fél év is
boltokat elérni telefonon luxus amint látom......ki se adják a számot.még ilyet....
most rendeljünk egyet neten aztán kiderül mikor lesz?legfeljebb nem vesszük át ha lehet olyat csinálni...
persze ha máshol hamarabb lesz. -
NRG
tag
Hali!
Tudna valaki feldobni pár képet, hogy néz ki 32"-on a windows desktop 1360-ban és fullHD-ben?
Köszi! -
bigdigit
addikt
újabb philips tv-ék kerülnek eladósorba:42PFL9703H 330k(a vevő még nem jelzett vissza szóval igény szerint lehet vihető lesz)47PFL9603H 380k(ez nálam lesz csütörtöktől,vihető akkor lesz ha jön másik de le lehet foglalni.mindkét készülék alkalmas a földi dvb-t HD adások vételére.
nem találtam hirtelen más linket
[ Szerkesztve ]
-
ToxLee
őstag
A 16636-ra választ légyszi, sürgős lenne.
Előre is köszönöm. -
mizu_
tag
Sziasztok!
Azt jól sejtem, hogy a 8-as lábra kell 12V-ot kötnöm, ha azt szeretném, hogy a TV-m átkapcsoljon a megfelelő bemenetre?
-
fefe53
csendes tag
Sziasztok,
Természetesen másoktól is nagyon szívesen fogadnám a segítséget...köszönöm -
fefe53
csendes tag
Szia Cifu,
A következőben kérném a segítséged, tanácsod..
Vásároltam egy lg 37lc41-es lcd tv-t, rákötöttem a notebook-ot (intel 945 chipset-es) ,de egyszerűen nem tudom feljebb rakni a felbontást 1024*768-nál...ha a notit clon-ba rakom a tv-vel akkor fel tudom rakni 1280*768-ra, de lelóg a széle( gondolom overscan probléma). a tv menüből és a videokártya menüből sem állítható sem overscan, sem 1:1 pixel mapping funkió..Egy régebbi hozzászólásba már olvastam, hogy service menu állítás, de nem használ (és nem is nagyon szeretném variálni)...powerstrip sem engedi szólóba az1024*768-nál nagyobbat..
válaszod, segítséged előre is köszönöm.. -
JudyBrill
csendes tag
Hello srácok!
LCD TV-t szeretnék vásárolni, de nem nagyon értek hozzá, ezért szükségem lenne a segítségetekre. A keretem max 140000. Ebbe kéne beleférnie egy olyan cuccosnak, ami PC-hez kötve is frankó, de 32"-osnál nem nagyon akarok kisebbet. Tudnátok javasolni valamit? Esetleg erről a készülékről mi a véleményetek:
Légyszi írjatok, mert holnap hozzák az új gépem és nincs hozzá monitorom
-
Źşë'
addikt
válasz Scoobyka #16648 üzenetére
jaja olvastam az irasat, bar o sem tudta megmondani h melyik jobb, ill ez nem kerdeses csak az ar/telj tenyezo er e annyit, lehet h az uj model es ezmiatt
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Scoobyka
addikt
a 659-ről annyit tok,hogy nagyobb a dinamik kontrasztja 60.000
....és a képminőség is picivel jobb a 656ostól....,de sajnos ugyanúgy tükrözödik mivel a 659es is ultra clear panellal van szerelve....
nem tudom 100%-ra mondani,hogy megér +60k-t...egymás mellett még nem láttam a kettőt....cifu ha jól tom lecserélte a 659esre a 656osát szóval lehet,bár sztem inkább egy kedvező árajánlatot kapott,mert németben és osztrákoknál a 659es nagyon jó árban van....
-
Źşë'
addikt
válasz Scoobyka #16644 üzenetére
Scooby es azt nemtod veletlen h a 40a659es csak par pontban ter el a 40a656tol? v van vmi extra pl nem tukrozodo felulet szebb kep tulajdonsaga ami megeri azt a +60k-t?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
-
Symbio
senior tag
válasz Scoobyka #16644 üzenetére
Maga a 100Hz, vagy bármennyi Hz feltüntetése hülyeség az LCD-knél, egy örökletes elnevezés a CTR-ek világából, tehát nincs értelme. De azoknak a technikáknak van, amikkel a gyors mozgások "húzását" kompenzálják.
