- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Aktív témák
-
NRG
tag
válasz C21H30O2 #31568 üzenetére
W4000 bőven elég. A W4500 ha jól tudom csak a 100Hz-el tud többet ami csak a filmekhez kellhet.
Az input lag kb 50 fölött "látszik", ez alatt inkább érezni lehet mint mikor feltolod a gyenge videókarin az AA-t meg AF-et maxra szal picit késik a kruzor mozdulat az egér tényleges mozgásához képest, ami nagyon zavaró tud lenni.
A W4000-nek 10 körül van, a W4500ba azért tettek game módot mert több képjavítót használtak. De 30 alatt szerintem abszolút nem zavaró. Én is b650-et szerettem volna vagy philipset de a samunál legjobb esetben ~40, philips ***03-nál meg ~60
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
válasz fgordon #31514 üzenetére
Hasonló véleménnyel vagyok a Sonyról mint te. Fogalmam sincs, miért csak a sony figyel az inputlaggra, gondolom milyen lehet, ha szegény ember megveszi a hiperszuper philips 42"LCD-t a konzoljához ambilight szuper képminőség csilli-villi és nem tudja játékra használni, ráadásul az eladók nagy részének fogalma sincs erről(se). pl a Philips***03-as sorozat 110-180 inputlaggal büszkélkedik...
Vagy 6 hónapig válogattam nézelődtem tesztelgettem első ránézésre a "japán paneles" (sharp, philips, sony, jvc, panasonic, toshiba) és a mainstream között hatalmas különbség volt, ami megmaradt az agyon állítgatás után is, mintha fólián keresztül néztem volna az 1iket a másikhoz képest.
Philips nagyon meggyőző volt majdnem meg is vettem, szerencsére elkezdtem a külföldi fórumok mélyére ásni ahol nagyon sokan arra panaszkodtak, hogy reakcióigényes játékokban sok gond van szinte minden gyártóval, a sony tulajok meg kiröhögték őket, hogy játssza itt az agyát a nép, hogy mekkora HC gamer. aztán a hivatalos i.lag teszteken fény derült a turpisságra... Persze sokan nem hiszik, ki kell próbálni az a biztos, fogj 1 laptopot vidd el az üzletbe és próbálgasd.
Csak 37" és fölötti LCD TV -nél jelentkezik monitoroknál nem, fogalmam sincs miért. Vagyis gondolom, hogy a TV az tvzésre filmekre van nem játszani valami ilyesmit gondolhattak talán jogosan.[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
válasz EasyLife #31512 üzenetére
Helyesbítés:
Input lag befolyásoló tényező a skill level vonatkozásában értelmezhető a következő képpen:
Level 5: 25 alatt
Level 4: 25-35
level 3 és alatt: (- miazaz inputlag, én jól játszok) 35-45
Level 5 Extensive and comprehensive experience. Can give expert advice and lead others to perform.
Level 4 Repeated and successful experience. Can perform without assistance and direct others in performing.
Level 3 Some experience. Can perform with assistance. Performs independently in routine situations.
Level 2 Very limited experience. Limited ability to perform.
Level 1 No experience. Limited knowledge.
Level 0 No experience. No knowledge.
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
Input lag-al kapcsolatban:
A gyártók közül kizárólag a Sony rendelkezik gamer társadalomnak is megfelelő lag-al ami max 10-20 a W4000-es korszakból származóaknál, az 5500-ös éránál 20-30 ami még épp határeset.A legtöbb gyártó beépít a TV szoftverébe game módot, ami külön aktiválható, vagy a HDMI átnevezésével automatikusan bekapcsol ez röviden annyit tesz, hogy kikapcsolja az összes képjavító funkciót (mindent,100Hz-et is) ez által jelentősen redukálja a lagot.
A mainstreameknél pl a samsung (B jelenleg) alapból 80-130 -as inputlaggal rendelkezik game móddal 35-65 közé csökkenthető, ami nem alkalmas játékra. 25 fölött már befolyásolja az FPS gameknél az ügyességed, szóval ha CS-zik vagy COD-ozik valaki akkor azt tapasztalja majd, hogy akiket simán elintézett egy művészi hedsáttal azok a 30és fölötti lagnál lövésre se hagynak esélyt. Tehát 25-35között jónak tűnik viszont mellékhatásként erős lámaság és enyhe egér sérülés léphet fel
Konklúzió: Aki csak néha napján játszik egy keveset vagy nem éli az FPS szimulátor és egyéb reaksöntájmot igénylő izgalmakat bőségesen válogathat hála a Game módnak. Akinek fontos a játék és az ultrakill annak "sajnos" csak a Sony marad mint lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
válasz Bone09 #16826 üzenetére
Én is épp vásárlás előtt állok és hosszú órákat próbálgattam melyik is legyen. A Philips, Panasonic, JVC, Sony képe, színe, feketéje véleményem szerint klasszisokkal jobb az LG Samsung darabokhoz képest. Így ha van keret a Philipsre vagy a Panasonicra akkor az tűnik jobb választásnak.
-
NRG
tag
Valakinek van tapasztalata JVC-vel? Mert ma 2 óra hosszat próbálgattam hasonlítgattam Samuk-hoz és LG-hez de hozzá képest mindnek homályos fehér képe volt fakó színekkel. Egyszóval sokkal jobbnak tűnik. Van valami oka, hogy nem kerül itt az ajánlások közé? vagy csak a samu lg marketing hatása?
btw ezzel JVC LT-32P80BU van valakinek tapasztalata PC-re kötve?
-
NRG
tag
válasz wassermann #16674 üzenetére
Na igen már megnéztem élőben is, látszólag az LG képe a legszebb színű és kontrasztú, a samsung adja a legtöbb szolgáltatást plusz mindenkinek ilyen van. A panasonic pedig ötvözi ezeket plusz 100Hz de emiatt drágább is. Azért érdeklődöm a panelok miatt hátha valami überszaki mondd valami okosat.
(#16677) lúzer:
HDMI-s a Videókarim ez gondolom megoldja ezt a problémát vagy nem? Neked átalakítóval volt macera igaz? A széthúzást nem lehet manuálisan választani?
[ Szerkesztve ]
-
NRG
tag
Ez a 3 maradt: Samsung LE37A551P2R, Panasonic TX-37LZD80F, LG 37LG5000
Viszont nem tudok dönteni mert nem vagyok képben melyikben milyen panel van. Valaki tud segíteni, melyik a legjobb?
(monitorként használnám HD filmekehez+Játék) -
NRG
tag
Hali!
Tudna valaki feldobni pár képet, hogy néz ki 32"-on a windows desktop 1360-ban és fullHD-ben?
Köszi! -
NRG
tag
Sziasztok!
82-es LCD tv tervezek monitorként használni. Kinek milyen tapasztalata van?
Érdemes 2x annyiért FullHD vagy tűrhető az 1360-as felbontás is?
Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: titokban még hozott pár új processzort az AMD
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Láncfűrész topik
- Posta, csomagküldés
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Otthoni időjárás-állomás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...