Biztos nagyon bennfentes vagy, hogy tudsz ilyen átverésekről a Philipsnél. -
Scoobyka
addikt
válasz asadasad22 #16641 üzenetére
a 40a656os azért tükröződik ,mert ultra clear panellel van szerelve (szebbek a színek nappal rajta,mert valami réteg van az előlapon ami úgy töri meg a fényt ,hogy élénkebbé teszi)....míg a 37es "csak" clear panellal van szerelve...ergo azon nincs ilyen réteg ezért nem tükröződik.....azonban a 37es ettől fügettlenűl nagyon bitang képpel rendelkezik ...,de a forumban le van írva,hogy bwoay kolléga mind2 modellel rendelkezik és tapasztalatait is megosztotta....ő különösképp nem lát különbséget a két panel között...egyedül az hogy a 40es tükörként is tök jó
Symbio:
a Sony Bravia Z4500 LCD meg 200hzes......értelme szted van?....egy év múlva jön az 500hz és így tovább ......sztem már csak marketing van emögött....
a philipsnél meg a 100hz érdekes dolog a 7esben....nehéz elöcsalni....ha tényleg fontos a 100hz akkor bizony a 9es szériából kell nézelődni....
abból is ami büntetni fog sztem Philips 42pfl9803 Led Backlight 2.000.000:1 Contrast
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz Scoobyka #16640 üzenetére
[link]
42PFL7403D
Sőt az újabb 42PFL7403D/27 már a 2ms, 120Hz-et is tudja
De persze ez mind hazugság, ugye Jobbulást -
lime75
csendes tag
Sziasztok!Egy kérdésem lenne.Nem tudjátok,hogy hol lehet élőben megnézni a Philips 42PFL7403D tv-t?Jártam már egy pár helyen ,de sehol sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Ha a TV-nél is olyan fejlődés lesz a LED miatt, mint a laptopnál, akkor bizakodva várom.
A fogyasztásnak mindenesetre határozottan jót tenne.
Ambilight: Ha nincs bekapcsolva a dinamikus kontraszt, akkor nincs akkora fényerő különbség, hogy kelljen. Ráadásul, elvonja a figyelmet a megvilágított felület, a TV-ről.
Jó mozihoz nagy és szép kép kell, jó hang (akár minőségi 2ch) meg sötét.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Mercutio_
félisten
válasz Radomer #16620 üzenetére
Ezt a szükséges "háttérfényt" (szórt fény) egy, a szobában elhelyezett sima párezerforintos lámpa is tudja biztosítani (hisz a normál TV-t is így érdemes nézni, nem csak az LCD-t ) szóval azt hiszem hagyok időt a fejlesztőknek, hogy kiforrja magát teljesen az ambi
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #16633 üzenetére
Ja vagy úgy, az tényleg jobb. Az még egy tisztességes kompromisszum.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #16631 üzenetére
Persze ízlések és pofonok. Természetesen jobb a 9-es széria, de nekem a keretvilágítós körbeemby valahogy nem jött be. Kicsit olyan mű és erőltetett már, de csak szubjektíve szerintem. Legközelebbi emby ver:5.0-án vakukat szerelnek már rá körbe?
Emlékem nem csal ,mikor megkaptad a TV-t, nagyon tetszett neked a 7613 emby-jeee. Sőt anélkül már nem is akartad már nézni.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #16627 üzenetére
Philips ledesére én is vevő lennék. Addig marad a gagyi butított embys 7603H. Majd megkérdem a srácokat, hogy fehérvár be lesz-e állítva rá, mert jöhetne megint egy "akciós" egyenesen a szalag végéről.
-
bigdigit
addikt
válasz Radomer #16624 üzenetére
eladom ha érdekel de komolyan.megtetszett a samu ledes-e.bár mint fentebb lett linkelve jön a philips ledese is de az biztos drágább lesz.bár samu 46-os ára nem is olyan rossz.
ááá ilyen nincs most nézem a 40-es samu nem ultra clear erre a 46-os az.mi a francnak már megint ez a tükör képernyő?[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz Scoobyka #16623 üzenetére
Ezt meg sem hallottam...
-
Scoobyka
addikt
-
Digitalis
senior tag
válasz Radomer #16619 üzenetére
Butított egy frászt. Teljesen tökéletes, csak este és megfelelő körülmények között jól beállítva kell használni...
-
bigdigit
addikt
válasz Digitalis #16616 üzenetére
információi szerint a különbség a 7-es és 9-es széria ambilight-ja között annyi ha az oldalakat nem vesszük tekintetbe,hogy a 7-esben 1 eurós a 9-esben 4 eurós ledek vannak.
belső info.egyébként a 7-es szériában olyan színt sose kapsz tv nézés közben mint amilyet látsz ha csak a háttérvilágítást kapcsolsz be tv nélkül.a 9-es szériában filmnézés közben is ugyanolyan élénk erős színek is vannak.ráadásul nem csak egy szín egy oldal hanem oldalanként is több részre osztva.
nem hülyeséget írok mivel 7-es és 9-es tv-ém is volt már.
-
Radomer
aktív tag
válasz Digitalis #16618 üzenetére
Digitális:
Van benne olyan funkció ami tv képtől függetlenül sima háttérvilágítást biztosít? (így talán a 7.-es szériának is lenne létjogosultsága.)
Ugyanis minden tv-hez kell egy kis háttérvilágítás sötétben a fal és a tv kontrasztkülönbsége miatt. Hegesztésnél sem nézünk az ívbe, mert különböző szemproblémákat okoz. Na jó ez durva példa volt, de hosszabb távon megéri + pihenteti is a szemet tv nézés közben.
[ Szerkesztve ]
-
Radomer
aktív tag
Ambilight:
Először is alapvetően mindegyikben RGB Led van ami azt jelenti,hogy 1 LED ben 3 kristály (3 alapszín) amit tud a tv szabályozni. A 7. szériában olyan érzésem van mintha a Ledek blokkokban lennének bekötve ellentétben a 9. szériához ami minden egyes Ledet külön irányít. Az Aurea nagyon bejön, de ott meg szoftveresen tolhattak el valamit, mert ha megnéztek róla egy videót látható, hogy egyes színeknél vagy az átmeneteknél vibrálnak a Ledek és ez elég zavaró.
A 7-es szérián én is gondolkodtam egy picit, de szerencsére láttam több helyen, és nem volt kétséges, hogy ez a butított Ambilight nem kell...
Holnap meg végre megjön a Samu 40A656.
-
Digitalis
senior tag
Hát nekem bejön, de kizárólag csak mozizáskor kapcsolom be az embyt, TV-nézésekor soha. Egyébként van egy tetszőleges színválasztó funkció is, ami kikapcsolt TV mellett egyfajta hangulat világítást kölcsönöz a szobának.
Mozizáskor fel tudja dobni az élményt a képtartalomhoz igazított háttérszínek, meg olyan mintha nagyobb TV-t néznél.Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Digitalis
senior tag
válasz bigdigit #16611 üzenetére
Ugyanolyan feszültség függő színes ledek vannak a 7 szériában is, de a 9-es szériában nem csak két oldalt, hanem alul felül is. A 7603H-ban sok beállítást, több fokozatot kapott az emby. Pl. én a menüből dinamikusra állítom az állapotát, színeltérés szintjét maximumra, sztereó felosztást szintén, fényerőt csak 40%-ra , balanszot hagyom 0-án, alapszínt naturálon, és így gyönyörű képtartalomhoz igazított színkavalkád embyhatást kapok. A 9-es széria "csak" abban "jobb" ( de szerintem ez már az a bizonyos ló túlsó oldala és tán kissé giccses már nekem ) hogy alul felül is kapott egy ledsort és némelyiken a keret is átlátszó és az is világít... Ízlések és pofonok...
Megjegyzem, az általam beállított értékekkel szinte körbe fonja hátul a falat az ambilight és talán az ambilight sztereó hatása a két oldalas rendszerrel még jobban is érvényesül.
Mostani FW-vel a PixelPlus3HD bekapcsolva nagyot dob a képen. 100Hz abszolute nem hiányzik, a naturalmotion HD és a Pixelp3HD tökéletesen teszi a dolgát a leggyorsabb mozgásoknál is.[ Szerkesztve ]
-
netkoo
senior tag
Tudom már bizti uncsi vagyok. DE ha PC bemeneten kötöm össze akor is lehet nézni rajta 720P filmeket? Lehet egyszerübb lene mint a HDMI n keresztül?
Iphone 15promax
-
kugyu21
senior tag
válasz wassermann #16542 üzenetére
A HD adás minősége természetes hogy jobb mint az SD-é, de vajon mitől jobb az SD analogban továbbítva mint digitálisan? Ez az amit én nem értek.
A tv-d mpeg4-es vagy egyéb módon veszed a HD adást?
Most, az olimpia után mit adnak ezeken a csatornákon? -
Scoobyka
addikt
válasz bigdigit #16605 üzenetére
lehet láma kérdés,de nem eszik ezáltal sokkal többet ez a tv?
meg mivan,ha kiég 1 év után az egyik ledcsík vagy mi?Arra is van csere?
meg úgy látom,hogy folyamatosan javúl ez a technika....nagyon pörög már a 4.ik ambilight os .....ha ez így megy tovább akkor a 10iknél lehet érdekelni fog
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz kugyu21 #16532 üzenetére
Ennek esetleg lehet olyan oka, hogy az eredeti forrás analóg, ezt konvertálják át digire, és a konverzió miatt minőségromlás történik?
Ambilight: AZ az éjszakai hangulatfény a TV kávája körül? Design jellegen kívül eszerint nincs jelentősége?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP